Zaradi tega jima javnost želi odvzeti naziv

J.V.
11.09.2019, 14:11
3
Po britanskem otoku že nekaj časa kroži peticija, ki naj bi jo do sedaj podpisalo že več kot 1700 prebivalcev, ki se zavzemajo za to, da bi vojvodi in vojvodinji Sussexa odvzeli kraljevi naziv. O usodi princa Harryja in Meghan Markle bo odločalo zasedanje, ki je napovedano za 24. oktobra.

Pobudnik peticije Charles Ross meni, da je plemiški naziv britanskegaprinca Harryjain njegove soproge Meghan Markle, moralno sporen in nespoštljiv do okrožja East Sussex. Peticijo je po poročanju britanskega medija Daily Mail, do sedaj podpisalo že več kot 1700 prebivalcev mesta Brighton, o njuni 'usodi', pa naj bi 24. oktobra odločal mestni svet. 

PREBERI ŠE
Tako preprosto živi mama Meghan Markle

Namen kampanje je pokazati, da plemiških nazivov ne bi smeli uporabljati na dogodkih in uradnih dokumentnih, saj niso demokratični in simbolizirajo razlikovanje javnosti od bogatejših slojev. Mestni svet vojvodi in vojvodinji Sussexa jima sicer le-teh ne more odvzeti , saj jih dodeluje britanska kraljica Elizabeta II., želijo pa doseči, da jih v dokumentih ne bi več uporabljali javni organi. 

Spomnimo, kraljevi par je Sussex obiskali lani oktobra in je bil tam zelo lepo sprejet. Ob prihodu ju je na ulici pričakala množica prebivalcev mesta, ki so komaj čakali, da ju pozdravijo. 

PREBERI ŠE
Končno razkrili težko pričakovane podrobnosti!

Meghan Markle in princ Harry
Meghan Markle in princ HarryFOTO: Profimedia