Samozavestni moški izginjajo, zamenjali so jih samovšečni osvajalci

Ana Čertanec
03.12.2018, 13:06
1
December je mesec, ko ponovno vse oživi. Začnemo gledati na leto, ki bo kmalu za nami, dobimo se s prijatelji, ki jih dolgo nismo videli, ob kuhanem vinu naše težave zgledajo manjše. Je tudi idealen mesec, da spoznamo novega partnerja, saj se ljudje pomaknemo iz zavetja svojih domov ter se odpravimo ven. Številne božične zabave in druženja povečujejo naše možnosti, da se naš samski stan spremeni v zasedenega. Pa je temu res tako? Lahko na takih druženjih najdemo partnerja?

"Tisti, ki so osvojili to umetnost, lahko v eni noči dobijo več žensk, drugi pa se razočarano vračajo domov."
"Tisti, ki so osvojili to umetnost, lahko v eni noči dobijo več žensk, drugi pa se razočarano vračajo domov."FOTO: iStock

Vedno več je samskih tudi v 30. in 40. letih, zato po novem mnogi članki slavijo samsko življenje. Tolažijo nas, da je bolje biti samski, a vendar si nas večina želi, da bi imeli ob sebi ljubečega partnerja. Samski svet je brutalen, moraš biti močen, da vztrajaš pri iskanju, saj je to naporno. Dandanes nam služba pobere večino časa, prostega časa je le malo. Nimamo časa, da bi še iskali nekoga. Prav tako se večinoma družimo z istimi ljudmi in niti nimamo priložnosti spoznati novih ljudi. Zato so na videz idealne prilike za to zabave, sploh v mesecu decembru.

PREBERI ŠE
Ana Čertanec: 'Mar ljudje res tako zelo potrebujemo nekoga, da ne znamo več biti sami?'

Ana Čertanec je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki je izdala tudi knjigo (Ne)srečni konci. Gre za priročnik za soočanje z življenjem po razhodu zveze in pri iskanju novih priložnosti v življenju.
Ana Čertanec je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki je izdala tudi knjigo (Ne)srečni konci. Gre za priročnik za soočanje z življenjem po razhodu zveze in pri iskanju novih priložnosti v življenju.

A glej ga zlomka, tudi tam se ljudje večinoma držijo zase in si ustvarijo zaprte kroge.  Priznajmo si, ženske rade vidimo, da moški pristopi do nas, saj s tem izkaže odločnost in pogum. Moški so na zabavah praviloma popolnoma apatični, stojijo v krdelu in opazujejo. Stojijo pri miru s pijačo v roki in pohotno gledajo ženske, nato pa se čudijo, kako ne spoznajo nikogar. Če že kaj naredijo, je to v opitem stanju, ko z nevljudnimi pripombami pridejo do ženske in pričakujejo, da je za žensko dovolj, da ji nekdo kupi pijačo. Kje je prava odločnost, kje je karizma, kje je pogum?

Pristop do ženske je postal prava umetnost. Tisti, ki so osvojili to umetnost, lahko v eni noči dobijo več žensk, drugi pa se razočarano vračajo domov. Pogumnih fantov, ki si upajo v treznem stanju pristopiti do ženske, je vedno manj. Samozavestni moški izginjajo, na njihovo mesto so prišli samovšečni osvajalci ali pa boječi fantje. Kje je rešitev za spremembo stanja? Moramo ženske prevzeti pobudo? Kam smo kot družba prišli v tem boju za enakovrednost?

Včasih bi bilo lažje, da se sprijaznimo s prvim sprejemljivim moškim, ki pristopi do nas. Mnoge žal to naredijo, saj je vztrajati pri zastavljenih željah veliko težje. Dobiti partnerja namreč ni težko, dobiti partnerja, s katerim si želimo ustvariti družino in biti z njim celo življenje, pa je umetnost. Zasedeni ljudje se čudijo, zakaj se samski poslužujemo spoznavnih portalov. A kje drugje boš v današnjem času spoznal nove ljudi? Na zabavah vsekakor ne, opcija so še skupni prijatelji in novi hobiji, ampak tudi tukaj ni velik nabor novih samskih oseb.

PREBERI ŠE
Kaj je v resnici ljubezen?

"Če bi znali pristopiti do ženske in nas očarati z besedami in dejanji, namesto da nas bojazljivo opazujejo iz kota."
"Če bi znali pristopiti do ženske in nas očarati z besedami in dejanji, namesto da nas bojazljivo opazujejo iz kota."FOTO: iStock

Očitno nam ne preostane drugega, kot da upamo, da se bodo moški spet opogumili in našli svojo moškost. Morda pa moramo ženske res prevzeti iniciativo in usodo v svoje roke. Današnji časi so nenavadni, vloge se obračajo, če to želimo ali ne. Ženske si res želimo enakopravnosti, vseeno pa bi bilo lepo, če bi bili moški še vedno kavalirji. Če bi znali pristopiti do ženske in nas očarati z besedami in dejanji, namesto da nas bojazljivo opazujejo iz kota. Verjamem, da se to še vedno skriva v njih, samo sprememba mentalitete je potrebna. Za uspešen pristop do ženske je potrebno učenje in trud, lenobno opazovanje ni in ne more biti nagrajeno. Moja želja je, da moški najdejo svojo možatost in nas spet začnejo presenečati s svojo odločnostjo in pogumom.

PREBERI ŠE
Moški, ki varajo, vedno varajo z mlajšimi in privlačnimi?

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

1918
05.12.2018, 18:49:45
50
+5
dokler bodo mame kastrirale svoje sinove se ne bo nič spremenilo, kvečjemu slabše bo, živimo pač v času ko je skoraj sramota biti moški