Ko spoznate tistega pravega, tega morda ne boste takoj vedele

J.V.
12.05.2019, 8:42
0
Ljubezen ni nekaj oprijemljivega, zato nima zunaj vidnih znakov, po katerih bi jo prepoznali. Nekateri začutijo ljubezen hitreje, drugi počasneje. Ljubezni ne smemo zamenjevati s privlačnostjo, prav tako je ne smemo zamenjati z naklonjenostjo. Včasih se zgodi, da sorodna duša stoji pred nami, a je ne vidimo ...

"Privlačnost je težko opisati. Še najbolje jo lahko opišemo kot tisti nori občutek, ko nam spodnese tla pod nogami. Ko nam je oseba tako všeč, da nekaj časa ne moremo trezno razmišljati," pravi Ana Čertanec in dodaja: "Ljudje gremo zaradi privlačnosti marsikdaj prek sebe in svojih načel. Zaradi nje delamo stvari, ki jih drugače nikoli ne bi. Zamegli nam razum, saj nas vleče k človeku, čeprav razumsko vemo, da človek ni primeren za nas."Vsi iščemo tisto pravo osebo, ki nam bo spodnesla tla pod nogami, v katero se bomo zaljubili na prvi pogled in nam bo takoj jasno, da je naša sorodna duša. A to se zgodi le redkim, kar pa ne pomeni, da sorodna duša ne obstaja. Le več časa bomo morda potrebovali, da to postane.

Marsikdo zmotno misli, da se tista prava ljubezen rodi na prvi pogled, a to ni res.
Marsikdo zmotno misli, da se tista prava ljubezen rodi na prvi pogled, a to ni res.FOTO: Profimedia

Morda ne bo ljubezen na prvi pogled

Marsikdo zmotno misli, da se tista prava ljubezen rodi na prvi pogled, a to ni res. Nekateri ljubezen začutijo hitreje kot drugi in številni pari so začeli kot prijatelji, iskrica med njimi pa je preskočila šele kasneje. Pogosto se zgodi, da pred nami stoji oseba, za katero se nam niti ne sanja, kako zelo pomemben del našega življenja bo nekoč in nikoli se ne ve, morda pa ste svojo sorodno dušo že spoznale?

Začela bosta kot prijatelja

Kot smo omenili že zgoraj, se je veliko ljubezenskih zvez začelo s prijateljstvom in brez kakršnih koli znakov romance. Morda vas sprva ne bo spolno privlačil in ga ne boste videle kot svojega partnerja, čeprav bosta skupaj preživljala veliko časa in drug drugega spravljala v smeh. Vajina ljubezen morda potrebuje več časa, da zacveti in preraste v nekaj več. 

PREBERI ŠE
Ostanite samske, dokler ne ...

Morda ne bo očitno, da sta si usojena

Ko boste spoznale tisto pravo osebo, se morda tega najprej ne boste zavedale in ne bo tako očitno. Nikoli ne vemo, kakšne načrte ima za nas vesolje in morda na začetku ne boste vedele, da je ta oseba vaša sorodna duša. 

Od partnerja ne pričakujte popolnosti, saj vam je ne more ponuditi.
Od partnerja ne pričakujte popolnosti, saj vam je ne more ponuditi.FOTO: Shutterstock

Vajina ljubezenska zgodba ne bo kot iz filma

Ker smo videle že toliko romantičnih filmov, v katerih se fant in dekle zaljubita na prvi pogled in do ušes, velikokrat to pričakujemo tudi v resničnem življenju. In ko se to ne zgodi, romance ne jemljemo preveč resno. Dejstvo je, da v resničnem življenju potrebujemo več časa, da nekoga spoznamo in da vidimo, ali sodimo skupaj. 

Potrebovala bosta več časa

Naj vam ne bo nerodno, če bosta potrebovala več mesecev ali morda celo let, da se spravita k pameti in končno ugotovita, da sta si namenjena. Bodita ponosna na to, da sta v tem času zgradila močno prijateljstvo in nista le partnerja, ampak najprej tudi dobra prijatelja.

PREBERI ŠE
Kako vemo ali smo sprejele pravo odločitev?

Popolnost ne obstaja

Popolnost, ki nam jo vsakodnevno predstavljajo mediji, nas lahko nekoliko omreži in zaslepi, da kmalu ne ločimo med realnostjo in domišljijo. Pri iskanju svoje sreče zato stojte trdno na realnih tleh in se zavedajte, da razmerje brez prepirov in slabih dni ne obstaja. Od partnerja ne pričakujte popolnosti, saj vam je ne more ponuditi – enako tudi on tega ne more pričakovati od vas. Ob iskanju prave ljubezni se zato zanašajte na svoje srce in nase – samo vi boste znali presoditi, kdo je tisti pravi.

Dejstvo je, da v resničnem življenju potrebujemo več časa, da nekoga spoznamo in da vidimo, ali sodimo skupaj. 
Dejstvo je, da v resničnem življenju potrebujemo več časa, da nekoga spoznamo in da vidimo, ali sodimo skupaj. FOTO: iStock

**Navdih za članek: Though Catalog

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.