Takšno je spolno življenje 45-letnikov

J.V.
12.10.2018, 14:10
1
Znanstveniki že desetletja preučujejo, kakšno je spolno življenje v različnih življenjskih obdobjih. V nedavni raziskavi so se osredotočili na moške v srednjih štiridesetih letih, in kar so ugotovili, vas bo presenetilo.

Par v postelji - 1
Par v postelji - 1FOTO: iStock

Številne raziskave so pokazale, da so moški spolno najprivlačenjši in najmočenjši med 20. in 30. letom. To je obdobje, ko je za večino seveda najbolj pomembna kvantiteta in ne kvaliteta v postelji, z leti pa se to vedno bolj spreminja. Sredi štiridesetih let naj bi se pri številnih moških začele pojavljati tudi prve težave z erekecijo, poleg tega pa so to tudi leta, ko mnogi med njimi postanejo nezvesti. To so potrdile tudi raziskave, sodeč po katerih je približno 40 % moških (ali žensk), v teh letih prevaralo svojo partnerico oziroma partnerja. 

PREBERI ŠE
Presenetljivo veliko žensk nikoli nima jutranjega seksa

Varali naj bi tudi tisti, ki sicer trdijo, da so srečni v zakonu. Približno 25 % moških pripadnikov je kot glavni razlog za varanje navedlo številne zakonske težave, medtem ko je isti razlog za skok čez plot, navedlo 48 % žensk. Največ možnosti za afero je pri tistih moških, ki so poročeni že dolgo časa in so imeli pred poroko veliko število spolnih partneric. 

Številne raziskave so pokazale, da so moški spolno najprivlačenjši in najmočenjši med 20. in 30. letom.
Številne raziskave so pokazale, da so moški spolno najprivlačenjši in najmočenjši med 20. in 30. letom.FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Resnica o moških, ki so zagledani sami vase, vas bo presenetila

V starosti 45 let naj bi tako moški kot tudi ženske, imeli precej manj spolnih odnosov, po drugi strani pa naj bi ti postali kvalitetnejši. Znastveniki so v eni od raziskav izprašali 12.354 moških starih 45 let in ugotovili, da je imela večina sodelujočih prve spolne odnose pri 18 letih. Večina moških je do 45. leta spala s približno desetimi ženskami, četrtina jih je bila v zvezi, ki je trajala od 5 do 10 let, polovica pa jih je s partnerico tudi živela. 

Kaj pa se tiče spolnosti, je na prvem mestu,  z 98 %, 'klasični' vaginalni seks, s 60 % mu sledi oralni seks.

PREBERI ŠE
Tudi vas partner ves čas kritizira? 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

tornadotex
15.10.2018, 9:33:33
Branko,imaš čisto prav,naj deklina neha trgati hlačke in naj si raje ene sama nakvačka, take, ki imajo luknjo na sredini....mislim da se bo modelu zmešalo...