To je glavni razlog, zakaj ljudje varajo

J.V.
09.11.2018, 10:44
2
Ljudje varajo iz različnih razlogov. Nekaterim v zvezi postane dolgčas, drugi zaradi želje po spolnosti, tretji pa zato, ker v zvezi ne čutijo več ljubezni. In sodeč po rezultatih nedavne razuskave, je to tudi glavni razlog, zakaj ljudje v zvezah skočijo čez plot.

Nedvomno partnerjevo varanje močno vpliva na razmerje.
Nedvomno partnerjevo varanje močno vpliva na razmerje.FOTO: iStock

Verjetno se je vsaka že kdaj vprašala, zakaj moški varajo in razlogov za to, je zagotovo več. Sodeč po nedavni raziskavi, ki je bila objavljena v 'The Journal of Sex Research', pa je glavni razlog, pomanjkanje ljubezni v zvezi.

PREBERI ŠE
'Zadnji 2 leti imam tri stalne ljubimce, ki seveda ne vedo drug za drugega'

V raziskavi je sodelovalo 495 oseb in večina jih je dejala, da glavni vzrok za prevaro ni bila želja po spolnosti, kot bi si marsikdo mislil, ampak občutek pomanjkanja ljubezni v zvezi. Kar 80 odstotkov jih je dejalo, da so se v zvezi počutili zapostavljeno s strani partnerja, ki jim ni izkazoval ljubezni in jim posvečal pozornosti, kot bi si želeli. Zato so to pozornost poiskali drugje. Ta razlog se pogosto pojavlja predvsem pri ženskah, ki so nasplošno bolj čustvene od moških, ki pa hitreje začutijo pomanjkanje fizičnega dotika. 

Ponovno pridobivanje uničenega zaupanja je dolgotrajen proces, ki uspe le takrat, ko je zanj na voljo dovolj časa.
Ponovno pridobivanje uničenega zaupanja je dolgotrajen proces, ki uspe le takrat, ko je zanj na voljo dovolj časa.FOTO: iStock

Nedvomno partnerjevo varanje močno vpliva na razmerje. Pogosto ga načne in skrha, saj poruši medsebojno zaupanje, od tod naprej pa se vse podira kot domine. Vendar je dobro tudi na to težavo pogledati še z drugega zornega kota. Skok čez plot ima namreč tudi svojo dobro plat: za ljubezenski odnos lahko pomeni novo priložnost. Ker je varanje v večini primerov pokazatelj nezadovoljstva v odnosu, ni krivda le na strani nezvestega partnerja. Pomembno je, da oba odkrito govorita o svojih potrebah in se drug drugemu temeljito posvetita. Tako se lahko znova naučita spoštovanja in zaupanja.

PREBERI ŠE
Moški, ki varajo, vedno varajo z mlajšimi in privlačnimi?

Ponovno pridobivanje uničenega zaupanja je dolgotrajen proces, ki uspe le takrat, ko je zanj na voljo dovolj časa. Kdor tega ne zmore sam, si lahko poišče pomoč, na voljo je v obliki literature o partnerskih odnosih, pa tja do svetovalnic za pare.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Infraping
11.11.2018, 14:44:42
0 1
-1
varanje je ogabno, kdor vara je kriminalec
Stauffenberg
11.11.2018, 8:27:46
9 5
+4
Spet neumnosti. Varanje ni nič drugega kot naravni evolucijski proces - širiti svoje gene itd.