Katerih 10 kosov oblačil bo nepogrešljivih letošnjo jesen?

S.B.
03.09.2019, 20:06
0
Naš pogled se po navadi ustavi na posebnih kosih oblačil, za katere je treba odšteti precej denarja. Ko večkrat opravimo takšen nakup, pa odpremo omaro in se naenkrat znajdemo pred kaotičnim stanjem, saj se nam zdi, da nimamo ničesar za obleči.

Zato je pomembno, da letošnjo jesen s svojo denarnico ravnate preudarno in omaro opremite z naslednjimi desetimi osnovnimi kosi garderobe, ki jih boste potem lahko kombinirale med seboj in z ostalimi kosi iz vaše omare.

Popolna bela majica

Belo majico brez potiska zagotovo že imate v svoji omari, vendar, ko ta izgubi svojo popolno belino, je dobra le še za telovadbo in izlet v naravo, nikakor pa ne za odhod v službo ali kavo s prijateljicami. Zato je dobro kupiti novo belo majico vsakih šest mesecev ali v roku leta dni, odvisno od tega, kako ravnate s svojimi oblačili.

Belo majico jo dobro kupiti vsakih šest do dvanajst mesecev, saj med pranji izgubi belino.
Belo majico jo dobro kupiti vsakih šest do dvanajst mesecev, saj med pranji izgubi belino.FOTO: Shutterstock

Temen skinny jeans

Izberite takšen par kavbojk, da se vam bodo zdele udobne kot vaša »druga koža«. Naj bodo temne barve, saj jih boste tako lahko oblekle tudi za v službo ali večerni izhod. Čeprav boste morda v dilemi, ko boste naletele na kakšne trendi kavbojke širokega modela, svoj denar raje vložite v navadne temne oprijete kavbojke, ki vam bodo zagotovo prišle prav v več situacijah.

V kombinaciji z belo majico, klasičnim plaščem ali usnjeno jakno in škornji boste v njih videti več kot odlično.

PREBERI ŠE
Zlati modni dodatki, ki navdušijo

Suknjič

Suknjiči so brezčasni. Preteklih nekaj sezon so bili v modi tudi barvni suknjiči, prevladovale so barve mavrice, torej rdeča, ornažna, rumena, zelena, modra in violična. Vendar je kljub privlačnosti vseh barvnih opcij dobro vložiti v en suknjič klasičnega kroja, ki bo oprijet in črne ali temno modre barve – odvisno od barv, ki prevladujejo v vaši omari. Pri suknjiču ne varčujte, kajti dober suknjič ponavadi spada v višji cenovni razpon, vendar boste ob enkratnem nakupu lahko potem več let zadovoljne.

Suknjiči so brezčasen kos garderobe.
Suknjiči so brezčasen kos garderobe.FOTO: Pinterest

Kakovostne brezrokavne majice

Kdaj ste si nazadnje kupile črno ali belo brezrokavno majico? Če se ne spomnite, potem je čas za novo. Tovrstne majice so namreč osnova za jesensko garderobo, saj jih lahko nosite pod srajco ali bluzo, ravno tako pa pod jopico ali puloverjem, skozi celo sezono. Pomembno pa je, da so oprijete, saj se bodo v nasprotnem pojavili naborki, zaradi katerih pa ne boste videti ravno urejeno.

Črne hlačne nogavice

Neizbežen kos jesenske in tudi zimske garderobe so zagotovo črne hlačne nogavice. Kupite si vsaj dva nova para kakovostnih hlačnih nogavic.

PREBERI ŠE
'Grde' superge, v katere se boste zaljubile

Jeans jakna

Če v vaši omari ni jeans jakne, je zadnji čas, da si jo kupite. Ne le, da so vedno v trendu, so tudi odlična rešitev, kadar ste še lahko v poletnih oblekah, vendar potrebujete vseeno nekaj za čez, da vas ne bi zvečer ali v jutranjih urah zeblo. Modne so tudi barvne, vendar, če želite, da bi bila vaša jakna brezčasna, si raje privoščite tisto v klasični varianti.

Če jo boste pravilno kombinirale z ostalimi kosi, bo vašemu osebnemu stilu dodala poseben pečat.

Jeans jakna bo vašemu osebnemu stilu dodala poseben pečat.
Jeans jakna bo vašemu osebnemu stilu dodala poseben pečat.FOTO: Shutterstock

Oprijet puli

Puli se odlično kombinira s krili, hlačami pa tudi kavbojkami. Izberite model, ki bo gladko tkan iz volne ali v kombinaciji volne in viskoze ali bombaža. Naj bo nevtralne barve, da ga boste lažje kombinirale z ostalimi kosi. Črna, temno modra, siva, bež ali bela barva so več kot odlična izbira.

PREBERI ŠE
Trenirka, ki se ji posmehuje ves svet

Črni škornji

Črni škornji so klasika.

Kakovostni, usnjeni črni škornji so vedno dobra naložba. Če se letos pripravljate za nakup novih, potem nikar ne kupite prvih, ki jih boste zagledale, temveč iščite toliko časa, dokler ne boste našle popolnega para zase, ki bo tudi udoben za vaša stopala.

Izberite udobne usnjene črne škornje.
Izberite udobne usnjene črne škornje.FOTO: Shutterstock

Bela srajca

Pri srajci velja enako kot pri beli majici. Biti mora bela kot sneg in vam mora popolnoma pristajati. V kolikor je tista iz vaše omare že ohlapna ali pa so njeni gumbi potrgani, je vsekakor čas za nov nakup.

Črne pajkice

Ne tiste za telovadbo, kupite si raje nekaj enobarvnih oz. najboljše črne pajkice, ki jih boste ob manj formalnih priložnostih lahko lepo uskladile z ostalimi naštetimi kosi, kot so usnjeni škornji, daljši suknjiči in srajce.

 

 

.