Zakaj nekateri moški po prvem seksu izginejo?

A.K
07.02.2019, 12:44
0
Z zmenki so vedno povezana tudi vprašanja, ki se tičejo skoka med rjuhe. Koliko časa spoznavati novega partnerja? Kdaj preiti iz poljubov na kaj več? Mnenja so si nedvomno deljena, saj nekatere predstavnice ženskega spola nočejo čakati in si že kmalu po prvem zmenku (včasih tudi že prvo noč) želijo spoznati potencialnega partnerja tudi skozi spolnost. A pozor! To je vedno tvegana igra, ki pokaže, koliko se v resnici cenite. In nemalokrat se zgodi, da ko moški dobi, kar je želel, preprosto brez sledu izgine … Vas zanima zakaj?

Nekateri moški si z zbiranjem 'trofej' le dvigajo slabo samopodobo.
Nekateri moški si z zbiranjem 'trofej' le dvigajo slabo samopodobo.FOTO: iStock

Največji čar začetkov v partnerskem odnosu je počasno spoznavanje. Zmenki na 1001 način, postopno odkrivanje drug drugega in spoznavanje skupnih lastnosti ter vrednot so nekaj vznemirljivega, saj partnerja z vsakim srečanjem odkrijeta delček nečesa novega. Lahko bi rekli, da v teh primerih velja nenapisano pravilo ’hiti počasi’. Res je, da so včasih skušnjave velike in da je telesna privlačnost neznanska, a umetnost se skriva ravno v tem, da se znamo zadržati in pustiti spolnost za malce kasneje. Če sta si dva namenjena, bosta za vroče skoke med rjuhe imela časa še celo življenje, mar ne? Pri tem ne mislimo vzdržnosti do poroke, le čakanje na pravi trenutek, ki je v začetku partnerskega odnosa nekaj najbolj vznemirljivega.  Pravi moški, s katerim sta spletla močno vez, ki temelji na spoštovanju, zaupanju in ljubezni, vas zagotovo ne bo silil v nekaj, česar si še ne želite, ali na kar še niste pripravljeni. Bo sicer pokazal, da si vas neskončno želi, a bo pripravljen čakati. Po drugi strani pa vi s takšnim načinom dokažete, da spoštujete svoje telo in da se ne predate prvemu, ki pride mimo. Naj si vas moški zasluži. Naj si zasluži tisto najbolj sveto, kar mu lahko date - sebe.

Moški, ki mu je le do seksa, ni pripravljen čakati, je pa zato močno opremljen z vsemi možnimi sladkimi besedami, s katerimi vas bo skušal spraviti med rjuhe, takoj, ko bo seveda to mogoče. Takšni moški so zbiralci ’trofej’, ki si skušajo svojo slabo samopodobo dvigniti na poceni način in takšnih je kar nekaj. A potrebno je poudariti, da se pojavljajo še drugi razlogi, zaradi katerih moški po vroči noči zbeži tako hitro, kot se je prikazal.

Tisti 'pravi' bo vedno pripravljen čakati. Tudi tedne ali mesece ...
Tisti 'pravi' bo vedno pripravljen čakati. Tudi tedne ali mesece ...FOTO: iStock

PREBERI ŠE
7 tipov moških, od katerih bežite stran

- Spoznal je, da želite resno zvezo: morda je skozi pogovor z vami ugotovil, da sanjate o resnem partnerskem odnosu ali celo družini, on pa niti približno še ni pripravljen na tako resne teme, saj se mu zdi, da je še premlad, da se mora v polnosti izživeti in da je pred njim še celo življenje. Izkoristil vas je za vročo noč, to pa je tudi vse. 

- Seks je bil prava nočna mora: morda sta med pogovorom našla veliko skupnih točk, a med rjuhami je bilo vse skupaj podobno tragikomiki. Nekatere moške neusklajenost med rjuhami za vedno odvrne. Neujemanje lahko vidijo kot težave z orgazmom, vaše pripombe, da vam določen položaj ni všeč, ali drugi predlogi, ki jih on razume kot kritiko.

- Imajo partnerko/ ženo: Vsi jih poznamo. Moške, ki imajo doma ženo in še kakšnega otroka, a vsake toliko radi zaidejo onkraj rutine. Življenje si tako popestrijo s spoznavanjem simpatičnih deklet in občasnimi skoki med rjuhe. Če on ne zbeži, dajte raje vi.

PREBERI ŠE
Zelo verjetno ima že nekaj časa drugo žensko

Ga po prvi skupni noči zasujete s sporočili? Nikar!
Ga po prvi skupni noči zasujete s sporočili? Nikar!FOTO: iStock

- Manipulatorji, ki čakajo na igro: To so predvsem narcisistični moški, ki si želijo biti oblegani, občudovani in najraje vidijo, da jih ženska prosi za ponovno srečanje. Mislijo, da s svojim skrivnostnim izginotjem, ki sledi seksu, še bolj začinijo stvar, a vsi vemo, da je učinek največkrat povsem nasproten.

- Nehote ga 'zadušite’: Morda je bil vajin seks božanski, a ga od vas odvrne 20 sporočil, s katerimi ga naslednji dan zasujete. To moškim ni najbolj všeč, saj se počutijo zadušene, ujete in največkrat si predstavljajo, da boste tako delovali tudi v odnosu. Morda bi vas imel še kdaj za skok med rjuhe, to pa je tudi vse.

Če še niste doživeli podobnih zgodb, odlično. Če pa imate za sabo kar nekaj podobnih ponesrečenih primerkov, se za trenutek ustavite in vprašajte, kje zgrešite. Morda si na vse pretege želite partnerja, morda želite pretirano ugajati, ali pa vas muči kaj drugega, da ne uvidite skritih namenov vseh teh šarmerjev, ki se lepijo na vas. Posvetite se najprej sebi, razčistite vsebine, ki jih imate morda globoko v sebi in vas vodijo v vedenje, ki že na daleč kriči, da se nimate radi. Postavite se na prvo mesto, šele potem bo vse drugo sledilo samo od sebe - tudi srečanje z moškim, ki vas bo resnično vreden.

PREBERI ŠE
Znaki, s katerimi moški razkriva, da ste mu všeč

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.