Takšen učinek ima na vaše telo seks med menstruacijo!

J.V.
13.07.2018, 8:09
1
Dan pred menstruacijo naj bi bil idealen za spolne odnose, takrat naj bi bil namreč klitoris najbolj občutljiv na dotik, maternica pa je zaradi prihajajočega mesečnega perila pripravljena na močnejše krče. Kaj pa seks med menstruacijo?

Čeprav je spolnost nekaj povsem naravnega, še vedno obstajajo teme, ki veljajo za neko vrsto tabujev. Ena od njih je tudi spolnost v času menstruacije. Odnos moških in žensk do seksa v času, ko ima ženska menstruacijo, je zelo različen. Nekateri se s tem ne obremenjujejo, drugim se upira ...  Dejstvo pa je, da so številne pretekle raziskave pokazale, da ima prav seks v času menstruacije največ pozitivnih učinkov na žensko telo.

Zaljubljen par
Zaljubljen parFOTO: iStock

V teh dneh imajo ženske večjo željo po seksu in za to obstaja odličen razlog

Poleg tega, da naj bi orgazmi pomagali omiliti menstrualne krče, se zaradi krčenja mišic kri izloča hitreje, zato se menstruacija tudi prej zaključi. Ob orgazmu namreč pride do sprostitve hormonov, kot so oksitocini, dopamini in endorfini, ki so naravni anestetiki. Manjša bo tudi možnost glavobola med menstruacijo, obenem pa je menstrualna kri tudi naravni lubrikant.

In še ena prednost seksa med menstuacijo, zaradi nje je vagina bolj občutljiva na dotike in dovzeta za stimulacijo, kar pomeni, da je orgazem v teh dneh bolj intenziven in tudi hitreje pride.

Razlogi, zakaj je dobro imeti redne spolne odnose

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

fairplayy
13.07.2018, 14:59:21
91
+8
mislim da je večina moških pravih mornarjev, ki se ne bojijo rdečega morja večji problem je pri mornarkah..