Zalka Kužnik: Ko plešem, sem to, kar sem!

V.H.
23.05.2019, 11:07
V finale tekmovanja S plesom do zvezd se je uvrstila tudi Zalka Kužnik, ki ples obožuje: »Me sprošča in med plesom pozabim na vse negativne stvari.« Na plesnem področju si želi pridobiti čim več plesnega znanja, ki bi ga delila med mlajše plesalce.

Ples te navdušuje …

Pri plesu me navdušuje to, da ko plešem, sem to, kar sem. Z gibi lahko izrazim sebe. Se počutim svobodno, samozavestno, močno. Me sprošča in pozabim na vse negativne stvari.

Skrb za telo in kondicijo je verjetno pomembna?

Za svoje telo skrbim tako, da poleg treningov tudi telovadim, tečem in se tudi rada ukvarjam z drugimi športi. Sem aktivna.

Kaj pa videz?

Videz oz. imidž plesalca je kar pomemben, vendar še vedno mislim, da je veliko bolj pomembna tehnika: kako plešeš, izraz, čustva ...

Kako ples vpliva na tvoj življenjski stil?

Pri plesu se družimo z ostalimi soplesalci, kar vpliva na socialno življenje. Razvije se boljša komunikacija, saj je pri plesu zelo pomembna. Ples je športna aktivnost, pri kateri se giblješ in zraven še uživaš. Gibanje pa je pomemben del za zdravje. Na Fakulteti za šport smo se pri predmetu ples učili, da je ta je ena najkompleksnejših dejavnosti. Menim, da je najbolj primeren šport za razvoj otroka, saj vsebuje vse gibalne sposobnosti in druge veščine, ki so pomembne za življenje.

PREBERI ŠE
Klara in Marko sta zmagovalca S plesom do zvezd!

PREBERI ŠE
Jakob Kavšek živi za ples

PREBERI ŠE
Skupina Alter Ego pleše že od malih nog