Branetov nasvet bralki: 'Čimprej proč ...'

Brane Kastelic
14.08.2019, 20:12
0
Pozdravljen Brane! S partnerjem sva 2,5 leti poročena in imava enega otroka. Živiva daleč od svojcev (živimo v tujini), najin otrok pa je star 2 leti. Odkar sva dobila otroka je najin odnos iz dneva v dan slabši. Neprestano se kregava, delam že nekaj več kot eno leto 40 ur na teden. Vstajam ob peti uri zjutraj in prihajam domov ob petih popoldan, s tem, da se vozim v eno smer 70 minut. Avta namreč nimamo, ker mož misli, da ga ne potrebujemo, čeprav bi lahko jaz tako dnevno 40 minut več spala in prej prihajala po službi domov. Kadar koli sem omenila, da bi delala 30 ur, mi je rekel, da se lahko tudi odseli. Finančno nam sploh ne gre slabo, saj oba dobro služiva. Pred nekaj dnevi sem izvedela, da sedaj on dela 30 ur na teden, ker drugače ne more otroka pripeljati v otroški vrtec, kar sem jaz omenila že lansko leto. Za vikende hodi ven s prijatelji, spi zelo dolgo, kadar je buden je za računalnikom ali pa se briga za sebe. Odkar imava otroka noče spati z menoj in otrokom v isti sobi. Spi v dnevni na kavču. Nimava niti spolnih odnosov. Kritizira me za vse kar naredim, nič mu ne paše in ves čas mi govori, da lahko naredim bolje. Če naredim kaj narobe, mi govori, da sem butasta.Svoj dopust je prodal firmi za denar ne da bi se o tem z menoj pogovoril, tako da sem sama šla z otrokom na morje. On pa mi je rekle, da je to naredil, ker želi, da se sprostim brez njega. Moram reči, da ga starša veliko kličeta in se vmešavata kar veliko kar se tiče vzgoje, kako mora otrok jesti, kako se perejo otroška oblačila in vse to mi je vseeno, če on od mene ne bi tega zahteval, da tako tudi delam. Ker nočem, me začne žalit. Najin otrok je nerad pir njem in kadar smo vsi doma, se za vse obrača k meni. Včasih se joka tako histerično, da me je prav strah. Kakšno je tvoje mnenje glede takšnega obnašanja? Jaz razmišljam o ločitvi. Hvala za tvoje mnenje, zelo rada berem tvoje odgovore.

Pozdravljena!

Spet enkrat moram napisati vprašanji kot sta “kje ženske najdete take moške?” in “zakaj ostajate s takimi sebičneži, ki v bistvu skrbijo samo za svojo rit”? Zelo nerad nekomu svetujem, naj se loči, vendar je v tvojem primeru vse zelo jasno. Tudi zaradi otroka, ki se očitno podzavestno boji lastnega očeta. Otroci imajo odlične čustvene radarje. Ta tvoj mož, ki te žali, se je na nek način že “ločil” od tebe: ne spi in ne seksa s teboj odkar imata otroka, ne pove ti tako pomembnih reči kot je skrajašanje njegovega delovnega časa ali prodaja dopusta firmi, kritizira te za vse kar koli narediš, ti govori, da si butasta in tako naprej.

PREBERI ŠE
'Imel je veliko žensk, zato sumim, da tudi sedaj nisem edina'

Čimprej proč … Dopusta ni prodal zato, da bi se ti sprostila brez njega na morju z otrokom, ampak za svojo sprostitev. Se je sproščal sam, ali pa z drugo žensko? V vsakem primeru je on že zapustil vajin zakon. Že zato ga zapusti tudi ti. Dobesedno. V svoje in otrokov dobro. Morda te bo, ko mu boš povedala, da se želiš ločiti, hotel preprićati, da se bo spremenil. Morda se bo res. Za nekaj dni, ali tednov. Potem pa bo vse kot je zdaj, ali še slabše in vse slabše.

Veseli me, da zelo rada bereš moje odgovore. S tem, ki si ga želela zase, te nisem razveselil, a sem prepričan, da sem ti svetoval prav. Lepše ti/vama bo brez njega. Srečno.

PREBERI ŠE
'Bila sem v šoku, ker mi je mož priznal, da ima že 5 let afero'

Imate vprašanje za Braneta?
Imate vprašanje za Braneta?