Znebite se maščobnih oblog še pred dopustom

S.C.
07.06.2019, 15:14
Poletje je tako rekoč tik pred vrati, vaše maščobne blazinice pa se še vedno čvrsto držijo trebuha, nog ter zadnjice in vas spravljajo v obup? Brez skrbi, še vedno imate dovolj časa, da še pred poletnim dopustom izgubite nekaj kilogramov in tako bolj samozavestno smuknete v kopalke ali najljubšo oblekico. A pozor! Nikar se ne lotevajte drastičnih diet in ne pretiravajte s treningi, sploh ne pri visokih temperaturah, saj si boste tako naredile več škode kot koristi. Kako že pravijo – ključ je v zdravi meri in pravem pristopu.

Ne odločajte se za drastične diete, ampak poskrbite za uravnoteženo prehrano.
Ne odločajte se za drastične diete, ampak poskrbite za uravnoteženo prehrano.FOTO: Dreamstime

Čeprav smo se še pred kratkim pritoževali nad skoraj zimskimi temperaturami, pa nas je te dni prijetno presenetilo sonce in nas spomnilo, da se bliskovito približuje najlepši letni čas. To seveda pomeni tudi, da bo zdaj zdaj treba obleči kratka krilca in kopalke, ob čemer pa marsikatra predstavnica nežnejšega spola dobi cmok v grlu. Ste si tudi ve zadale cilj, da letos pa res do poletja izgubite odvečne kilograme in trdovratne maščobne blazinice, a vam ni uspelo? Roko na srce, tik pred zdajci čudežev sicer ne morete pričakovati, a kljub temu še ni vse izgubljeno. Če boste dovolj motivirane, vam bo zagotovo uspelo.

SUPER PRILOŽNOST ZA NAŠE BRALKE

Da bo pot do fit postave lažja, poskusite izdelke ENEMON, ki so za bralke Zadovoljna.si do nedelje 16. junija 2019 na voljo po 20 % nižji ceni.Koda za popust jezadovoljna!

Ključ je v uravnoteženi prehrani

Že vrabčki na strehi čivkajo, da je ključ do lepega in predvsem zdravega telesa v pravi prehrani. A v poplavi najrazličnejših prehranskih smernic, diet, po katerih hujšajo zvezdnice, in prehranskih dopolnilih, ki obljubljajo čudeže, je težko presoditi, kaj je za nas najbolje, kaj deluje in kaj je zgolj marketinški trik. Največkrat težava nastane pri raznih dietah; nekatere namreč stavijo na enolično prehrano, spet druge so časovno omejene in dovoljujejo uživanje hrane le ob določenih urah. Vse to pa pogosto vodi do nezadovoljstva, splošnega slabega počutja, razdraženosti in jo-jo učinka. Ker so prepovedane stvari vedno najslajše, marsikatera po nekaj dneh greši s svojo najljubšo hrano, za katero sicer ve, da ni zdrava, a si enostavno ne more pomagati.

Ob nakupu v spletni trgovini vpišite kodo 'zadovoljna' in si zagotovite 20 odstotni popust na vse izdelke!
Ob nakupu v spletni trgovini vpišite kodo 'zadovoljna' in si zagotovite 20 odstotni popust na vse izdelke!FOTO: Arhiv proizvajalca

Čeprav se morda sliši klišejsko, je vendarle najbolje jesti čim bolj uravnoteženo. Predvsem se odpovejte hrani, ki je nasičena z maščobo in sladkorji, pijte veliko vode, svoje obroke pa enakomerno razporedite čez dan. V tem letnem času je na voljo tudi veliko sezonske zelenjave, ki jo brez slabe vesti vključite v svoje jedilnike, nikar pa ne pozabite niti na polnozrnate ogljikove hidrate za energijo in na zadostno količino beljakovin, ki so nujne za rast mišic. Pomembno je, da uživate hrano, ki vam je všeč, saj se boste tako veliko lažje uprle pregreham, posledično pa bodo kilogrami kopneli hitreje, predvsem pa je pomembno, da prehranski načrt prilagodite svojemu telesu. Da je edina prava pot do sanjske postave uravnotežena prehrana, se zavedajo tudi pi Enemonu, zato v naglici sodobnega življenja osveščenim ljudem ponujajo zdrav in po najsodobnejših prehranskih dognanjih uravnotežen obrok ter funkcionalne izdelke iz naravnih sestavin z jasnim prehranskim in zdravstvenim namenom. Če torej želite kilograme izgubiti na zdrav način, a vam zmanjkuje časa za pripravo ustreznih obrokov ali pa preprosto nimate idej, v svoj prehranski načrt vključite izdelke, s pomočjo katerih bo pot do sanjske postave bistveno lažja in okusnejša. Enemon Slim & Fit shake je živilo, namenjeno uravnoteženemu prehranjevanju in hujšanju, ki služi kot nadomestilo za posamezni dnevni obrok hrane, okusi pa bodo navdušili tudi najbolj zahtevne. V njihovi ponudbi najdete tudi otrobe Enemon z visoko vrednostjo prehranskih vlaknin, ki pomagajo pri presnovi in so odličen dodatek k prehrani. Za tiste z različnimi potrebami po vnosu dodatnih hranil so pri Enemonu poskrbeli tudi s prehranskimi dopolnili, ki pripomorejo k reševanju specifičnih težav ali kadar enostavno želite dodatno poskrbeti za svoje zdravje in počutje. Za posebne zdravstvene namene pa je v ponudbi tudi izdelek Enemon Diabetes, dietno živilo, prilagojeno potrebam sladkornih bolnikov. Kaj še čakate, zagotovite si svojo zalogo še danes in poskrbite, da boste to poletje na plaži samozavestne kot še nikoli.

Ne pozabite na telesno aktivnost

Res je, da je za izgubo kilogramov najpomembnejša uravnotežena prehrana, a nikar ne smemo zanemariti učinka gibanja. Ne glede na to, ali hujšate ali pa le želite ostati zdravi in v formi, je redna telesna aktivnost še kako pomembna. Ker pa se je iz kavča težko spraviti v športne copate, je pametno najti vadbo, v kateri boste uživale. Vreme je idealno za tek, kolesarjenje in hojo v hribe, smiselno pa je aerobno vadbo kombinirati z vajami za moč, ki jih lahko izvajate tudi doma, če vam športni centri ne dišijo.

Visoko intenzivna vadba je izjemno učinkovita za topljenje maščob.
Visoko intenzivna vadba je izjemno učinkovita za topljenje maščob.FOTO: Dreamstime

Ena najboljših vadb za hitro 'topljenje' maščob je zagotovo HIIT vadba (visoko intenzivni intervali trening), pri kateri se aktivirajo vse mišične skupine. Zaradi vseh prednosti je kot nalašč za tiste, ki bi rade rezultate čim hitreje. A previdno, če vaj ne poznate in jih ne znate izvajati pravilno, si lahko nardite več škode kot koristi, zato se je smisleno posvetovati z osebnim trenerjem. Na telesno aktivnost niso pozabili niti pri Enemonu, zato lahko na njihovi spletni strani najdetevideo vsebine s prilagojenimi treningi, ki vam bodo pri projektu 'plaža 2019' še kako v pomoč.

Če povzamemo, je bistvenega pomena pravilen pristop. V dveh ali treh tednih kot rečeno čudežev ne morete pričakovati, lahko pa vam nekaj začetnih izgubljenih kilogramov in oblikovane mišice okrepijo samozavest in poskrbijo za motivacijo, da z zdravim življenjskim slogom nadaljujete tudi po poletju. Pri vsem pa ne pozabite niti na počitek in sproščanje za še boljše počutje in širši nasmeh.

Sponzorirana vsebina