Trener razkriva ključ do uspešne izgube kilogramov (in kako težo obdržati)

J.V.
12.09.2019, 8:03
0
Kolikokrat ste že shujšale, a po nekaj mesecih vse kilograme in še kakšnega dodatnega pridobile nazaj? Gre za enega najpogostejših težav, s katero se srečujejo vsi tisti, ki so kdaj hujšali in za katero obstaja tudi zelo dober razlog. Kriva je namreč miselnost, pojasnjuje osebni trener Daniel Jelovič in pojasni, kakšne so karakteristike tistih, ki so zmožni obdržati novo telesno težo.

"Že pri samem postopku hujšanja in treningov se ne fokusirajo izključno na to, da bodo popolno izvajali vse zahtevne vaje, ampak se raje fokusirajo na to, da bodo vaje redno izvajali. Zavedajo se, da je bolje redno izvajati manj zahtevne vaje in jih izvajati pravilno, kot pa, da le občasno izvedejo zahtevne treninge,"nam že na začetku pojasni osebni trener Daniel Jelovič in pojasni, da je vsem tem oseba skupen tudi pristop k prehranjavenju. Ta namreč ne temelji na odreknju, temveč na zmernosti. 

PREBERI ŠE
Ali sadje res redi? Odgovor vas bo presenetil!

Tisti, ki shujšajo in nato v kratkem času pridobijo nazaj izgubljeno težo, so se med hujšanjem pretirano odrekali stvarem, ki so bile prej njihova priljubljene, ampak seveda nezdrave in visokokalorične.
Tisti, ki shujšajo in nato v kratkem času pridobijo nazaj izgubljeno težo, so se med hujšanjem pretirano odrekali stvarem, ki so bile prej njihova priljubljene, ampak seveda nezdrave in visokokalorične.FOTO: Dreamstime

"Tisti, ki shujšajo in nato v kratkem času pridobijo nazaj izgubljeno težo, so se med hujšanjem pretirano odrekali stvarem, ki so bile prej njihova priljubljene, ampak seveda nezdrave in visokokalorične. Ko so se prvič po določenem času nagradili s to hrano, pa se več niso znali ustaviti. In tako so se ponovno zredili. Tisti, ki so uspešno shujšali in ki vzdržujejo na novo pridobljeno telesno težo, pa razmišljajo drugače – ko se jim 'zalušta' priljubljene hrane, kot je na primer najljubši piškot, hamburger ali pica, si jo privoščijo. Ampak so pri tem zmerni. Ne privoščijo si tega vsak dan. Ostali obroki, ki jih imajo so zmerni."

PREBERI ŠE
Na pomoč! Zakaj sem se čez noč zredila za 2 kg?

Dejstvo je, da smo vsi krvavi pod kožo in vsak se kdaj pregreši. S tem ni nič narobe, dokler si to 'napako' oprostite in nadaljujete po ustaljeni zdravi poti. "Z razliko od njih si bodo tisti, ki bodo pridobili odvečno težo, premlevali to napako in si z miselnostjo 'če sem pojedel to, lahko še tisto', ravno na ta način prijedli odvečne kilograme. Tisti, ki uspešno shujšajo, se zavedajo, da je izguba in ohranjanje kilogramov življenjska sprememba, ne pa hitri šprint, ki ga odtečejo, potem bo pa ponovno vse po starem."

PREBERI ŠE
4 dejavniki, ki jih morate upoštevati, če hujšate

A takšen pravilen vzorec razmišljanja je seveda treba znati pridobiti, saj ga nihče nima že vgrajenega. To pa ni vedno enostavno in medtem ko nekateri to zmorejo sami, pa drugi pri tem potrebujejo strokovno pomoč in nekoga, ki jih vodi in usmerja. "Iz tega razloga pišem te prispevke. Ker si želim, da bi vaša pot pri tem bila bolj uspešna in, da se ne bi vsako leto znova srečevali na treningih na katerih bi se vi trudili izgubljati vedno iste kilograme, ampak, da bi na treningih vedno znova napredovali in se ob tem zabavali," doda Daniel.

Dejstvo je, da smo vsi krvavi pod kožo in vsak se kdaj pregreši.
Dejstvo je, da smo vsi krvavi pod kožo in vsak se kdaj pregreši.FOTO: Dreamstime