Skupina Alter Ego pleše že od malih nog

V.H.
23.05.2019, 10:39
Predstavljamo skupino Alter Ego, ki se je s svojim plesnim nastopom uvrstila v veliki finale tekmovanja S plesom do zvezd. "Za doseganje odličnih plesnih rezultatov sta pomembna predvsem predanost in veliko trdega dela," so nam zaupale članice in povedale, da je enako pomembna tudi zunanja podoba.

Članice skupine Alter Egoplešejo že od malih nog, medtem ko jih je v skupino povezala ljubezen do plesa. Plešejo hip hop, ampak preizkušajo tudi druge stile. "Vsaka punca v tej skupini je unikat, ampak skupaj tvorijo eno družino," poudarja njihova trenerka Anja Baškovč.

Kako delujete kot skupina?

Kot skupina delujemo zelo dobro, saj se med seboj ves čas spodbujamo, druga drugo nadgrajujemo in si zaupamo. Poznamo se že kar nekaj let, vendar smo kot plesna skupina v tej zasedbi združile svoje moči šele letošnjo sezono, ki se je začela septembra. Povezujeta nas ljubezen do plesa in velika predanost do tega, kar počnemo. Pomemben del naše skupine je tudi naša trenerka Anja, ki nas vedno spodbuja in nam pomaga, da smo vsak dan boljše – kot plesalke in osebe.

Koliko je pomembna zunanja podoba?

Zunanja podoba je pri plesu zelo pomembna, saj nam pomaga, da se poistovetimo z likom, ki ga prikazujemo. Kostume izbiramo skupaj z našo trenerko.

Kaj pa pravilna prehrana, treningi, gibčnost, odpovedovanje?

Velikokrat se zgodi, da se odrečemo kakšni dodatni uri prostega časa ravno zato, da se odpravimo na trening. Tu pa sta pomembna zbranost in trdo delo. Trudimo se, da nam na treningu ne zmanjka energije, kar nam omogoča veliko lažje napredovanje oziroma izboljšanje plesne točke ali samega sebe. Za to energijo skrbimo z ustrezno prehrano, ta pa vsebuje raznovrstna živila, ki nam zagotavljajo vse potrebne snovi. Pomembno je tudi, da pijemo veliko vode, med treningom in čez dan. Pogosto si privoščimo kakšno magnezijevo šumečo tableto, ki poskrbi, da naše mišice po treningu niso tako boleče. Enega ključnih dejavnikov predstavlja kondicija, ki je ne moremo zagotoviti le z rednimi treningi. Ogromno dela je tudi doma, kjer delamo vaje za moč, se raztegujemo, tečemo in podobno.

V svoj nastop ste verjetno vložile veliko truda in časa …

V to točko smo vložile veliko dela, celoten projekt pa je trajal tri tedne. Skupaj smo izbrale pesem, nato pa si izmenjale ideje in izbrale tiste, ki so nam bile najbolj všeč. Sledilo je nekaj ur učenja koreografije in usklajevanja gibov.

Kje se vidite v prihodnosti?

Vse se vidimo v podobni plesni prihodnosti. Rade bi še naprej razvijale svoje plesno znanje in tudi sodelovale na številnih festivalih, nastopih, projektih ... V prihodnosti si želimo svoje znanje in izkušnje deliti tudi z drugimi.

PREBERI ŠE
Klara in Marko sta zmagovalca S plesom do zvezd!

PREBERI ŠE
Zalka Kužnik: Ko plešem, sem to, kar sem!

PREBERI ŠE
Jakob Kavšek živi za ples