Danes zvezda na Instagramu, pred nekaj leti je bil na robu smrti

M. A.
28.03.2019, 14:05
1
Več kot 40 let je minilo, odkar je izšel prvi film iz franšize Vojna zvezd, priljubljenost omenjenih filmov pa še vedno strmo narašča in v blagajne širom sveta prinaša nove in nove milijarde evrov. Številni filmski liki veljajo za kultne, eden od njih pa je tudi Chewbacca, ki je na Instagramu zdaj dobil konkurenco.

Čeprav je internet dandanes poln simpatičnih kužkov, zgodba male čivave, ki so ji nadeli ime Chewie, izstopa od vseh. Zgodba je sprva sicer žalostna, skorajda bi se celo končala tragično. Kot mladiček je bil Chewie namreč žrtev zanemarjanja, živel je v slabih pogojih, kot brezdomnega pa so ga našli policisti v Arizoni ter ga odpeljali v enega od tamkajšnjih zavetišč. Psiček je bil v zelo slabem stanju, potreboval je zdravniško oskrbo, med drugim tudi zobozdravniško, pa še ta mu je uspel rešiti le sedem od njegovih štiriindvajsetih zob. A prav zobje so bili tisti, ki jih je ob obisku zavetišča najprej opazila Sarah Gottlieb. V Chewieja, ki je bil ob njenem obisku zavetišča tam že nekaj mesecev, se je nemudoma zaljubila in ga vzela domov.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

’Chewie tehta zgolj 1,8 kilograma, a ima veliko srce, čeprav je sprva živel v zares težkih razmerah. Zdaj je popoln del naše družinice,’ je za ameriške medije povedala Sarah, ki poudarja, da želi s Chewiejem ljudi opozarjati na to, da je pomembno živali posvojiti iz zavetišč in ne kupiti.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Zaposleni v zavetišču so sicer sprva dvomili, da se bo Chewieju nasmehnila sreča, ne zgolj zaradi njegovega nenavadnega videza, temveč tudi zaradi travm, ki jih je preživel kot mladiček. Bil je močno prestrašen, bal se je hitrih premikov in glasnih zvokov, imel je težave z zobmi, bil je krivonog, poleg vsega tega pa je bil starejši od večine simpatičnih mladičkov v zavetišču. A na koncu so prav vse te stvari, ki so bile ’proti njemu’, poskrbele, da je našel topel in ljubeč dom.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Sarah in njena partnerica Alicia zavetišča sploh nista obiskali z namenom, da domov vzameta psa, a povezava med njima in Chewiejem je bila takojšnja in obojestranska. Chewieja sta brez težav božali po trebuščku, čeprav v preteklih mesecih tega ni dovolil nikomur, in v tem trenutku je Sarah vedela, da bo domov odšla z njim. ’Doma sva že imeli psa in mačko, zato nisva razmišljali o še eni posvojitvi, a takoj sem vedela, da je to to. Če bi si lahko izmislila popolnega psa, bi bil to Chewie,’ dodaja.

Chewie je takoj začutil povezavo s Sarah.
Chewie je takoj začutil povezavo s Sarah.FOTO: Instagram

Chewie se je tako iz Arizone preselil v sončno Kalifornijo, kjer se je z novima sostanovalcema takoj ujel, čeprav je tudi omenjena mačka večja od njega. Z ljubeznijo in pozornostjo, ki ju je dobival od Sarah in Alicie, je pridobil na samozavesti in celo pridobil nekaj sto gramov. ’Sprva je bil najbolj fotografiran član naše družine in pogosto sem ga objavila na svojem Instagramu, potem pa sem dobila idejo, da mu naredim svoj profil. Ko sem objavila fotografijo, na kateri sem ga primerjala z Justinom Timberlakom, pa je postal slaven.’

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Sarah, ki dodaja, da je Chewie popoln primer tega, kako čudoviti so ’posvojenčki’, je želela Chewiejev unikatni videz deliti z drugimi, zato mu je naredila svoj Instagram profil. Da je Chewie dobil 10.000 sledilcev – primerljivo število sledilcev imajo številni profili s simpatičnimi čivavami – je potreboval dobro leto, nato pa je Sarah objavila fotografijo, na kateri je Chewieja primerjala z videzom Justina Timberlaka na njegovih začetkih, splet pa je ponorel. Danes se lahko Chewie pohvali z več kot 140.000 sledilci, ki jih Sarah vsak dan razvaja z vsaj eno novo fotografijo ali videoposnetkom.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

S Chewiejevim profilom na Instagramu želi Sarah deliti pozitivo in dobro voljo, saj opaža, da ljudje obožujejo pse z nenavadnim in unikatnim videzom, pod vsako fotografijo pa se res usuje plaz pozitivnih komentarjev. Čeprav Chewie številne spominja na Chewbacco iz filma Vojna zvezd, se drugi ob njem spomnijo tudi na Gizma iz filma Gremlini.

Številne Chewie spominja na kultna junaka iz filmov Gremlini in Vojna zvezd.
Številne Chewie spominja na kultna junaka iz filmov Gremlini in Vojna zvezd.FOTO: Profimedia

Chewie ima poleg svojega Instagrama tudi druga družbena omrežja; prisoten je na Facebooku, Twitterju in po novem celo na aplikaciji TikTok. Sarah je vesela, ker večkrat dobi sporočila od neznancev, ki jih je Chewie navdihnil, da so posvojili zavržene čivave in tako tudi njim omogočili drugo, lepšo priložnost.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Rok Jest
28.03.2019, 20:00:15
14
-3
grd je ko pes....