Alarmi na prvem zmenku, ki jih ne spreglejte!

A.K
23.03.2019, 7:06
0
Zmenki so vedno neke vrste loterija, sploh če se z osebo srečamo prvič. Ne vemo, kako bo zmenek potekal, ali bo beseda sploh stekla in kako se bo vse skupaj končalo. Nekoliko lažje je, če osebo poznamo vsaj posredno - prek skupnih prijateljev ali sodelavcev. Vsak od nas je verjetno že doživel zmenek, ki je bil bolj podoben slabi komediji kot romantičnemu spoznavanju, saj je bilo neujemanje več kot očitno. A včasih se zgodi tudi kup mešanih signalov, ob katerih ostanemo nekoliko zmedeni. Mu dati še kakšno priložnost ali enostavno reči adijo? Če ste v dilemi, si preberite najbolj tipične ’rdeče alarme’ na zmenkih.

Kako si predstavljate idealen zmenek?
Kako si predstavljate idealen zmenek?FOTO: Dreamstime

Kemije ni

Sedita v romantični restavraciji, kjer v ozadju igra nežna glasba, luči so diskretno zatemnjene, hrana je božanska … Pravzaprav so izpolnjeni vsi pogoji, ki bi morali prebuditi metuljčke v trebuhu in vse tiste božanske občutke, ki nas ponesejo nekam nad oblake. A kljub razpoloženju nikakor ne začutite kemije med vama. Ko ga takole opazujete čez mizo, ne čutite čisto nič, niti si ne predstavljate, da bi lahko kaj imela. To je zagotovo znak, da je to tudi vajin zadnji zmenek.

PREBERI ŠE
Znaki, s katerimi moški razkriva, da ste mu všeč

Visi na telefonu?

Zmenki so vedno namenjeni spoznavanju druge osebe oziroma potencialnega partnerja, zato je dobro, pa tudi kulturno, da pustimo vse druge stvari ob strani. A če vaš potencialni partner več časa namenja pisanju sporočil, ukvarjanju z družbenimi omrežji in odgovarjanju na klice, ni treba veliko razmišljati. Več kot očitno je, da mu niste dovolj zanimivi, da bi se lahko v polnosti posvetil samo vam.

Neprijetna tišina

Ni nujno, da so tihi premori na zmenku slaba stvar. Včasih so nekaj lepega, nekaj, kar je pospremljeno z vznemirljivim pričakovanjem in iskrivimi pogledi. Ko se brez besed v celoti čutiš … A takrat, ko je tišina tako neprijetna, da bi najraje odšli, je znak, da morda oseba nasproti vas ni ravno ’jackpot’. Morda se trudite z iskanjem tem samo vi, ali pa spoznate, da nimata ničesar skupnega … Če sumite, da ga daje trema, morda lahko dobi še kakšno priložnost, več pa ne.

Se bolj kot vam posveča telefonskim klicem? Morda nenehno preverja družbena omrežja?
Se bolj kot vam posveča telefonskim klicem? Morda nenehno preverja družbena omrežja?FOTO: Dreamstime

Razgovor za delo ali zmenek?

Res je, da so zmenki namenjeni spoznavanju drug drugega, a nenehna vprašanja, tudi takšna, ob katerih vam ni najbolj prijetno in ocenjujoč pogled, ki vrta v vas, so znak za alarm. Če se počutite, kot da bi bili na kakšnem od zaposlitvenih intervjujev, ali še slabše, na policijskem zaslišanju, potem se od ’kandidata’ raje čim prej poslovite. Več kot očitno ima težave z nadzorom in če se to kaže že na začetnih zmenkih, kaj šele bo!

Namiguje na seks

Vsi si strinjamo, da je na začetnih zmenkih lepo dobiti občutek, da smo osebi všeč, da je rada z nami in da jo privlačimo. Ni pa prijetno, ko na prvem zmenku ves čas poslušamo samo o seksu, navadah in ritualih v postelji, morda celo hvalisanje o številu preteklih partnerk. To so teme, ki zagotovo ne sodijo na prve zmenke. Če dobite občutek, da samo čaka priložnost, da vas spravi v posteljo, potem vas občutek zagotovo ne vara. Verjetno si ne želite postati samo ena od mnogih, o kateri bo razlagal naslednjemu dekletu, kajne?

Ne strinjata se

Normalno je, da se ljudje ne strinjamo čisto v vsem in da imamo drugačne poglede na svet. Ni pa, če med zmenkom spoznata, da sta si v navzkrižju tudi pri najbolj osnovnih življenjskih temah. Če nimata enakih življenjskih vrednot, ki se tičejo partnerstva, družine, dela … potem nadaljevanje nima smisla. Nestrinjanja in razkoraki se v dalj časa trajajočem odnosu le še poglobijo.

Morda je bil zmenek čisto soliden, a vam kljub vsemu ostaja čuden občutek.
Morda je bil zmenek čisto soliden, a vam kljub vsemu ostaja čuden občutek.FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Skrite nevarnosti zmenkov na slepo

Bivša, bivša in spet bivša

Če ves zmenek govori o svoji bivši, to ni več zmenek, ampak terapija. Vam je povedal celo zgodovino slabih izkušenj z bivšo in se pritožuje, kako slaba oseba je? Potem je zagotovo še ni prebolel. Verjetno si ne želite biti le začasen nadomestek ali strelovod za vsa njegova nepredelana čustva. Takšen kandidat potrebuje še nekaj časa samskega življenja, morda celo strokovno pomoč, zato je pametno, da se za nekaj časa (ali za vedno) umaknete.

Občutek, kot bi vas povozil vlak?

Če ste imeli ves čas zmenka nelagoden občutek in se ob prihodu domov počutite popolnoma izžeti, potem sploh ne razmišljajte o nadaljnjih srečanjih. Osebe, ki v sebi nosijo veliko negativnih čutenj, nepredelanih vsebin, frustracij ali travm, to oddajajo tudi v svojo okolico. Njihova bližina je utrujajoča in vzbuja nelagodne občutke. Si predstavljate partnerski odnos s takšno osebo? Mi tudi ne.

PREBERI ŠE
'Ko sem mu rekla, da želim domov, je zaklenil avto.'

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.