S to jutranjo navado pospeši svoj metabolizem in izgorevanje kalorij

S.B.
04.08.2019, 8:09
1
Jennifer Aniston je ponosno zakorakala v šesto desetletje. Za mladosten videz in postavo skrbi z redno telovadbo in prehrano po pravilu 30 odstotkov beljakovin, 30 maščob in 40 odstotokov ogljikovih hidratov.

»Na začetku kariere se je zgodilo, da na eni izmed avdicij za film, nisem dobila vloge. Agent mi je kasneje povedal, da je bil razlog za to, moja debelušnost. Takrat sem se odločila spremeniti svoj način prehrane,« je povedala igralka.

Anistonova, ki je stara 51 let, postavo in videz pa ji zavidajo tudi za polovico mlajša dekleta, je priznala, da je imela v preteklosti obdobje, ko se je katastrofalno prehranjevala in  ni niti malo skrbela za svoje telo. Zdaj je glede prehrane precej skrbna, še vedno pa si tu in tam privošči kakšno priljubljeno sladico.

PREBERI ŠE
Razkrila, kaj je rekla Angelini, preden ji je ta uničila zakon

Jennifer Aniston je ponosno zakorakala v šesto desetletje
Jennifer Aniston je ponosno zakorakala v šesto desetletjeFOTO: Profimedia

Njena prehrana temelji na dieti Cona, ki jo je razvil biokemik, doktor Barry Sears. Rečejo ji tudi  »dieta 40-30-30«, saj temelji na vnosu 40 odstotokov ogljikovih hidratov, 30 odstotkov beljakovin in 30 odstotkov maščob v telo. Živila, ki vsebujejo zdrave ogljikove hidrate in jih Jennifer pri svoji dieti uporablja, pa so zelenjava, sadje in žitarice.

Hrana, obogatena z beljakovinami, so piščančje, puranje meso, teletina, ribe, jajca in tofu. Hrana, bogata z maščobami, pa vključuje olivno in ribje olje, orehe in avokado. Priporočljivo jih je uživati v zmernih količinah ob spremstvu sadja in zelenjave. Vsak obrok pa naj bi vseboval tudi beljakovine. Jennifer trdi, da se s stradanjem telesu naredi več škode kot koristi in da je uravnotežena prehrana ključ do zdravega življenja.

PREBERI ŠE
Jutranji ritual, ki pospeši izgubo kilogramov

Za primer, če imate za večerjo obilen obrok, si naslednji večer privoščite manjšo porcijo. Zelenjava je po njenem mnenju najpomembnejši del obroka, vsak dan si namreč privošči obrok z obilico zelene zelenjave, ki ji tudi sicer daje prednost na jedilniku. Zelenjavi nato doda še potrebne beljakovine.

Solate pokapa le z nekaj kapljicami olivnega olja, namesto kruha in testenin pa si raje privošči zelenjavne priloge. Tako z naribano bučko nadomesti špagete, kar se ji zdi odlična priloga k bolognese omaki iz puranjega mletega mesa. Jedem dodaja zgolj limono ali limeto, ki dajeta okus in ne kalorij.

Lepa igralka je zelo disciplinirana, ko gre za hrano, telovadbo in spanje. Verjame, da je fit ravno zaradi discipliniranega načina življenja, s katerim začne svoj vsakdan.»Kadar delam, se ponavadi zbujam ob 4.30 ali 5 uri. Če pa ne snemam, se zbujam okrog osmih, najkasneje devetih, saj ne maram dolgo poležavati, ker se kmalu začnem počutiti neudobno,« je še zaupala Jen.

PREBERI ŠE
Jennifer pri 50 letih pozirala brez nedrčka

Zjutraj, ko se zbudi, najprej spije kozarec tople vode z nekaj rezinami limone, s čimer pospeši svoj metabolizem in izgorevanje kalorij. Nato si vzame deset do dvajset minut za meditacijo. Povedala je tudi, kako je ponavadi videti njen zajtrk.

»Za začetek popijem smuti ali pojem avokado ali jajca, ki so tudi sicer moj najljubši del jutranjega jedilnika. Prelijem jih s kokosovim oljem. Včasih za zajtrk pojem žitarice ali proso z banano, kdaj pa tudi ovsene kosmiče z beljaki, ki jim dodajo prav posebno teksturo,« je svoj jutranji ritual opisala Jennifer.

Njeno kosilo je enostavno za pripravo, naredi pa ga lahko na več različnih načinov. Največkrat je na jedilniku piščančje meso z zelenjavo, včasih pa ga kombinira tudi s solato. Za večerjo si privošči jabolko in mandljevo maslo. Pomemben sestavni del njenega jutra pa je tudi jutranja telovadba, ki jo prilagaja svojemu razpoloženju. »Imam odlično osebno trenerko, s katero najprej pol ure vozim kolo, nato pa ponavadi še štirideset minut izvajava jogo. Potem se odpravim v telovadnico, kjer za moč telesa treniram na različnih napravah. Vedno kombiniram različne naprave, s čimer skušam zmesti svoje telo,« pravi igralka in doda: »Tek na stezi je lahko precej težaven, zato si ga največkrat olajšam tako, da poslušam energično glasbo in tečem v njenem ritmu."

Čudovita igralka je zelo disciplinirana, kadar se gre za hrano, telovadbo in spanje.
Čudovita igralka je zelo disciplinirana, kadar se gre za hrano, telovadbo in spanje.FOTO: Profimedia