Jakob Kavšek živi za ples

V.H.
23.05.2019, 14:12
Med finalisti tekmovanja S plesom do zvezd je tudi Jakob Kavšek, ki se s plesom ukvarja že sedem let. »Zgodnja otroška leta sem preživljal s stricem in teto v hiši, kjer je glasba doma. Ta me je kar sama popeljala v gibanje,« nam je zaupal.

Na podlagi česa si se odločil za izbrano plesno zvrst?

V Črnomlju, kjer živim, je Plesni studio Novo mesto razpisal treninge za plesno zvrst hip-hop, kamor sem se prijavil in takoj mi je postalo všeč. Veselje do plesa pa do danes še ni popustilo. Trener Simon Cerjak mi je kasneje predlagal, da se vključim še na jazz oziroma show dance v Novem mestu. Ta zvrst me je takoj navdušila.

Odličnih plesalcev je veliko, ampak kdo je tvoj vzornik?

Moj vzornik v plesnem svetu je odličen plesalec Michael Dameski iz Los Angelesa.

Kako vpliva ples na tvoj življenjski stil?

Moto naše plesne šole je »ŽIVIM PLES« – zame to res velja. S plesom je povezan vsak moj dan, saj se veliko družim s plesnimi prijatelji, seveda imam družbo tudi zunaj plesnega okolja. Kar se športa tiče, pa poleg plesa zelo rad smučam. Pred leti sem treniral tudi rokomet, a je bil ples tisti, za katerega sem se na koncu odločil. Glede prehrane si vedno vzamem čas, saj zelo rad jem. Pri mojem tempu zelo prav pridejo prehranjevalne navade, ki jih, tako pravijo, imam že, odkar sem bil dojenček: jem zelo pogosto, a ne prav veliko naenkrat.

Občutki med plesom …

Ples je tisti, ki me izpolnjuje. Moj najljubši del dneva je čas, ko sem na treningih. Takrat resnično uživam in se počutim svobodnega. Glede tekmovanj – na vsaki tekmi imam tremo in mislim, da je tako prav, saj si točko želim izpeljati na najboljši možni način. Prav tako se skupaj s trenerjem Simonom veliko pogovarjava o samem plesu, tremi, čustvih, kar mi zelo pomaga. Mislim, da ni vedno samo trening tisti pomemben faktor, da postanem boljši plesalec, ampak tudi sam pogovor o plesu.

PREBERI ŠE
Klara in Marko sta zmagovalca S plesom do zvezd!

PREBERI ŠE
Zalka Kužnik: Ko plešem, sem to, kar sem!

PREBERI ŠE
Skupina Alter Ego pleše že od malih nog