Napitek, ki topi kilograme in je boljši od limonade

J.V.
22.08.2019, 7:54
0
Da je voda z limono eden najučinkovitejših napitkov za razstrupljanje telesa in izgubo odvečnih kilogramov, nam verjetno ni treba posebej poudarjati, ni pa edini. Obstajal naj bi namreč še eden, ki je po mnenju tistih, ki so ga že prezkusili, celo učinkovitejši.

Zelo pomembno je, da telesu vsake toliko časa privoščimo detoks in ga očistimo vseh strupov in kemikalij. Zaradi tega se bo izboljšalo naše počutje in imeli bomo več energije, bolj raven pa bo tudi naš trebuh, pišejo na spletni strani dr. Oza.

Za enega učinkovitejših napitkov, ki pomagajo pri razstrupljanju telesa, velja voda z limono, mnogi pa so se navdušili tudi nad napitkom iz grenivke, ki je polna vitamina C. Ta bo pomagala razgraditi maščobne obloge in na ta način odpraviti oziroma vsaj ublažiti tudi videz pomarančne kože. Vsebuje namreč naringenin, antioksidant, ki izvira iz njenega grenkega okusa in v jetrih povzroči hitrejšo razgradnjo maščob. 

Grenivkin sok
Grenivkin sokFOTO: Shutterstock

Zakaj je grenivka dobra?

– Izboljšuje cirkulacijo,
– pospeši metabolizem,
– odstranjuje strupe iz telesa,
– uravnava raven sladkorja v krvi,
– preprečuje zadrževanje vode v telesu in tako preprečuje nastanek pomarančne kože.

Priprava napitka:

– 2 grenivki

– kozarec tople vode

– žlička naribanega svežega ingverja

– ščepec cimeta

Grenivki olupite in narežite na koščke, dodajte vodo, ingver in cimet ter vse skupaj zmešajte z mešalnikom. Polovico napitka spijte zjutraj na tešče, preostali del pa zvečer pred spanjem. 

Grenivka vsebuje veliko vitamina C.
Grenivka vsebuje veliko vitamina C.FOTO: iStock