’Ljubim, kogar hočem in kakor hočem!'

M. A.
26.03.2019, 12:30
1
Prav na isti večer, ko smo v februarju izbirali svojega letošnjega predstavnika, ki nas bo predstavljal na Evroviziji, so svojega izbirali na Hrvaškem. Za favorita je z nenavadno pesmijo Brutalero veljal Luka Nižetić, ki je na koncu pristal na 3. mestu, a vseeno poskrbel za velik poletni hit, ki je zdaj dobil še svojo video podobo.

Luka Nižetić je na hrvaški glasbeni sceni prisoten že več kot 15 let, njegov prvi odmevni hit pa je bil Proljeće, s katerim je pred leti prav tako nastopil na Dori, hrvaškem izboru za predstavnika na Evroviziji. V minulih letih je močno spremenil svoj glasbeni stil, vmes se za nekaj let celo umaknil iz glasbe in se posvetil fotografiji in skrbi za svoje telo, kar je zelo dobro razvidno na njegovem Instagramu. Njegove novejše pesmi so pogosto nabite z energijo, poveličujejo lepote življenja in ljubezen, videospoti pa so živahni in dokazujejo, da Luka vidi svet v živahnih barvah.

PREBERI ŠE
V ozkih kopalkah pokazal izklesano telo

Luka bo tudi to poletje radijske postaje osvajal z dinamičnim hitom.
Luka bo tudi to poletje radijske postaje osvajal z dinamičnim hitom.FOTO: YouTube

In vse to je nova pesem Brutalero, ki je že pred Doro osvojila hrvaška srca. Številni so verjeli, da bi jih prav Luka letos najbolje zastopal v Tel Avivu, kjer bosta Slovenijo zastopala Zala Kraljin Gašper Šantl, a mu je žirija podelila premalo točk in pristal je na drugem mestu, Hrvate pa bo s pesmijo The Dream predstavljal 19-letni Roko.

PREBERI ŠE
Zala in Gašper, kot ju še niste videli

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Luka Nižetić je sicer navdih za nastop in video črpal iz pop arta, opisal pa ga je kar kot strip, v katerem je glavna vloga pripadla kar njemu. Del besedila je sestavljen iz izmišljenega jezika, s čimer je želel Luka poudariti, da je ljubezen univerzalna in ne pozna mej. Ironično sta pri pesmi sodelovala Tapo in Raya, španski dvojec, ki sta ’zakrivila’ že marsikateri glasbeni hit, a ker pravila hrvaške Dore nastop dovoljujejo le Hrvatom, sta tam ostala pred zaprtimi vrati.

Že pred časom je Luka poudaril, naj vsi pesem Brutalero in njeno nenavadno besedilo vidijo kot igro in zabavo: 'In nikar ne iščite prevoda, ker pesnik tega niti noče. Želeli smo zgolj pokazati, da glasba in ljubezen nimata mej. Smisel življenja in te pesmi je pomikanje in brisanje mej. Ljubim, kogar hočem in kakor hočem!'

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Rompiscatole
26.03.2019, 14:26:26
92
+7
Hahaha tole je pa še slabš k naše )))))