Ostanite samske, dokler ne ...

J.V.
08.05.2019, 7:49
0
"Upam si trditi, da večina žensk v teh letih ni samska, ker si tako želijo, ampak ker enostavno še niso spoznale pravega partnerja. Ženske nad 30. letom nismo več naivne najstnice, ki smo bile očarane, če nam je moški izkazal že najmanjšo pozornost," meni Ana Čertanec. In prav ima. Nikoli se ne bi smeli spustiti v zvezo z nekom samo zato, ker se bojimo biti sami ali ker to od nas pričakuje družba. Ostanite samske, dokler ne ...

Svet je poln parov, ki so nesrečni drug z drugim, vendar so kljub temu skupaj. Parov, ki se nenehno prepirajo, a vztrajajo skupaj. Parov, ki ne osrečujejo drug drugega, a kljub temu živijo skupno življenje. Zakaj je tako? Je bolje biti v slabi zvezi kot pa samski? Ljudje res tako zelo potrebujemo nekoga, da ne znamo biti sami? "V večini primerov se prej ali slej izkaže, da je bolje biti samski kot pa z nekom v slabem partnerskem odnosu. Naš čas je preveč dragocen, da bi ga vrgli stran z osebo, ki nas ne osrečuje," pravi Ana Čertanec, avtorica knjige (Ne)srečni konci. 

Ljubezen na daljavo
Ljubezen na daljavoFOTO: iStock

Ostanite samske, dokler ne ...

 - spoznate nekoga, ob katerem boste čutile vznemirjenje glede vsega – novega dne, naslednje ideje, potovanja, izleta, izziva in vseh še tako malih stvari, ki bi jih zdaj kar naenkrat rade proslavljale, prej pa jim niste namenjale pozornosti. Ker zdaj si jih želite z nekom deliti.

- spoznate nekoga, s katerim boste želele deliti vse svoje še tako nore ideje. 

- spoznate osebe, ki ne bo omejevala vaše svobode, bo vaša opora v težkih trenutkih in na katero se boste lahko vedno zanesle.

- najdete osebe, ki ve, kaj si želi v življenju, in se ne boji resne zveze.

- spoznate nekoga, ki vas bo spoštoval in vam zaupal.

PREBERI ŠE
Iskreno pismo najboljši prijateljici: Ker preprost hvala ni dovolj!

- najdete osebe, ob kateri se vam ne bo treba pretvarjati in skrivati vaše nepopolnosti. Ravno zaradi teh vas bo namreč imela še rajši.

- spoznate nekoga, ki se bo z vami rad pogovarjal ne glede na to, ali gre za neko resno temo ali nekaj povsem nesmiselnega.

- najdete osebe, ki vas bo spodbujala in vam dajala pogum, da se lotite vseh izzivov, ki vam bodo prišli nasproti. Ki bo verjela v vas, kadar same ne boste.

- spoznate osebe, ki bo dovolj samozavestna, da bo lahko sledila svojim sanjam in vam dovolila, da sledite svojim. 

- spoznate osebe, ki vam bo prisluhnila in vas tudi slišala.

- najdete nekoga, ki se ne bo bal intenzivnosti vaših čustev.

- spoznate osebe, ki vas ne bo jemala za samoumevno, ampak vas bo cenila.

PREBERI ŠE
To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske

Zaljubljen par
Zaljubljen parFOTO: iStock

 

**Navdih za članek: Though Catalog

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.