Ali se Poskočni muzikanti poslavljajo od narodno-zabavne glasbe?

J.V.
16.04.2019, 10:57
0
Kaj je Hulapalu, je vprašanje, ki ga fantje narodno-zabavnega ansambla Poskočni muzikanti, te dni slišijo zelo pogosto. Gre za naslov njihovega novega hita, za katerega so posneli tudi videospot in ima v nekaj dneh že več kot 100 tisoč ogledov. Ja, prepričani smo, da bo Hulapalu ena tistih glasbenih uspešnic, ki nas bodo popeljale v poletje. Poklepetali smo s pevcem Dejanom Krajncem.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Vaša nova skladba je bolj pop, kot smo od vas, ki ste sicer narodno-zabavni ansambel, vajeni. Ali to pomeni, da ste malce spremenili smer in se podajate v bolj pop vode?

Tale ugotovitev je zelo na mestu. Narodno-zabavni ritmi so zapisani v naših DNK-jih in bodo vedno prisotni na naših nastopi, res pa je, glede na to, da smo Poskočni vsi akademsko izobraženi glasbeniki, da nas zanimajo še drugi žanri in da se obračamo v bolj plesne in popularne smernice. Tale naša Hulapalu je letos prva, drugače že imamo nekaj pop skladb - Adijo Madam Rock, Ne veš, Prijatelj in Moja mala, v nizu pop skladb, za njo prihajajo še ostale. Te bodo izključno zabavnega žanra in vse so že posnete. Vsega skupaj je pet skladb.

PREBERI ŠE
Dejan Krajnc (Poskočni muzikanti): 'V Sloveniji je narodno-zabavna glasba drugi rock.'

Ste z odzivi na Hulapalu zadovoljni?

Odzivi na le nekaj dni objavljen Hulapalu, na novo skladbo in videospot, je fenomenalen. Na Youtube že šteje preko 100.000 ogledov in je že nekaj časa #1 trending, torej najbolj gledan video v Sloveniji. Veseli pa smo, da so jo tudi televizije in radiji vzeli za svojo, pa tudi publika pod odrom jo že glasno prepeva.

Odzivi na le nekaj dni objavljen Hulapalu, na novo skladbo in videospot, je fenomenalen.
Odzivi na le nekaj dni objavljen Hulapalu, na novo skladbo in videospot, je fenomenalen.FOTO: Blaž Sluga

Za pesem ste posneli tudi videospot. Kakšna zabavna anekdota s snemanja?

Na snemanju videospota, ki se je odvijal na pustni torek, je bilo zelo poskočno. Tam je bilo preko 100 statistov, plesna skupina Revolution, ki jo poznamo iz oddaje Slovenija ima talent, plesalec David Stojanović, glavna igralka Nina Mom, bruhalec in žongler z ognjem, velika snemalna ekipa Neo visuals, 3 maskerke, 2 frizerja, ogromno luči in ozvočenja in pa več kot 40 stopinj v zraku, ker smo video snemali na bazenu in to celo noč. Kaj naj rečem, bilo je divje, prava žurka. (smeh)

Sam si se vrtel po parketu druge sezone Zvezde plešejo, spremljaš kaj novo sezono?

Tako je, lepi spomini, bilo je čudovito, takoj bi ponovil. Tudi te dni vsako nedeljo spremljam šov, če le nimam kakšnega nastopa, drugače pa prihodnji dan takoj zjutraj skočim na Voyo in si ogledam vse nastope in komentarje, smeh zagotovljen. Z mojo plesalko Jagodo, sva si prvo oddajo nove sezone skupaj ogledala tudi v živo na POP TV.

PREBERI ŠE
Dejan Krajnc: 'Sem navaden kmečki fant iz Laškega'

Se z ostalimi tekomalci še kaj vidite in družite?

V takšni količini in vsakodnevno, kot je bilo v času šova, zagotovo ne. Z nekaterimi se tu in tam tudi dobimo, drugače pa si vsi radi napišemo kakšno sporočilo ali pa komentar na družabnih omrežjih. Lahko bi rekel, da smo ostali prijatelji.

Na snemanju videospota, ki se je odvijal na pustni torek, je bilo zelo poskočno.
Na snemanju videospota, ki se je odvijal na pustni torek, je bilo zelo poskočno.FOTO: Arhiv izvajalca

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.