6 znakov, da bi vas šef rad spravil med rjuhe

A.K
24.10.2018, 7:58
0
Ker na delovnem mestu preživimo vsaj osem ur na dan, ni nič čudnega, da se med sodelavci stkejo tudi globlje vezi. Povezujejo nas delovni izzivi, pa skupna kosila in kavice, ob katerih razkrijemo marsikatero stvar iz zasebnega življenja. Vse lepo in prav, če prijateljska povezanost ostane na ravni sodelavcev. A kaj storiti, ko začnete opažati nevarno bližino šefa, ki ga, bolj kot vaše delo in rezultati, zanimate ve?

Flirtanje s šefom je lahko nevarna igra, če je vezan in ima družino.
Flirtanje s šefom je lahko nevarna igra, če je vezan in ima družino.FOTO: iStock

Očitni znaki, da ste svojemu šefu všeč in da si želi od vas več kot le poslovno sodelovanje:

- Poleg timskih sestankov vas vabi še na sestanke v dvoje.

Poleg tega, da imate v podjetju določene dnevne, tedenske in mesečne sestanke, na katerih se pogovorite o preteklih rezultatih, določite nove cilje in izpostavite aktualno problematiko, vas šef še dodatno kliče na sestanke v dvoje. Ti se lahko odvijajo v njegovi pisarni ali pa vas povabi na kosilo oziroma klepet ob kavici. S tem ni nič narobe, če ste v podjetju novi in vas želi šef spoznati še v malce bolj sproščenem okolju. Težava nastane, če se je tako močno osredotočil na vas, da vas vabi na kave brez jasnega razloga, kar običajno opazijo tudi drugi.

- Do vas se obnaša drugače kot do ostalih.

Ko vas poleg lastnega občutka začnejo opozarjati na šefovo naklonjenost tudi sodelavci, potem veste, da je stvar že zelo očitna. Običajno se ta kaže v obliki protekcij, nenadnega napredovanja, nagrad in privilegijev.

- Razkriva vam intimne stvari iz zasebnega življenja.

Znak, da je šef presegel zdravo mejo profesionalnosti, je, ko vam začne razlagati podrobnosti iz zasebnega življenja. Te se lahko dotikajo njegove družine, bratov in sester ali celo partnerke, če jo ima. Morda gre tako daleč, da vam stoka o ljubezenskih težavah, kar je znak, da počasi napeljuje na vajin odnos. To, da vam zaupa tako osebne stvari, je zagotovo znak, da mu je prijetno v vaši družbi, pazite le, do kam se boste spustila, če je vezan ali poročen.

Tako kot za iskrive in čuteče poglede velja tudi za bližino, ki je prvi pokazatelj, ali kemija dela svoje.
Tako kot za iskrive in čuteče poglede velja tudi za bližino, ki je prvi pokazatelj, ali kemija dela svoje.FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Kje spoznati idealnega?

- Čas z vami želi preživljati tudi izven službe.

Da mu resnično prija vaša družba, v kateri se več kot očitno počuti sproščeno, veste, ko se želi z vami družiti tudi izven delovnega časa. Lahko vas vabi na večerjo, v kino, na ogled kakšnega koncerta ali na izlet. Ko pride do te točke, se morate vprašati, kako bi morebitna partnerska zveza vplivala na vajin odnos na delovnem mestu. Prav tako je ključno vprašanje na tem mestu tudi to, ali je samski, ali se želi z vami zgolj malce pozabavati.

- Pogledi govorijo sami zase.

Se vam zdi, da njegovi pogledi prebudijo v vas na stotine doslej spečih metuljčkov? Če se velikokrat zastrmi v vas, izgubi pogled v vaših očeh, vam vsake toliko pomežikne ali gleda s tistimi posebnimi iskricami v očeh, potem je več kot očitno, da ga privlačite.

- Bližina postaja (pre)nevarna.

Tako kot za iskrive in čuteče poglede, velja tudi za bližino, ki je prvi pokazatelj, ali kemija dela svoje. Morda vsako priložnost izkoristi za nežen dotik ali vas prijateljsko potreplja? Če se vam ne more upreti, se morda na kavi usede poleg vas in ne nasproti. Če čutite v njegovi prisotnosti posebno energijo, ki vas prebudi, potem je stvar že precej nevarna.

Te šef pogosto vabi na sestanke v dvoje?
Te šef pogosto vabi na sestanke v dvoje?FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Znaki, s katerimi moški razkriva, da ste mu všeč

Še nekateri znaki, na katere bodite pozorne:

- pošilja vam sporočila,

- sledi vam na družbenih omrežjih,

- preseneča vas z darilci,

- upošteva in spoštuje vaše mnenje,

- z lahkoto ga nasmejite.

Kaj storiti?

Če je privlačnost med vama obojestranska, potem morate izvedeti le to, ali je samski. Če je, ovir za vajin odnos ni, upoštevajta le meje obnašanja na delovnem mestu. To naj bo korektno in z veliko mero profesionalnosti. Če šef ni samski in je njegov namen le zabavati se, potem veste, kaj storiti.

PREBERI ŠE
'Prevaral sem ženo in ne vem, kaj naj naredim'

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.