Kate Middleton: videti je bila povsem shirana in bleda

Ma.K.
14.08.2019, 19:56
1
Čeprav se okrog Catherine, vojvodinje Cambriške, tako rekoč vsakodnevno vrti dobršen del novic v medijskem svetu, pa je o njenem življenju pred vstopom v kraljevo družino še vedno znanega bolj malo. Jasno je, da izhaja iz premožne družine, ki je obogatela s prodajo izdelkov za zabave, ima mlajša brata in sestro ter je nasploh zelo povezana s svojimi najdražjimi. Mnogi pa ne vedo, da je bila v otroških dneh bolj kot dami podobna razbojniku, da je bolj malo dala na izbiro oblačil, da je nekaj časa živela v Jordaniji, v srednji šoli pa je bila celo tarča medvrstniškega nasilja. V nadaljevanju ponujamo še kopico drugih sočnih podrobnosti iz življenja Kate Middleton!

Danes je ljudem znana kot vojvodinja Cambriška – kraljeva soproga, mati treh otrok, znana humanitarka in bodoča angleška kraljica. A preden je začela zmenkovati z britanskim prestolonaslednikom, se z njim zaročila, poročila in tako stopila v središče medijske pozornosti, je bila Kate Middleton povsem običajno dekle srednjega razreda, ki pa je imelo že od otroških dni le eno željo: postati princesa! A za uresničitev te želje samo bogastvo staršev ni bilo dovolj ...

PREBERI ŠE
Kate Middleton v športnih hlačkah pokazala fantastične noge

Nekaj časa je živela v Jordaniji

Catherine Elizabeth Middleton se je rodila 9. januarja leta 1982 v družino višjega srednjega razreda. Je najstarejša izmed treh otrok Michaela in Carole Middleton, rojene Goldsmith, nekdanjega dispečerja v letalskem prometu in stevardese, ki sta se spoznala na delovnem mestu. Kate ima leto dni mlajšo sestro Pippo (Philippa Charlotte) in šest let mlajšega brata Jamesa Williama. Brat in sestri so si še danes, ko so odrasli in ima vsak svojo uspešno kariero, zelo blizu, prav tako lep odnos negujejo tudi s staršema.  Kljub temu, da je družina zaradi Katine poroke s princem Williamom ves čas na očeh javnosti, so se Middletonovi dobro prilagodili na svojo novo vlogo v družbi, ki je tesno povezana s kraljevo družino.

PREBERI ŠE
Pippa 4 mesece po porodu osupnila v kopalkah

Kate je z družino nekaj časa živela v Jordaniji.
Kate je z družino nekaj časa živela v Jordaniji.FOTO: Profimedia

Družina je med letoma 1984 in 1986 živela v Jordaniji, kjer je oče delal za britanskega letalskega prevoznika British Airways, Kate pa je tam obiskovala angleški vrtec. Dve leti pozneje se je družina vrnila v Berkshire in Kate je bila med domačini v otroških in najstniških letih po besedah njene biografinje Marcie Moody vse prej kot uglajena modna navdušenka. Njeno obnašanje je v marsičem spominjalo na fantovsko radoživost. Bolj kot moda in ličila so jo dolga leta zanimali šport in razne aktivnosti na prostem. Blestela je zlasti v plavanju, tenisu, atletiki, hokeju in netballu (košarki podobni igri za ženske). Morda je s tem povezana tudi njena skrivnostna operacija iz otroštva, na katero spominja nekaj centimetrov dolga brazgotina na levem temenu, tik pod lasno črto, čeprav drugi namigujejo, da naj bi šlo za odstranitev prirojenega znamenja.

PREBERI ŠE
Detajl, zaradi katerega te dni vsi govorijo o Kate

PREBERI ŠE
Kate Middleton v športnih hlačkah pokazala fantastične noge

Družina očeta Michaela je bila že od nekdaj povezana z britansko aristokracijo in je imela kopico finančnih koristi iz skrbniških skladov, ki so jih ustanovili že pred več kot 100 leti. Middletonovi naj bi bili tako tesno povezani z britanskim kraljevim dvorom že vse od leta 1926. No, mama Carole po drugi strani izhaja iz precej revne družine in se je izšolala v javnih ustanovah, a je leta 1987 aviatorsko kariero obesila na klin in se posvetila lastnemu poslu: ustanovila je družinsko podjetje Party Pieces, ki se ukvarja z dobavo in prodajo materiala ter okraskov za zabave. Iz preproste zamisli ji je uspelo razviti tako uspešen posel, da je pozneje celo soprog pustil prejšnjo službo in se pridružil družinskemu podjetju, ki naj bi bilo danes vredno okrog 30 milijonov britanskih funtov (dobrih 32 milijonov evrov).

Kot otrok je bila izjemno navihana in radoživa.
Kot otrok je bila izjemno navihana in radoživa.FOTO: Profimedia

Tarča medvrstniškega nasilja

Kate sta po novem premožna starša vpisala v prestižno zasebno šolo St. Andrew's School v bližini doma. Danes ima morda prestižne kraljeve nazive, a v osnovnošolskih dneh so jo vrstniki klicali 'Squeak' (v prevodu pomeni škripati ali cviliti), enako naj bi bil poimenovan tudi morski prašiček, ki so ga imeli v šoli. Kot je povedala na eni izmed prireditev, ima na to obdobje življenja še posebej lepe spomine; veliko lepše kot na zasebno srednjo šolo Downe House School, kjer je bila tarča medvrstniškega nasilja, in to celo do te mere, da sta jo pri 13 letih starša prepisala na Marlborough College v Wiltshireu. Njena takratna sošolka Jessica Hay je medijem pozneje razkrila, da so Kate tako neusmiljeno ustrahovali, da je zaradi stresa postala »čustvena razvalina, brez vsakršne samozavesti.Očitno je bila zelo hudo trpinčena, videti je bila povsem shirana in bleda,« je povedala sošolka.

PREBERI ŠE
Danes jo poznamo kot Catherine, nekoč pa so jo klicali povsem drugače!

Njena takratna učiteljica Joan Gall je dodala, da je Kate, ko je kot najstnica prvič prestopila prag njihove šole, imela komaj kaj samozavesti in je bila povsem drugačna od osebe, kakršno poznamo danes. »Bila je zelo tiha. Prihod na tako veliko šolo, kot je bil Marlborough, je bil zanjo težak, a se je hitro privadila na novo okolje,« se je spominjala učiteljica. Odmik od šolarjev, ki so jo leta trpinčili se je izkazal za zelo pozitivno odločitev in Kate je začela kmalu ponovno kazati znake radoživosti. Domnevno naj bi bil razlog za ustrahovanje družbeni status njene družine. Bili naj bi namreč razmeroma 'sveži' bogataši, zato so se uveljavljeni premožni vrstniki brezvestno znašali nad njo, pa čeprav naj bi bila Kate po besedah sošolke Jessice Hay »popolna, lepo vzgojena, prijazna do vseh in sila simpatična«. Prepričana je, da je bil pri mnogih povod za njihovo nezaslišano obnašanje tudi ljubosumje.

PREBERI ŠE
Ženske se jih izogibajo, Kate pa je v njih videti zelo šik

A dekle je hitro pozabilo na grenko izkušnjo in v novi šoli dobesedno zacvetelo. Postala je popolna sošolka in bila s strani vrstnikov večkrat izvoljena za predsednico generacije, kar potrjuje, da so jo imeli zelo radi. Kljub temu pa nikoli ni zares pozabila težkih najstniških dni, kar še vedno dokazuje na vsakem koraku. Ob poroki s princem Williamom je goste prosila, naj namesto nakupa darila denar donirajo dobrodelni organizaciji, ki se ukvarja z otroki, žrtvami medvrstniškega nasilja. Tudi pozneje je vedno podpirala soprogove (in lastne) iniciative za osveščanje o pomenu duševnega zdravja ter odkrito spregovorila o lastnih bojih z depresijo. »Vemo, da je duševno zdravje velik izziv za vse nas – otroke in starše, mlade in stare, moške in ženske, ne glede na poreklo in okoliščine,« je povedala ob nedavnem obisku ene izmed londonskih šol.

Kate v šolskih letih.
Kate v šolskih letih.FOTO: Profimedia

Se je na univerzo vpisala zaradi princa?

Kot najstnica je bila Kate velika oboževalka ameriškega igralca Toma Cruisa, katerega posterji naj bi krasili stene njene sobe doma ter v dijaškem in študentskem domu. Prav tako naj bi imela stene polepljene tudi s fotografijami princa Williama, čeprav je sama to vedno zanikala in poudarila, da je šlo za manekena, ki mu je bil samo na las podoben. Kate je prva predstavnica britanske kraljeve družine, ki si je med zaključkom srednje šole in začetkom študija vzela leto dni premora, ki ga je izkoristila za študij italijanske umetnostne zgodovine na Britanskem inštitutu v Firencah. V tem času je bivala v stanovanju s še tremi cimri in imel po tri ure tečaja italijanščine na dan.

PREBERI ŠE
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica

Po navedbah avtorice biografije Kate:The Future Queen (v prevodu Kate: bodoča kraljica) Katie Nicoll, naj bi se William in Kate spoznala že pred začetkom obiskovanja študija na isti univerzi. Po pogovoru z nekaterimi njenimi sošolci naj bi ju spoznali skupni prijatelji že v zaključnem letniku srednje šole. Kate naj bi v resnici načrtovala vpis na univerzo v Edinburghu, a si je premislila in si vzela prosto leto, da se je nato vpisala na univerzo St. Andrew's, vlogo za katero naj bi oddala le nekaj dni zatem, ko je bilo javno objavljeno, da bo tam študiral tudi princ William. V javnosti se je pred časom veliko govorilo o tem, da sta jo starša na priznano škotsko univerzo vpisala zgolj zato, ker se je tja vpisal tudi princ William in so vsi v družini sanjali o tem, da bo Kate postala del britanske kraljeve družine. Že od otroških dni naj bi namreč sanjala, da bo postala princesa, a je njena biografinja Marcia Moody trditve o načrtnem oprezovanju za princem ostro zavrnila.

Kot je priznala v enem izmed intervjujev, je ob prvem snidenju s princem Williamom močno zardela.
Kot je priznala v enem izmed intervjujev, je ob prvem snidenju s princem Williamom močno zardela.FOTO: Profimedia

Vsekakor je jasno, da se je par spoznal okrog preloma tisočletja, njuno prvo srečanje pa naj bi bilo vse prej kot prijetno. Kate naj bi se svojemu bodočemu soprogu priklonila, kar je bil primeren pozdrav za žensko, ki se sreča s predstavnikom kraljeve družine, William pa naj bi na njeno spoštljivo gesto odgovoril tako, da je po sebi polil pijačo. »Dejansko sem bila ob prvem srečanju v obraz rdeča kot paradižnik in sem dolgo odlašala, da bi ga spoznala, ker sem bila zelo sramežljiva,« je priznala v zaročnem intervjuju leta 2010. Pred tem je bila Kate leta 2000 med šolanjem na Marlborough College v romentični zvezi z Willemom Marxom, pozneje pa je imela še bežno razmerje z Rupertom Finchem, ko je bil ta v zadnjem letniku študija na univerzi St. Andrews.

PREBERI ŠE
To so vsi njeni bivši fantje!

Iz prijateljstva se je rodila ljubezen

Kate in William sta v študentskih letih hitro postala tesna prijatelja in sta se veliko družila, čeprav sta bila v ločenih razmerjih. Tako je ostalo vse do usodne študentske dobrodelne modne revije leta 2002, na kateri je Kate nosila veličastno prosojno obleko študentke modnega oblikovanja Charlotte Todd. V tej opravi naj bi princu, ki je sedel v občinstvu, najprej ukradla oči, takoj zatem pa še srce. Kate je tako že v zgodnjih dvajsetih letih postala vaba za paparace na Otoku in širše. Ves svet je lahko od blizu spremljal, kako se je njuno razmerje razvijalo od tesnega prijateljstva do ljubezenskega razmerja in vsi so v Kate občudovali vse lastnosti, ki jih mora imeti bodoča kraljeva soproga – bila je potrpežljiva in delovna. V času, ko sta se samo še videvala, je bila vedno prisotna na tekmah pola princa Williama, ga vedno podpirala in mu stala ob strani.

Kate in William sta se spoznala na prelomu tisočletja, romanca pa se je razvila iz dobrega prijateljstva.
Kate in William sta se spoznala na prelomu tisočletja, romanca pa se je razvila iz dobrega prijateljstva.FOTO: Profimedia

Leta 2005 je Kate uspešno diplomirala iz umetnostne zgodovine. Čeprav je bila rojena v bogato družino, se je po končanem študiju lotila iskanja službe. Novembra leta 2006 se je za skrajšan delovni čas zaposlila kot nakupovalka modnih dodatkov v znani verigi oblačil Jigsaw, kjer je ostala vse do novembra leta 2007. Poleg tega je vse do januarja leta 2011 pomagala tudi v domačem družinskem podjetju, kjer je bila zadolžena za oblikovanje katalogov, oblikovanje spletne strani, marketing ter fotografijo. Pred poroko je skupaj s sestro Pippo živela v stanovanju svojih staršev v londonskem Chelseaju, ki sta ga starša kupila leta 2002 za svoje otroke in katerega vrednost je ocenjena na okrog 1,5 milijona evrov. Že takrat je bila dejavna tudi na humanitarnem področju, in sicer v okviru otroške dobrodelne organizacije Starlight. Kot prostovoljka je vodila številne otroške delavnice in pomagala pri oblikovanju materialov za zabave otrok, ki so morali božične praznike preživeti v bolnišnicah.

PREBERI ŠE
Njun razhod je bil tako boleč, da je zapustila Veliko Britanijo

Razočaranje in razhod

Konec leta 2006 naj bi družina Middleton bodočega zeta povabila, da z njimi preživi božično-novoletne praznike. V ta namen so najeli slikovito hiško na podeželju in čeprav naj bi princ sprva potrdil svoj prihod, si je zadnji trenutek premislil, kar naj bi Kate povsem vrglo iz tira. Par se tako ni videl cele praznike, princ pa se ni udeležil niti njene januarska rojstnodnevne zabave, saj se je pridružil prvemu vojaškemu polku v Dorsetu, kjer je v naslednjih nekaj mesecih preživel večino svojega časa. Razdalja je naredila svoje, par se je začel vse bolj oddaljevati, vez med njima pa krhati. William je raje, kot da bi se ob koncih tedna vračal v London k svojemu dekletu, čas preživljal s svojimi prijatelji vojaki, s katerimi so hodili na zabave, popivali in flirtali z dekleti. Njegovo početje je prišlo v medije, kar je bila za Kate kaplja čez rob. Očitala mu je, da je njegovo obnašanje povsem nespoštljivo in da jo je močno osramotil v javnosti.

Ko sta se leta 2007 za nekaj mesecev razšla, je Kate ta čas izkoristila za izzivalne oprave, v katerih je privabljala poglede moških.
Ko sta se leta 2007 za nekaj mesecev razšla, je Kate ta čas izkoristila za izzivalne oprave, v katerih je privabljala poglede moških.FOTO: Profimedia

Jasno ji je bilo, da William ni prepričan v svojo prihodnost ob njej, zato sta se aprila razšla. Kate je z mamo odpotovala na razstavo umetniških del na Irsko in se je, čeprav je bila povsem strta, namesto samopomilovanja raje zakopala v delo. William se je odločil razhod 'proslaviti' s ponočevanjem in popivanjem v znanem londonskem nočnem klubu Mahiki, kjer je na ves glas vpil, da je končno spet svoboden. Naslednji dan so mediji objavili tudi uradno novico o razhodu, a je princ kmalu začel dvomiti v pravilnost svoje odločitve. Ni želel ponoviti očetove napake iz preteklosti, ko je ta v dvajsetih letih zapustil svojo veliko ljubezen Camillo, zato se je odločil ponovno osvojiti Kate. A to je bila vse prej kot lahka naloga. Dekletu je namreč zlomil srce in preden mu je dala še eno priložnost, se je želela prepričati, da so tokrat njegovi nameni resnično pravi in da se bo spremenil.

PREBERI ŠE
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica

Poletje sta preživela ločeno: medtem ko je princ William izpolnjeval kraljeve dolžnosti in si čas krajšal z igranjem pola ter druženjem s prijatelji, se je Kate v Londonu pridružila sveže diplomirana sestra Pippa, s katero sta se skupaj vselili v domovanje, ki sta jima ga kupila starša, in se udeleževali številnih družabnih dogodkov, na katerih sta vselej blesteli. Kate je svojo žalost skrivala za kratkimi in razgaljenimi oblekami ter vse bolj drznimi opravami. Navsezadnje je bila sveže samska in svet ji je tako rekoč ležal pod nogami. Ob tem je bila dejavna tudi na humanitarnem in športnem področju ter zaposlena s projetki v družinskem podjetju. Poleti je z bratom in prijatelji dopustovala na Ibizi in številni so opazili, da neverjetno veliko časa preživi v družbi mobilnega telefona. Razlog za to je bil seveda princ William, ki mu je medtem postalo jasno, da je imel ob njej vse, kar si je v življenju želel. Par naj bi se na skrivaj pobotal 9. junija, ko se je Kate udeležila zabave ob zaključku njegovih vojaških vaj, kmalu zatem ga je nasmejano dekle ponovno spremljalo na kraljevih dolžnostih.

PREBERI ŠE
Njun otrok ne bo princ ali princesa. To je razlog, zakaj!

Poroka, ki jo je spremljala kar milijarda ljudi s celega sveta!

A za naslednji korak sta si William in Kate vzela še kar nekaj časa. Par se je namreč zaročil komaj oktobra leta 2010 med 10-dnevnim potovanjem po Keniji, kjer je princ svoji bodoči soprogi podaril veličastni zaročni prstan svoje pokojne matere, princese Diane, z modrim safirjem in belimi diamanti. Kot se za pravega gentlemana spodobi, je za Katino roko prosil tudi njenega očeta. "Valižanski princ z veseljem sporoča, da se je princ William zaročil z gospodično Catherine Middleton,“ so nato 16. novembra uradno sporočili z dvora in dodali, da se bo mladi par poročil v Londonu spomladi naslednje leto. Kate in William sta se poročila 29. aprila leta 2011 v Westminstrski opatiji, dogodek pa je spremljala več kot milijarda ljudi s celega sveta. Nevestino poročno obleko je oblikovala Sarah Burton iz modne hiše Alexander McQueen, njena vrednost pa naj bi bila ocenjena na več kot 400 tisoč evrov. Za piko na i je poskrbela še tiara, ki jo je nevesti posodila kraljica Elizabeta II in jo je sama prejela v dar od svoje matere.

Kate in William sta se poročila 29. aprila leta 2011 v Westminstrski opatiji, dogodek pa je spremljala več kot milijarda ljudi s celega sveta.
Kate in William sta se poročila 29. aprila leta 2011 v Westminstrski opatiji, dogodek pa je spremljala več kot milijarda ljudi s celega sveta.FOTO: Profimedia

S poroko sta princ William in njegova izbranka dobila nazive vojvoda in vojvodinja Cambridgea, grof in grofica Strathearna na Škotskem ter baron in baronica Carrickfergusana Irskem. Po poroki sta se preselila v Kensingtonsko palačo, uradno londonsko domovanje kraljeve družine, a se v nasprotju s kraljevo tradicijo nista že na poročno noč odpravila na poročno potovanje. Tega sta si privoščila šele mesec dni pozneje, in sicer sta se odpravila na rajske Sejšele. Tudi pri naraščaju se nista držala tradicije in ga spočela takoj po poroki. Prvega otroka sta se tako razveselila komaj 22. julija leta 2013, ko je na svet prijokal princ George Alexander Louis. 2. maja leta 2015 mu je sledila princesa Charlotte Elizabeth Diana in 23. aprila leta 2018 še princ Louis Arthur Charles. Čeprav se je pri vseh nosečnostih vojvodinja soočala s hudo obliko jutranjih slabosti, zaradi česar svojega prvorojenca ni mogla pospremiti na prvi šolski dan in je nekajkrat celo pristala v bolnišnici, pa se v britanskih medijih šušlja, da naj bi kmalu ponovno načrtovala povečanje družine. Ob tem velja morda omeniti, da njuno družinsko srečo dopolnjuje še pes pasme koker španjel Lupo, ki ga je Kate ob poroki podaril brat James.

PREBERI ŠE
Po govoricah o aferi delata na njunem odnosu

Portret princa Williama in vojvodinje Catherine, na katerem slednja nosi znameniti moder zaročni prstan.
Portret princa Williama in vojvodinje Catherine, na katerem slednja nosi znameniti moder zaročni prstan.FOTO: Reuters

Je princ skočil čez plot?

Dolgo je bilo videti, da v zakonu princa Williama in vojvodinje Catherine vlada popolna idila. V javnosti sta vselej delovala usklajeno, vedno sta bila nasmejana in predana svojim otrokom. Prav tako naj bi ju družila tudi kopica skupnih zanimanj ter razvad; tako naj bi bila oba velika oboževalca serij Igra prestolov in Downton Abbey. A v začetku letošnjega leta je kot strela z jasnega odjeknila novica, da naj bi imel princ William v času soprogine nosečnosti s princem Louisom afero z njeno tesno prijateljico Rose Hanbury, markizo Cholmondeleysko, kar naj bi bil tudi glavni razlog, da se je vojvodinja marca hudo sprla s svojo prijateljico in tako rekoč čez noč prekinila vse stike z njo. Verjetno nikoli ne bomo vedeli, ali in koliko resnice dejansko tiči za domnevnim varanjem. A tudi, če bi se par želel ločiti, ne glede na še tako upravičene razloge, naj kraljica Elizabeta II mladima naslednikoma britanske krone tega ne bi dovolila, saj je odločena, da dokler ima sama v rokah vladarsko žezlo, ločitev v njeni družini več ne bo.

Rose je plemiškega rodu in njena družina je že več desetletij zelo blizu kraljevemu dvoru. Njena babica lady Elizabeth Longmanje bila denimo leta 1947 družica kraljice Elizabete II., ko je ta obljubila večno zvestobo princu Filipu. Visoka in vitka Rose je denar nekoč služila kot manekenka in fotomodel, delala je tudi v politiki, nato pa se je poročila s 23 let starejšim Davidom Rocksavageem, markizom Cholmondeleyskim, s katerim sta se spoznala leta 2003, in se šest let pozneje tudi poročila. Imata tri otroke, sinova Alexandra in Oliverja ter hčerko Iris. Ne glede na idilično družinsko življenje naj bi se markiza brez razmišljanja zapletla s prestolonaslednikom. Princ William naj bi medije večkrat naprosil, da afere ne objavljajo v javnosti, a njegove prošnje niso bile uslišane. Dvor je govorice tabloidov ostro zanikal, Williamovi odvetniki so mnogim britanskim medijem, ki so zgodbo objavili, zagrozili s tožbami.

Kate je kljub vsem govoricam predana mati in soproga.
Kate je kljub vsem govoricam predana mati in soproga.FOTO: Profimedia

Ne glede na to, ali se je skok čez plot zgodil ali ne, to ni omajalo priljubljenosti vojvodinje med Britanci. Kate v prvi vrsti velja za predano mater treh otrok, ki jih vzgaja z veliko mero ljubezni, a tudi discipline. Rada jim posveča kar se da veliko svojega časa in se z njimi zunaj igra tako, kot se je kot otrok igrala tudi sama. Skupaj berejo, kuhajo in hodijo na dolge sprehode. Družina jima obema z Williamom pomeni veliko, zato se trudijo kar največ časa preživeti skupaj. Kate svoje nadražje rada razvaja tudi s svojimi kuharskimi specialitetami, saj je vešča vihtenja kuhalnice in v tem neizmerno uživa. Pri tem stavi na zdrave sestavine, čeprav se velikokrat tudi pregreši – zlasti s sladkimi dobrotami. Kate naj sicer ne bi imela osebnega trenerja; za izjemno postavo naj bi skrbela sama z dobro izdelanim jedilnikom, ki temelji na vegetarijanski prehrani, in rednim gibanjem.

PREBERI ŠE
Fotografije razkrivajo, v kakšnem odnosu sta Meghan in Kate

Britanci odločeni: Catherine bo kraljica!

Odkar se je poročila v kraljevo družino, ima Kate izjemno velik vpliv na ameriško in britansko modno industrijo. Ko obleče kakršen koli kos garderobe, se na spletu nemudoma pojavi na stotine identičnih replik, ki so v trenutku razprodane, ne glede na ceno. Mediji so ta fenomen poimenovali 'efekt Kate Middleton'. Poleg tega se požvižga na pravilo enkratne uporabe oblačil in isto garderobo z veseljem obleče za različne priložnosti. Znana pa je tudi po dobrodelnem udejstvovanju, ne le v Veliki Britaniji, temveč po vsem svetu. Pri reviji Time so jo v letih 2012 in 2013 uvrstili v eminentno stoterico najbolj vplivnih ljudi na svetu. Poleg mode in dobrodelnosti je močno vpeta tudi v dogajanje na športnem in kulturnem področju, sodeluje pri okoljskih vprašanjih in številnih z otroki povezanih tematikah. V luči tega je izoblikovala svojo javno podobo, s katero navdušuje ljudi po vsem svetu in za številne tako ni dileme: Catherine bo zagotovo postala kraljica – zelo verjetno še pred mačeho svojega soproga Camillo Parker Bowles!

Britanci v Kate vidijo popolno zamenjavo za kraljico Elizabeto II.
Britanci v Kate vidijo popolno zamenjavo za kraljico Elizabeto II.FOTO: Profimedia

Viri, uporabljeni pri raziskovanju: Latintimes.com, Mamamia.com, Her.ie, Townandcountrymag.com, Wikipedia, Express.co.uk, Unilad.co.uk, Parade.com, Daily Mail, OK! Magazine, Telegraph.co.uk, Hellomagazine.com, Mirror.co.uk, AOL.ca, Cheatsheet.com, Thelist.com, Popsugar.com, Insider.com, Biographyonline.net, Goodhousekeeping.com, Royal.uk, Britannica.com