Znaki, s katerimi moški razkriva, da ste mu všeč

A.K
17.10.2018, 7:56
0
Če ste samske in iščete življenjskega partnerja, zagotovo skočite vsaj na kakšen zmenek ali pa se morda več družite s svojimi moškimi sodelavci in prijatelji, v upanju, da vam predstavijo gospoda ’pravega’. A tudi ko se zmenek zgodi, včasih enostavno ne morete razbrati, kaj oseba na drugi strani sporoča, saj so znaki zelo subtilni. Da se boste izpopolnile v branju govorice telesa in dejanj pri moškem spolu, smo pripravili nekaj ključnih nasvetov.

Zmenki so vedno neke vrste igra na srečo, saj nikoli ne vemo, kaj bodo prinesli.
Zmenki so vedno neke vrste igra na srečo, saj nikoli ne vemo, kaj bodo prinesli.FOTO: iStock

V prvem sklopu vas čakajo znaki, ki so vezani na njegovetelesne gibe in mimiko obraza, v drugem sklopu pa je v ospredju njegovo vedenje.

Nezavedna govorica telesa:

O moških stopalih ženske ne razmišljamo veliko, pa bi morale, saj povedo več, kot si predstavljamo. Številne raziskave vedenja so pokazale, da moški vedno usmeri svoja stopala tja, kjer mu je prijetneje oziroma kjer čuti pozitivno energijo. Poleg stopal so pomembne tudi njegove roke. Se z njimi pogosti gladi po bradi? Si gre s prsti skozi lase? Si vrti gumb na plašču? Če imate občutek, da ne ve, kam bi z rokami ali si samo živčno prepleta prste, je to znak vznemirjenosti, ker je z vami. Pozorne bodite tudi na ’preslikavanje’ vaših gibov, kar je pokazatelj, da sta na nezavedni ravni že povezana. To je videti tako, da ko vi dvignete kozarec, ga tudi on; se naslonite na stolu nazaj, on pa stori enako. Če ste mu všeč, veliko pove tudi njegov obraz: oči so široko razprte in bleščeče, obrvi dvignjene, nosnice so razširjene, usta so priprta ali raztegnjena v nasmeh.

Vse to seveda ne pomeni, da morate biti na zmenku 100-odstotno osredotočene le na njegove gibe in mimiko obraza, saj boste tako zagotovo preslišale vse, kar vam potencialni partner pripoveduje.

PREBERI ŠE
'Ko sem mu rekla, da želim domov, je zaklenil avto.'

Vedenje, ki nikoli ne laže: 

Če med pogovorom opazite, da se z očmi sprehaja po vašem telesu in se na določenih delih zadrži dlje časa, je to jasen znak, da ga niste pustile hladnega. Ko ste moškemu zares všeč, se niti ne trudi skrivati, da ga privlačite. Ko bosta v družbi skupnih prijateljev, znancev ali sodelavcev, se bo trudil, da bo vedno v vaši bližini. Morda vas bo iskal z očmi ali se vam občasno nasmehnil. Če je družba večja, bo skušal z glasnim govorjenjem ali gestami prevzeti pozornost samo zato, da bi vzbudil vaše zanimanje.

Verjetno ne bo skoparil niti z gentlemanskimi prijemi, ki se bodo pokazali v njegovem zanimanju in vprašanjih, če ste morda lačne, vas zebe, vam je dolgčas. Skušal vam bo vzbuditi občutek varnosti, udobja in sprejetosti, ve pa se boste zaradi tega počutile zelo prijetno. Morda vam bo dal tudi kakšen kompliment ali pa bo izkoristil že najmanjšo priložnost, da se vas bo dotaknil. Še en znak, ki v današnjem času zagotovo pokaže, da ste prižgale iskrico v njem, je, da telefon v vaši družbi pusti popolnoma pri miru.

Branje telesne govorice ne pomeni, da ste popolnoma skoncentrirani le na njegovo telo in obraz. Poslušati morate tudi svoj notranji občutek.
Branje telesne govorice ne pomeni, da ste popolnoma skoncentrirani le na njegovo telo in obraz. Poslušati morate tudi svoj notranji občutek.FOTO: iStock

O pomenu telesne govorice in tem, na kaj je treba biti pri zmenkih pozoren, smo vprašali tudi specialistko zakonske in družinske terapije Anjo Kovačič. "Zmenki so neke vrste ’prodaja sebe’ oziroma predstavitev sebe v najboljši luči, sploh če sta si dva všeč. Izpostaviti želimo le tisto najboljše na sebi, želimo ugajati in biti všečni. Če kot zunanji opazovalci opazujemodva, ki sta na zmenku, lahko vidimo izjemno zanimivo dogajanje – obrazi žarijo, besede tečejo, smeha ne manjka, telo pa govori samo zase. Včasih je dinamika tako močna, da secelo dazačutiti iskrice, ki so med dvema. Absolutno ima govorica telesa veliko vlogo, saj s telesomvednosporočamo, kaj se v nas dogaja, innajvečpovedo prav tiste nezavedne geste in dejanja, ko se nimamo pod nadzorom. Poleg telesne govorice je dobro poslušati tudi svoje notranje občutke oziroma intuicijo, saj ta vedno govori resnico. Če vam nekdo s svojimservilnimvedenjem daje vedeti, da ste zanj nekaj posebnega, globoko v sebi pa imate občutek, da nekaj ni ok in da morda nekaj skriva, zaupajte občutku in si za spoznavanje vzemite več časa.Bolje se je namrečspoznavatipostopoma in dlje časa, kot pa na vrat na nos skočiti v zvezo z nekom, ki v resnici ni to, za kar se izdaja."

PREBERI ŠE
35-letno Ljubljančanko zasledoval moški, ki ga je spoznala na spletu