To je ključnega pomena za intimno nego

V.H.
12.06.2019, 9:34
Vsaka ženska bi morala skrbeti zase in pri tem ne smemo pozabiti na intimno higieno. Pravilna nega je izjemno pomembna vse leto, še posebej v toplejših mesecih, ki so pred vami. Visoke temperature, znojenje, kopanje lahko negativno vplivajo na pH vaginalne flore. Ta vam lahko povzroči nemalo težav, zato si raje zagotovite dobro počutje in se izognite vsem nevšečnostim, ki so najpogostejše ravno v poletnem času. V nadaljevanju si lahko preberete, kako poskrbeti za dober občutek tudi tam spodaj.

Optimalni pH nožnice je med 3,8 in 4,5 ter pomeni naravno zaščito pred različnimi mikroorganizmi, glivicami in podobno. Ste vedeli, da lahko pretirana higiena, stres, menstruacija, antibiotiki, kontracepcijske tabletke, spolni odnosi, agresivni mehčalci, uživanje ogljikovih hidratov porušijo vaš pH oziroma ravnovesje vaše vaginalne flore? Naravna kislost vam pomaga v boju proti škodljivim bakterijam, in če se ravnovesje poruši, se lahko pojavijo neprijetni simptomi, kot so povečan beli tok, srbenje, pekoč ali boleč občutek, izsušenost, neprijeten vonj ... Intimni predeli postanejo še dovzetnejši za različne infekcije in vnetja.

Kako negovati intimne predele?

Vsak delček telesa je pomemben, še posebej skrbni pa morate biti pri občutljivih predelih. Ti zahtevajo posebno nego, ki vam lahko pomaga, da se izognete neprijetnim občutkom, in jih raje zamenjate z lepšimi, kot so svežina, sproščenost in brezskrbnost.

Poskrbite za svežino in brezskrbnost.
Poskrbite za svežino in brezskrbnost.FOTO: Dreamstime

Poslovite se od pajkic in drugih tesnih oblačil

Pospravite pajkice, hlačne nogavice in druga tesna oblačila ter raje izberite ohlapna, kadar koli je to mogoče. Prednost dajte naravnim materialom, ki so prepustni in dihajo. Čipkaste in sintetične spodnje hlačke resda delujejo lepo, a tam spodaj vam verjetno ne bo. Umetni materiali, na primer poliester, ustvarijo vroče in vlažno okolje, ki je idealno za razvoj različnih bakterij. Na sebi nikoli ne puščajte mokrih kopalk, ampak se raje preoblecite v rezervne, tudi če se vam ne da.

Ne zanemarjajte svojega zdravja

Vse ženske, predvsem po 18. letu, bi redno morale hoditi na preglede. Ti so odlična preventiva pred številnimi težavami, ki vas lahko doletijo. Zgodnje odkrivanje bolezni, vnetij in podobno je življenjskega pomena. Pregled je mogoče neprijeten, a v resnici hiter in neboleč. Veliko boljše se boste počutile, če boste vedele, da ste zdrave.

Topla kopel ni zaželena

Kopel si privoščite največ dvakrat mesečno, saj je hitro tuširanje ali umivanje v bideju učinkovitejše. Pogosto in dolgotrajno namakanje v peneči kopeli lahko povzroči okužbe, suhost in nelagodje.

Pozabite na kopel in si raje privoščite hitro tuširanje.
Pozabite na kopel in si raje privoščite hitro tuširanje.FOTO: Dreamstime

Milo lahko draži

Umivanje z vodo ni dovolj, da bi zaščitili naravno ravnovesje intimnih predelov, ki so lahko zelo občutljivi tudi na običajno milo. Mila so večinoma alkalna, kar pomeni, da imajo višji pH in lahko povzročijo draženje.

Kakovostni izdelki, ki so namenjeni intimni negi

Izdelki za intimno nego morajo biti skrbno izbrani, saj je to območje zelo občutljivo. Laktobacili so ene glavnih bakterij, ki so odgovorne za ohranjanje zdrave nožnične flore. Mlečna kislina, ki jo proizvajajo, prispeva k zdravi kislosti nožnice.

Pri Lactacyduse zavedajo, da si ženske zaslužijo posebno pozornost in nego, in so z več kot 60-letnimi izkušnjami strokovnjaki za žensko nego z dediščino, posvečeno intimni negi. Lactacydnudi celostno linijo visokokakovostne intimne nege in robčkov za intimno nego, ki so narejeni za vsakodnevno uporabo. Lactacyd Freshvam nudi dolgotrajno svežino in preprečuje neprijeten vonj, robčki za intimno nego nudijo svežino in zaščito v vsaki okoliščini,Lactacyd Sensitive je narejen za posebej občutljive in hitro razdražene intimne predele, medtem ko je  izjemno blago čistilno olje Lactacydzasnovano za nežno in skrbno intimno nego, ki si jo kot ženska zagotovo zaslužite vsak dan.

Počutite se sveži in zaščiteni ves dan z izdelki za umivanje in pomirjanje intimnih delov. Še več informacij najdete TUKAJ.

Sponzorirana objava