Evrovizija: Stavnice so pravilno napovedale zmago, Zala in Gašper na 13. mestu

M. A.
19.05.2019, 1:02
0
V izraelskem Tel Avivu se je sinoči odvila že 64. Evrovizija, na kateri je slovila Nizozemska s pesmijo Arcade, ki jo je predstavil 25-letni Duncan Laurence. Zala in Gašper sta si v torek pripela finale, kjer sta na koncu pristala na 13. mestu.

Na letošnji Evroviziji je sodelovalo 41 držav, v finalni večer pa se jih je prebilo 26, med drugim tudi Slovenija, ki sta jo s pesmijo Sebi zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta bila v zadnjih dneh s strani tujih medijev pogosto kritizirana, da se obnašata neprimerno. Na koncu sta pristala na 13. mestu.

PREBERI ŠE
Zalo in Gašperja v tujini označili za nesramna

Zala Kralj in Gašper Šantl sta iskreno povedala, da komaj čakata, da bo 'cirkusa' konec. Nocoj se jima je želja izpolnila.
Zala Kralj in Gašper Šantl sta iskreno povedala, da komaj čakata, da bo 'cirkusa' konec. Nocoj se jima je želja izpolnila.FOTO: Profimedia

Stavnice so v dneh pred finalnim večerom največ možnosti za zmago obljubljale Nizozemcu, Italijanu in Švicarju, na koncu pa je zmaga pripadla Nizozemski. Zastopal jih je Duncan Laurence, ki je predstavil lastno pesem Arcade.

Duncan Laurence je zmago po več kot štiridesetih letih pripeljal na Nizozemsko.
Duncan Laurence je zmago po več kot štiridesetih letih pripeljal na Nizozemsko.FOTO: Profimedia

Čeprav je sprva kazalo, da je evropske strokovne žirije najbolj prepričala Severna Makedonija, je na koncu v tej kategoriji slavil Šved John Lundvik, ki je Tamaro Todevsko premagal za zgolj dve točki. A zmaga je na koncu pripadla Nizozemski. V katero mesto se torej seli evrovizijska karavana, bo znano v prihodnjih mesecih, najverjetneje pa bo to Amsterdam.

Strokovne žirije širom Evrope so izrazile navdušenje nad Tamaro Todevsko iz Severne Makedonije, a jo je na koncu v tej kategoriji za dve točki prehitel Šved.
Strokovne žirije širom Evrope so izrazile navdušenje nad Tamaro Todevsko iz Severne Makedonije, a jo je na koncu v tej kategoriji za dve točki prehitel Šved.FOTO: Profimedia

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.