Samska pri 30. letih – ponos ali sramota?!

T.G.
06.03.2018, 13:33
18
Vse več je mladih žensk, po nekaterih ocenah kar tretjina populacije, ki se odločijo za samsko življenje in ki v njem uživajo. Nekatere imajo za sabo ponesrečene večletne zveze, druge številna kratka razmerja, tretje so doživele hudo razočaranje.

Samozavestna ženska - 4
Samozavestna ženska - 4FOTO: iStock

Skupno vsem pa je, da so prestopile prag tridesetih in so samske. In morajo spoznati, da ni nobenega razloga za strahove in depresije. Biti samska danes ni nič slabega, ženska je lahko srečna in spoštovana tudi brez moškega ob sebi. Vse več mladih žensk se odloča za samsko življenje, saj so izobražene in finančno neodvisne. To je obdobje za spoznanje, da te nihče ne more narediti srečne, če sama v sebi ne najdeš sreče. Kar pa ne pomeni, da se moraš prepričevati, da moškega ne želiš ob sebi. Si samo v obdobju, ko ne najdeš pravega ali vsaj približka sorodne duše. Nekateri menijo, da je to izbirčnost. Sama pa veš, da si samska zato, ker si raje sama kot v slabi partnerski zvezi.

Se iz neobveznega seksa lahko razvije kaj več, ali je takšna romanca obsojena na propad?

Afera
AferaFOTO: iStock

Brez panike

Res je, včasih ni lahko, ko ti prijateljice ena za drugo sporočajo, da so noseče, ali pa te vabijo na poroko. Takrat te ne sme zagrabiti panika. Ne hiti v razmerja, samo zato da ne bi bila sama. Moški bo že na daleč zaznal, da si obupana. In bo to tudi izkoristil, na primer tako, da boš z njim pristala v postelji, potem pa te ne bo nikoli več poklical. Tako ne boš nikoli našla tistega, s katerim bi delila svojo srečo, vsi bodo bežali od tebe.

Veselo na zmenek

Ne obupaj zaradi neuspelih zmenkov in poskusov. To je del samskega življenja. Vsaka mora najbrž srečati tistega, ki še ni pripravljen na resno zvezo, tistega, za katerega si predobra, tistega, ki se raje kot s tabo druži z računalnikom itd itd ...

Je čas, da gresta narazen?

Živi življenje

Medtem pa se prepusti trenutku, poišči si hobije, pojdi na jezikovni tečaj ali kašno drugo izobraževanje, druži se s prijatelji. Pomembno je tudi, da imaš službo, ki te izpolnjuje in ti daje finančno stabilnost. To je čas, ki ga lahko izkoristiš za aktivnosti, za katere sicer ne bi imela časa, če bi imela otroke in moža. Nenazadnje v fitnesu lahko tudi koga spoznaš ... Med samskimi veljajo prav športni centri, poleg službe, za kraj, kjer najpogosteje srečajo morebitne bodoče partnerje.

Samskost je tudi obdobje za duhovno rast, saj se resnično lahko osredotočiš nase, na to kaj si želiš, s kom se želiš družiti, kaj želiš početi v življenju. Nenazadnje, ob kakšnem moškem želiš dočakati starost? In preko različnih aktivnosti boš tudi spoznavala različne ljudi. Kajti če boš čakala doma, ne bo nič.

To je resnica spletnih zmenkov!

Ne brez seksa

Biti samska ne pomeni živeti kot v samostanu. Spolnost je del življenja samske ženske. In je lahko zelo kakovosten, če si znaš poiskati pravega seksualnega partnerja. Lahko gre zgolj za priložnostni seks z nekom, ki si ga spoznala v soboto zvečer. Lahko pa je to dober prijatelj, s katerim sta sposobna tako zvezo vzdrževati. Seks s prijateljem pa je lahko tudi past, saj se zgodi, da se eden od vaju zaljubi in se stvari obrnejo v napačno smer. Pazi na to, da seksualne avanture ne bodo postale zgolj beg pred občutkom osamljenosti, tesnobe. In ne pristajaj na seks zato, da bi moškega obdržala ob sebi. Tako ne boš našla ljubezni.

Par v postelji - 2
Par v postelji - 2FOTO: iStock

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

FreeYourWilly
10.03.2018, 14:55:18
6 1
+5
Mah, zaradi nekih blaznih pričakovanj se je razvrednotil pojem parov na dolgi rok. Oni bi radi skakali naokoli, one bi rade ujele pravega. In nato pri 35, ko je koneckoncev čas tudi po biološki uri, so vsi skupaj razočarani, ker jim teče voda v grlo in ''tisti končno pravi'' ni pravi. Temu sledijo vikendaška furanja otrok od enega k drugemu...
šlogar
10.03.2018, 10:50:34
2 10
-8
Niti ponos niti sramota. Ženske ki propagirajo samsko življenje zagovarjajo svojo lenobo. Seveda, neodvisna, hura. Ne bo treba oprati, še manj skuhati, kaj šele ponoči vstajati in skrbeti za otroka. No ja, vse lepo in prav, lepo se sliši. Kaj pa ko si malo starejši. Kje so moški, ki bi seksali s starejšo žensko, ji plačevali luksuz itd. Ostane lepo doma osamljena in pozabljena, ker nima niti prijatelja, normalne ženske so pa itak poročene in nimajo niti prijateljic. Malo razmišljajte v tej smeri!
FreeYourWilly
09.03.2018, 19:10:39
3 9
-6
Ni sramotno, je pa čudno. Da v 30letih, skoraj polovici življenja, ne najdeš nekoga, s katerim bi preživel življenje. Potem bi pa radi nadoknadili vse v 3 letih...
nevica
09.03.2018, 16:56:17
1 0
+1
Halo!!! Všeč mi je možnost popravljanja komentarja - sem šele sedajle opazila, končno nekaj kar je super!!!!!
nevica
09.03.2018, 16:40:23
6 1
+5
Če bi bila še enkrat mlada, se ne bi hotela nikoli več poročiti....
BŠK
09.03.2018, 12:42:26
12 0
+12
Kaj se spet neumorno ponavljate in odkrivate toplo vodo? Tehnologija, delovni čas in nenehno hitenje so pač naredili svoje in dandanes so spolnost in ostale vrste pomoči povsem nepotrebne zadeve oziroma stroški. Povejte mi, kaj naj danes počnem z 30-40letnico katera je tipična narcisoidka in se stalno kaže na družbenih oziroma družabnih omrežjih, jamra po forumih kako ji je vse odveč in težko, živi pri starših, noče delati in sanjari o bogatih tipih oziroma sponzorjih katerih je le za vzorec. Dinozavrov s katerimi se nimaš kaj pogovarjati in kateri ne znajo sestaviti stavka, iz katerih moraš vse vleči na silo in jim pojasnjevati žal ne potrebujemo. Nažalost smo slovenci in balkanci še vedno obremenjeni z omenjenimi predsodki, ampak danes je pač normalno da si samski/a in brez otrok, ker hkrati tudi veliko privarčuješ in si tudi ustvariš.
nevica
09.03.2018, 16:45:39
20 2
+18
Kaj naj taka ženska počne z nekom, ki na netu ves čas strmi v forume, gleda filme, ali pa šiba igrice, ne vidi nobenega dela, celo kariera v službi mu ne diši, ker je to preveč stresno, v bistvu bi bil še najraje kar doma pri mami tam do 60 leta... Čas ima samo za odpiranje hladilnika in za pivo s kolegi, šport je za fanatike, ne bo se predal modnim trendom o zdravem življenu, ker so močno pretirani, moške posiljujejo z lepotnimi kriteriji bolj kot ženske, ga ni čez kavč....Gledališče, koncerti in druge kulturne prireditve, kaj ne bi šli raje na pico? Z diplomo v roki se je intelekturalno delo zaključilo....Ne, hvala, pa poznam kar nekaj takih, ki jih normalna tridesetletnica ne bi niti povohala - in tudi dejansko ostajajo samski in vedno bolj debeli....
SonyGirl
09.03.2018, 11:13:41
4 1
+3
Sej bi napisala svoje razmišljanje glede tega, sam se mi ne da.
ladym77
09.03.2018, 8:18:42
12 0
+12
imela sem 30 let in bila samska in ni me dal nikoli noben občutek panike, ker se mi zdi, da psihološko ta strah, da boš sam spada bolj v najstniška leta. Tudi ne poznam nobene 30 letnice, ki bi jo bilo strah takih stvari. Sploh pa je ta strah brez smisla, ker tudi tista, ki se je poročila al ima že partnerja od prej - kdo pa ji garantira, da pri 31 ne bo samska? Tako da pri 30 imaš dovolj modrosti, da se ne obremenjuješ s stvarmi, ki jih ne moreš kontrolirati.
nevica
09.03.2018, 16:49:25
8 0
+8
Pri tridesetih je ženska še mlada in ima še vse pred seboj. Če bi se sedaj odločala o tem, bi imela kvečjem resnega prijatelja, niti nisem prepričana, da bi bila navdušena nad skupnim gospodinjstvom.....moški se namreč tako spremenijo tekom let, da v petih letih niso več podobni človeku s katerim si se poročil....v tem času se pokaže prava narava in lep del moškega egoizma in pragmatike.
nevica
09.03.2018, 16:50:12
7 0
+7
In pametna ženska noče imeti kaj takega poleg sebe....
slovenc79
09.03.2018, 1:11:37
15 7
+8
niso več sposobne partnerstev. tisto spoštovanje do moških, ki so ga imele včasih, je uničil feminizem. moške pa tudi. včasih so ženske trpele zaradi bolestnega primerjanja z drugimi ženskami, zdaj ko se primerjajo še z moškimi, jim je pa do konca dol padlo. srečno se poparčkajo samo tiste, ki prerastejo te bedarije in so "stare šole" - glavne vrednote družina, varnost, zaupanje.. pri mladih zmedenkah je pa videz, poln instagram, selfiji, stalno sanjarjenje o potovanjih po svetu - ki so v bistvu bežanje od realnosti in pred samim sabo.
oježeš
08.03.2018, 9:15:22
8 1
+7
Zanimivo razmišljanje. strah, da bo moški z žensko samo 1 x skočil v posteljo, potem pa v nadaljevanju, da si kot samska ženska lahko privoščiš seks. Privošči si ga lahko, ampak ta dva pojma ne gresta ravno skupaj. Biti samska ženska pa ni nič narobe. Nisi od nikogar odvisen, ni treba usklajevati svojih potreb in svojega dela, skratka živiš svoje življenje. Pa je to dolgoročna naložba?
nevica
09.03.2018, 16:52:33
6 1
+5
Od kdaj pa je človek naložba? Vsakdo mora biti sebi toliko dragocen, da si najde najmanj toliko drgocenega človeka, če tega ni, je vse škodljivo samemu sebi....in ni vredno enega čustva.
draghci
07.03.2018, 14:43:23
16 22
-6
V bistvu ste opisali prostitutko, ki dela zastonj. Vsaka normalna oseba pri tridesetih, ki se ceni ima spolni odnos zaradi ljubezni, torej ne seksa, ampak se ljubi.
mini5moris
08.03.2018, 16:24:35
10 1
+9
cakaj na pravo ljubezen,... jaz bi vmes pa se mal seksal
SonyGirl
09.03.2018, 11:09:40
1 3
-2
@mini5moris: draghci napiše, da vsaka normalna oseba pri tridesetih, ki se ceni, ima spolni odnoszaradi ljubezni, torej ne seksa, ampak se ljubi. Ti pa praviš, da bi vmes mal seksal. Ergo, nisi normalen. Sam povem. :P
nevica
09.03.2018, 16:54:23
2 3
-1
Ljubezen je odnos, ki se razvije in razvija, in če ni ujemanja v postelji, je brez veze karkoli razvijati...partnerstvo je nekaj drugega kot prijateljstvo...