Največja tekmica Tine Maze bi jo lahko huje odnesla ...

M.K.
07.07.2014, 8:46
Nesreča na nas preži na vsakem koraku, zato je še kako pomembno, da smo nanjo dobro pripravljeni – vedno in povsod. Tega se še kako dobro zaveda Lindsey Vonn, ki se lahko samo zahvali hitremu zdravniškemu posredovanju, da je lahko že nekaj tednov po nesrečnem padcu v avstrijskem Schladmingu ponovno stopila na nogo in začela trenirati. Res je, da vrhunski športniki veliko potujejo in je zato zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini zanje nekaj povsem vsakdanjega. A nič manj nezgodam in neprilikam v tujini nismo izpostavljeni niti 'navadni smrtniki', zato si še pred odhodom čez mejo uredite ustrezno zdravstveno zavarovanje.

Vonnovo so po nesrečnem padcu s helikopterjem prepeljali čez lužo, kjer je sledilo dolgotrajno okrevanje.
Vonnovo so po nesrečnem padcu s helikopterjem prepeljali čez lužo, kjer je sledilo dolgotrajno okrevanje.FOTO: Facebook

Čas počitnic je tu! Nikar se na zaslužen dopust ne odpravite popolnoma brezglavo, še posebej, če boste počitnikovali v tujini, saj vas lahko v primeru nezgode zdravniki za svojo pomoč hitro oberejo do kosti. Za oskrbo zvina gležnja boste denimo plačali približno 400 evrov, polurno helikoptersko reševanje pa vas lahko stane približno 2.500 evrov. A da ne gremo v ekstreme: že nenadna in nepojasnjena slabost, posledica katere so rutinske preiskave, s pomočjo katerih tuji zdravniki poškušajo ugotoviti, kaj je narobe, vas lahko stane krepko čez 300 evrov. Podobno tudi zastrupitev s hrano v kateri izmed eksotičnih dežel ali alergijska reakcija ter na tisoče drugih malenkosti, na katere pred odhodom niti ne pomislite. Tudi na oddih se je torej potrebno odpraviti s trezno glavo in vedno pripravljeni na neprilike, ki vas lahko doletijo, zato je še kako pomembno, da si pred odhodom na dopust uredite zdravstveno zavarovanje za tujino.

Evropska zdravstvena kartica krije samo najnujnejše storitve

Za najnujnejšo zdravniško pomoč je v okviru EU ter v državah, s katerimi ima Slovenija sklenjen medsebojni sporazum, sicer dovolj Evropska zdravstvena kartica, a vsekakor je bolje, če sklenete še dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki vam omogoča tudi dodatne prednosti. Evropska kartica vam namreč krije le stroške nujnih zdravstvenih storitev do višine, ki jih v tisti državi krije obvezno zdravstveno zavarovanje in le pri zdravnikih ter zdravstvenih ustanovah, ki so del javne zdravstvene mreže.

Tudi med počitnicami v tujini na vas preži kopica nevarnosti. Ker nesreča nikoli ne počiva, je tu Vzajemnino zavarovanje Tujina.
Tudi med počitnicami v tujini na vas preži kopica nevarnosti. Ker nesreča nikoli ne počiva, je tu Vzajemnino zavarovanje Tujina.

Na kaj je potrebno biti pozoren?

Ponudba turističnih agencij po navadi zajema prevoz in nastanitev, medtem ko mora stranka za zavarovanje poskrbeti sama. Kakšno zavarovanje izbrati, je odvisno predvsem od tega, kam in za koliko časa se odpravljate na dopust. Višina zavarovalne premije je odvisna od kraja in trajanja potovanja ter od števila oseb, ki potuje z vami. Več kot se vas zavaruje, nižja in ugodnejša je premija. Pri tem bodite pozorni predvsem na to, kaj vse je zajeto v plačano premijo in do katere višine vam zavarovalnica krije stroške v primeru hujših zdravstvenih težav ter reševanja. Zdravstveno zavarovanje za tujino krije stroške nujnih standardnih zdravstvenih storitev in 24-urno asistenco pri organizaciji nudenja pomoči zavarovancu. Poleg stroškov zdravstvenih storitev zavarovalnica krije tudi stroške nujnih prevozov in odvetniških storitev ter stroške reševanja in iskanja zavarovanca.

Izberite pametno, predvidite nepredvidljivo!

Da boste prosti čas v tujini preživeli kar se da brezskrbno, varno in sproščeno, je najbolj varno izbrati zanesljivega sopotnika, ki vam bo stal ob strani 24 ur na dan.Vzajemnino zdravstveno zavarovanje Tujina vam zagotovi dodatno varnost v primeru zdravstvenih težav ter krije morebitne stroške zdravstvenih storitev. Zavarovanje lahko sklenete kot posameznik, družina ali skupina – za en dan ali več, vse do enega leta. Glede na destinacijo potovanja izbirate med območji razširjena Evropa in Svet ter različnimi paketi – na voljo imate S, M, L ali ekskluziven XXL MILIJON paket z višino kritja v vrednosti kar enega milijona evrov. V posebni ponudbi so vam na voljo tudi družinski paket zavarovanja za Hrvaško, če pa se v tujini mudite večkrat letno, pa je najbolj optimalna rešitev sklenitev letnega zavarovanja Tujina Multitrip.

Zakaj izbrati zavarovanje Tujina?

Zavarovanje Tujinanudi več kot Evropska kartica, saj uporabnikom zagotavlja:

• 24-urno asistenco v slovenskem jeziku,
• informacije o najbližji zdravstveni ustanovi,
• storitve nujne medicinske pomoči tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso v javni zdravstveni mreži obiskane države,
• nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice ali klinike ter nujno zdravljenje,
• nujne zobozdravstvene storitve,
• iskanje in reševanje ponesrečenih oseb,
• prevoz v domovino,
• odvetniške storitve,
• s sklenjenim dodatkom za nezgodno zavarovanje pa si zavarovanje nadgradite tudi z nezgodnim zavarovanjem za čas trajanja potovanja.

Vzajemna Tujina
Vzajemna Tujina