Neisha osupnila v prekrasni poročni obleki

Jasmina Voler
12.08.2019, 7:53
5
To poletje ne diši samo po počitnicah, lahkotnosti in ležernosti. Nekateri so izkoristili vroče dni, se skrili v studio in neumorno ustvarjali. In danes je pravi dan, da zadiši po nečem novem, svežem ... Priljubljena pevka Neisha in Kranjci predstavljajo skladbo Poročna, za katero so posneli tudi videospot, ki si ga lahko premierno ogledate na Zadovoljna.si, z Neisho pa smo poklepetali o tem, ali tudi sama že razmišlja o poroki. Konec koncev je že nekaj časa srečno zaljubljena ...

"Imela sem strašno romantično predstavo o princih na belih konjih in porokah, seveda, ko sem bila mlajša. Sedaj pa mislim, da je poroka nekaj, kar tudi uradno okrona partnersko zvezo in jo definira z dokumentom. Drugače pa zakonska zveza, uradno potrjena, nič ne odvzema ljubezni njene krhkosti. Samo bolj zapleteno je, če se slabo konča," pravi Neisha, ki je tudi sama že nekaj časa srečno zaljubljena, zato nas je zanimalo, ali tudi sama zadnje čase že kaj razmišlja v tej smeri. "Dolga leta sem bila samska. Res, nikamor se mi ne mudi. Vse jemljem previdno. In midva sva se šele komaj spoznala. Dobro leto je šele naokoli. Mojega srčnega izbranca moram vendar dodobra spoznati in z njim preživeti vendar kaj več, kakor pa vikende in počitnice. Pustimo času čas. Nikoli pa ne reci nikoli."

Ko gre za poročni obred, ji je všeč čim bolj eksotično in intimno. "Meni te staromodne poroke niso všeč. Ves dan hodiš v procesiji od Poncija do Pilata, družba je od 6–96, pokupčkana, muzika mi pa redko ustreza. Jaz bi, če že, potem po poročnem obredu na domačih tleh naredila ekstra žurko za družino, potem pa še eno za prijatelje. Ne bi mešala hrušk in jabolk."

Presunljiva pesem, ki ji je večnost položena v zibko lastnega nastanka.
Presunljiva pesem, ki ji je večnost položena v zibko lastnega nastanka.FOTO: Klemen Mlinarič

Marsikatera pripadnica nežnejšega spola vse življenje sanja o poroki in odšteva dneve do trenutka, ko bo lahko dahnila usodni 'da'. Neisha pa meni, da je poroka stvar posameznika in ne nekaj nujnega. "Nekatere moje prijateljice hlipajo za tem dnem, ko bodo končno rekle 'da' in bodo imele najdaljšo vlečko, nekaterim pa je to kot prostovoljno podpisati zaporno kazen. Mislim, da bi poroka morala predstavljati nadgradnjo odnosa in ta definicija prinesti praktičnost in ugodnosti v življenje. Takrat je pravi čas, ko oba začutita, da je to potrebno za dvig stopnje skupne dobrobiti. Moja prijateljica se je npr. poročila zato, ker je s svojim fantom za dalj časa odpotovala v Združene arabske emirate. Tam sploh ne smeš spati v isti sobi z moškim, če nisi z njim poročena. No, pa sta mimogrede na magistratu izmenjala prstana in si nato tudi uradno lahko delila isto sobo in posteljo. Saj bi se najbrž tako ali tako enkrat poročila, samo to je dober primer, ko te situacija pripelje do tega, da razmišljaš o praktičnem aspektu poročnega dokumenta. Kaj pa se tiče življenja na koruzi ... Bolje že kot ob koruzi (smeh). Mislim, da je leta 2019 pa res vse dovoljeno. Trenutno pa še vedno živim sama z svojima muckoma v veliki hiši in bo še malo trajalo, preden postanem koruznik, kaj šele ta prava nevesta."

Do takrat pa bo skupaj s Kranjcina porokah prepevala, med drugim tudi njihovo novo skladbo, ki nosi naslov Poročna in za katero so posneli videospot, ki si ga lahko premiero ogledate na Zadovoljna.si. Čudovita melodija, s presunljivo iskrenim tekstom, v ritmu angleškega valčka, v izvrstni akustični glasbeni izvedbi virtuozov. V naslednjih dneh bo z radijskih valov končno zadonel prelep poročni valček, v izvedbi podkovanih mojstrov in mojstrice. Ta pa bo zagotovo odzvanjal tudi na marsikateri poroki in okronal marsikatero ljubezen.

Ko gre za poročni obred, ji je všeč čim bolj eksotično in intimno. 
Ko gre za poročni obred, ji je všeč čim bolj eksotično in intimno. FOTO: Klemen Mlinarič

''Res sem si želela že dolgo napisati pesem, ki bo primerna poročnemu obredu. Nemalokrat sem na željo mladoporočencev zapela 'Malo tu, malo tam, ostaneš sam' .... Prelepa pesem, samo kaj, ko je glede na sporočilo besedila povsem neprimerna za obred. Prav počutila sem se poklicano, da ustvarim neko iskreno, tehtno pesem, ki bo preprosto lepa in večna. Zelo zapleteno je narediti preproste in dobre stvari. Zato sem jo imela v 'paci' že od septembra. Seveda v angleškem originalu. Nemalo dni sva z radirko in svinčnikom žulila papir z Jernejem Dirnbekom, da je zdaj tu končni rezultat: prelepa poezija, zlitje z melodijo, pesem neveste ženinu. Nič okrancljana, neposredna bolj kot marsikakšna pridiga. Jasno ji je, kaj bo prinesel čas in se zaveda, da sta oba le človeka, ki sicer gledata v isto smer in drug brez drugega ne moreta živeti. Ampak ona bo ostala samosvoja in to si želi tudi od njega. Dve celoti, ne dve polovici. Z njim bo do zadnjega dneva ljubezni in niti dneva več. A srčno upa, da se bo ta dan združil tudi z zadnjim dnem življenja,"o skladbi pravi Neisha, ki je tokrat združila moči s Kranjci.

Naslov pesmi, ki vam jo predstavlja NEISHA v sodelovanju z zasedbo Kranjci, je preprost: 'Poročna'.
Naslov pesmi, ki vam jo predstavlja NEISHA v sodelovanju z zasedbo Kranjci, je preprost: 'Poročna'.FOTO: Klemen Mlinarič

''Večkrat smo si že delili oder, tudi na porokah. Ta pesem je že morala počakati na nas, poletni klic k izidu je bila pa definitivno poroka v začetku julija - poročila se je  Neishina prijateljica Maja, ki smo ji igrali na poroki. Neisha je bila gostja in od neveste naprošena za obredno pesem. In tako se je zgodilo sodelovanje,"pravijo fantje. Zaprli so se v studio, 'navežbali' pesem, ki jo je Neisha napisala in ji vdahnili Kranjcem na kožo pisan akustični aranžma. Svojo premiero je najprej doživela na poroki, danes pa jo premierno predstavljajo tudi bralcem portala Zadovoljna.si. 

Zaprli so se v studio, 'navežbali' pesem, ki jo je Neisha napisala in ji vdahnili Kranjcem na kožo pisan akustični aranžma.
Zaprli so se v studio, 'navežbali' pesem, ki jo je Neisha napisala in ji vdahnili Kranjcem na kožo pisan akustični aranžma.FOTO: Klemen Mlinarič