Prijavi se in osvoji šoping v vrednosti 300 evrov!

J.V.
10.09.2019, 10:22
0
Omara poka po šivih, a ko pride jutro, se z njim zbudi tudi večno vprašanje - kaj obleči. Gre za težavo, s katero se soočajo predvsem predstavnice ženskega spola, ki kljub nabito polni omari, nosijo le tretjino oblačil v njej. Miselnost 'kupi in odvrzi', ki je zadnji dve desetletji narekovala potrošnjo in postala povsem družbeno sprejemljiva, je dobila nasprotnico. Trajnostna, zavedna, etična ali ekološka. Ne glede na to, kako jo želi imenovati, gre za modo, ki spreminja trenutni odnos človeštva do oblačil z vidika planeta.

Koliko oblačil v vaši omari ste oblekle le enkrat? Koliko pa jih ima še vedno etiketo? Hollywoodska mentaliteta ekspresno hitre menjave oblačil je način življenja, ki ga je posvojila večina ljudi. K sreči pa se vedno bolj se zavedamo, da je tekstilna industrija eden glavnih onesneževalcev okolja in da je sedaj zadnji čas, da se to spremeni. Tako je nastala trajnostna moda, ki vsekakor ni muha enodnevnica, ampak globalni trend, ki se je že spremenil v gibanje. Vedno več velikih in malih podjetij ponuja ekološko obarvano izbiro oblačil in modnih dodatkov, ki pa niso le ekološki in etični, ampak tudi urbani. In kljub temu, da sledijo idealom počasne mode, so postavljeni v sodobnost in z njimi lahko ustvarimo moderne in klasične stajlinge.

Oblačila in modni dodatki iz reciklirnanih materialov osvajajo svet. Bodi tudi ti zavedna. In zadovoljna.
Oblačila in modni dodatki iz reciklirnanih materialov osvajajo svet. Bodi tudi ti zavedna. In zadovoljna.FOTO: Arhiv naročnika

Trajnostna moda, imenovana tudi eko moda, etična moda ali zavedna moda, postaja eden izmed vodilnih trendov, katerega cilj je ustvariti sistem, ki podpira človekov vpliv na okolje in družbeno odgovornost. Lahko pa jo vidimo tudi kot alternativni trend proti hitri modi. Je gibanje, ki je zajelo planet in se zavzema za odpravo škodljivih učinkov hitre mode s širjenjem sporočila zavedne mode. Tudi v Sloveniji. V ta namen smo v sodelovanju s priljubljeno modno znamko H&M, ki že nekaj časa podpira izdelavo oblačil in modnih dodatkov iz recikliranih materialov, izbrali 4 modne navdušenke, influencerke in predvsem mlade ženske, ki si želijo biti urejene, sledijo modnim trendom, a si obenem prizadevajo za boljši svet. Tudi s spreminjanjem miselnosti, da mora biti naša omara polna oblačil in da se je pojaviti dvakrat v istih oblačilih, modni zločin.

Pevka Anabel, lifestyle blogerka Anela Šabanagić, 16-letna ambasadorka Zadovoljna.si in manekenka Nastja Orel ter influencerka Neja Brank, vse s samosvojim in edinstvenim modnim stilom, ki pa ima eno skupno lastnost: trajnost.  Tako so postale obraz kampanje, ki bo v sodelovanju s H&M potekala na Zadovoljna.si, in katere namen je pokazati mladim dekletom in ženskam, da je trajnostna moda brezčasna in širiti sporočilo: Zavedna. Zadovoljna.

V naslednjih dneh bomo predstavili vsako od influencerk. Od tega, kakšen je njen modni stil, brez katerih modnih kosov trenutno ne more, do tega, kako sama vsak dan skrbi za boljši planet ter zakaj je trajnostna moda trend, ki bi moral o njenem mnenju postati naš vodilni trend.

Osvojite nepozaben šoping v H&M z eno od influencerk

Med vsemi, ki boste izpolnile spodnjo prijavnico, bomo 20. 9. 2019 izžrebali 4 srečnice, ki se bodo podale na nepozaben šoping izlet z influencerko po njihovi izbiri, v vrednosti 300 evrov.