Manekenke v javnem pismu odkrile grozno skrivnost, ki se skriva za Victoria's secret

S.B.
12.08.2019, 7:31
0
Več kot 100 manekenk, vključno z zvezdnicami, kot so Doutzen Kroes, Iskra Lawrence in Christy Turlington, Milla Jovovich, Gemma Ward, Karen Elson, Caitriona Balfe in Carolyn Murphy, je podpisalo odprto pismo javnosti, naslovljeno na priznano znamko Victoria's Secret.

PREBERI ŠE
Iz modnega sveta v svet prostitucije

Glamour poroča o javnem pismu, naslovljenem na direktorja Johna Mehasa, v katerem manekenke opozarjajo, da v podjetju Victoria's Secret niso storili dovolj, da bi svoje manekenke zaščitili pred kakršnimi koli spolnimi nadlegovanji. Prav tako jih je zmotilo dejstvo, da podjetje ni prekinilo uradnega sodelovanja z nekaterimi profesionalnimi sodelavci, ki so bili v preteklosti obtoženi posilstva.

»Zastrašujoče je dejstvo, da so ti moški izkoriščali profesionalne veze z Victoria's Secret, z namenom, da bi škodovali in zlorabili mlada dekleta.« Med njimi so fotografi David Bellemere, Timur Emek in Greg Kadel. Finančni svetovalec Jeffrey Epsteinpa naj bi z mladimi modeli celo trgoval.

»To besedilo pišemo, ker smo v skrbi za dobrobit manekenk in mladih deklet, ki si želijo postati del Victoria's Secret. V zadnjih nekaj tednih smo slišale za mnogo obtožb v zvezi s spolnim nadlegovanjem, posilstvi in celo trgovanjem z modeli. Četudi obtožbe niso usmerjene direktno na podjetje Victoria's Secret, je jasno, da je ta znamka odgovorna za izboljšanje trenutne situacije,« so zapisale v pismu javnosti, ki so ga naslovile z eno od glavnih zahtev. »Čas je za spoštovanje!«

Victoria's secret modna revija velja za eno najbolj odmevnih.
Victoria's secret modna revija velja za eno najbolj odmevnih.FOTO: AP