13 let po posilstvu ne mine dan, da se ga ne bi spomnila

M. A.
09.06.2019, 14:00
2
Pred očmi svetovne javnosti je neustrašna in nepredvidljiva, a za štirimi stenami ima tudi pevka Lady Gaga svoje skrbi in strahove. V enem izmed nedavnih intervjujev je povedala, kako jo je posilstvo pred trinajstimi leti zaznamovalo za vedno.

32-letna pop senzacija Lady Gaga se trenutno mudi po filmskih festivalih, saj promovira svoj prvenec A Star is Born (Zvezda je rojena). Po Benetkah je minuli teden obiskala še filmski festival v Torontu, filmski kritiki pa so si edini: film, ki bo svetovno premiero doživel 5. oktobra, naj bi že veljal za nespornega kandidata na filmske nagrade oskar.

PREBERI ŠE
Velika zvezda je že odšla in če se ne motijo, svoji prvi nominaciji za oskarja naproti

Pred nekaj meseci je praznovala 10. obletnico svoje glasbene kariere.
Pred nekaj meseci je praznovala 10. obletnico svoje glasbene kariere.FOTO: Profimedia

Pred trinajstimi leti pa je bilo življenje takrat 19-letne Stefani Germanotta drugačno. V veliki želji po glasbenem ustvarjanju je hodila od založbe do založbe, trkala na vrata producentov in studiev ter poskušala uspeti v glasbenem svetu.

Njeno naivnost je izkoristil nek glasbeni producent, ki jo je spolno zlorabil, tega dogodka pa se je spomnila na enem izmed nedavnih intervjujev: 'Sprva tega ni vedel nihče, saj sem na nek način dogodek želela izbrisati iz svojega spomina. Ko pa je bila resnica končno razkrita, sem se počutila, kot da sem na plan izpustila neko veliko, grdo pošast. In s to pošastjo sem se morala soočiti, če sem hotela to pustiti za seboj.' Gaga je dodala še, da se je počutila kot lažnivka, ker je neopisljivo bolečino skrivala pred svetom in da je spomin na dogodek enak kot tisti trenutek, ko si na vlaku smrti in veš, da se boš v naslednjem trenutku spustil v globino: 'Vsa sem v krču, težko diham in nato začnem jokati. Takšnih občutkov nimam samo jaz, te stvari žrtve različnih travm čutijo vsak dan in to je neznosno. Vedno rečem, da ima travma svoje lastne možgane in uspe ji priti v vse, kar počneš.'

Pred dnevi je blestela v Benetkah.
Pred dnevi je blestela v Benetkah.FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Pokazala, kako so videti posledice posilstva

Pevka, ki boleha za fibromialgijo, zunajsklepnim revmatizmom, je morala zaradi svoje bolezni med drugim tudi predčasno končati svojo turnejo. V bolezen, ki se je navzven ne vidi, pa nekateri tudi dvomijo: 'Zelo sem razburjena, ko vidim, da ljudje ne verjamejo, da je fibromialgija resnična bolezen. Zame in za ogromno drugih je prava zmes tesnobe, depresije, travme in paničnih napadov, vse skupaj pa močno škoduje živčnemu sistemu, posledica vsega tega pa je fizična bolečina, ki jo občutiš. Ljudje morajo biti bolj sočutni, kronična bolečina ni šala in grozno je, ko se vsak dan zbudiš, ne da bi vedel, kako se boš tisti dan počutil.' 

Ameriška pevka italijanskih korenin je sicer pred nekaj leti izdala tudi pesem Til It Happens To You, s katero opozarja na grozljivo statistiko števila posilstev na ameriških fakultetah.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke