4 stvari, ki so zelo pomembne za nepozaben seks

J.V.
09.07.2019, 7:40
2
Se kdaj vprašate, zakaj vam ni več toliko do seksa, kot vam je bilo na začetku vajine zveze? Ste opazili, da je strast v vajini spalnici v zadnjem času zamrla in ne veste, kako jo znova oživeti? Strokovnjaki pravijo, da so za dober seks potrebne samo 4 stvari, ena od teh je seveda tudi dobra komunikacija, katere so ostale tri, pa preverite spodaj.

Potrudita se, da ne bo vsaka predigra enaka in da bosta v vsako vključila elemente presenečenja.
Potrudita se, da ne bo vsaka predigra enaka in da bosta v vsako vključila elemente presenečenja.FOTO: iStock

Odličen seks se ne dogaja le v filmih, kjer se najdeta dve osebi z enakimi spolnimi željami in voljo po eksperimentiranju, z malo truda je lahko fantastičen tudi vajin seks. Spolni terapevti trdijo, da so za pestro spolno življenje potrebne le štiri stvari.

Pogovarjajta se

Ženske pogosto pričakujemo, da nam moški berejo misli in vedo, kaj hočemo, ne da bi jim to kdaj na glas povedale. Odkriti pogovori seveda ne pomenijo, da lahko drug drugega kritizirata. Če vam ni všeč, ko se vas nekje dotika, mu to lepo povejte in ga usmerite tja, kjer si želite, da bi se vas partner dotikal. Lahko ga primete tudi za roko in mu z neverbalno komunikacijo pokažete, kaj si želite. Pogovor o vajinih spolnih fantazijah je lahko nekaj najboljšega za vajino spolno življenje, zato poskusite premagati strah, da se boste pred partnerjem osramotili. Partnerja si resnično zaupata in se povsem predata drug drugemu šele takrat, ko odprto spregovorita o svojih skritih spolnih fantazijah. Moški običajno težje razkrijejo, kakšnega seksa si dejansko želijo, saj jih je pogosto strah, da jih bo partnerica obsojala ali jih celo zavrnila. Zato naredite ve prvi korak in mu razkrijte svoje poredne misli.

Naredite ve prvi korak in mu razkrijte svoje poredne misli.
Naredite ve prvi korak in mu razkrijte svoje poredne misli.FOTO: Profimedia

Ne pozabita na predigro

Seveda včasih paše tudi kakšen 'brzak', v ostalih primerih pa je predigra eden od najbolj pomembnih elementov dobrega seksa. To je ključnega pomena zlasti za pripadnice ženskega spola, ki načeloma potrebujejo več časa, da se navdušijo nad seksom in vzburijo. Potrudita se, da ne bo vsaka predigra enaka in da bosta v vsako vključila elemente presenečenja, v nasprotnem primeru lahko ta hitro postane dolgočasna in predvidljiva, s tem pa tudi manj vzburljiva. Najboljši način za to je vsekakor celodnevno flirtanje in vroča SMS-sporočila, v katerih si lahko partnerja razkrijeta vse vroče fantazije, ki jih želita izpolniti zvečer.

Bolj je pestro, boljše je

Strokovnjaki se strinjajo, da sta pestrost in raznovrstnost zelo pomembni. Eksperimentiranje mora biti nekaj, v čemer uživata oba. To lahko počneta tako, da večkrat preizkusita nove položaje, lahko se oborožita s primerno literaturo, kot je Kamasutra, obiščeta bližnjo erotično trgovino in na list papirja zapišeta svoje spolne fantazije. Pomembno se je igrati in v seksu uživati, trdijo strokovnjaki.

Vaja dela mojstra

Vaja je najboljši način za usklajevanje med partnerjema in razlog, zakaj je seks v daljših zvezah boljši kot v krajših romancah. Najhitreje se učijo tisti, ki so pripravljeni preizkušati nove stvari, poslušati partnerja in seksa ne vidijo kot tabu teme.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

prouhudababa
09.11.2017, 14:12:11
90
+9
Za nepozaben sex poskrbi strgan kondom.
kundalinigirl
09.11.2017, 15:02:12
92
+7
Sploh če hočeš na tak način moškega privezati nase. Pa mu to namerno narediš. ;)