Ansambel Žargon: 'Uživamo na vsaki veselici!'

J.V.
25.07.2018, 7:59
0
Zmagovalci Ptujskega in Vurberškega festivala narodnozabavne glasbe 2015 ne počivajo, na letošnje poletje so se namreč odlično pripravili in svoje oboževalce te dni že razveselujejo s poletnim hitom Noro dobra. Ob tej priložnosi smo poklepetali s pevko ansambla Majo Čuček, ki nam je med drugim razkrila tudi to, kakšno poletje čaka Žargonovce!

"Delovno. A, se ga zelo veselimo. Ob koncih tedna nastopi, veselice, poroke, ... Med tednom službe in vaje. Vroče bo. A brez skrbi, tudi mi smo si rezervirali kak konec tedna, da si bomo v miru privoščili dopust in se udeležili kake veselice kot obiskovalci. Končno bo tudi nekaj časa za naše najbližje,"pravi Maja Čuček, pevka ansambla Žargon. Na poletje 2018 so se odlično pripravili, saj so ravno te dni izdali svoj letošnji poletni hit, polko z naslovom Noro dobra, ki je v celoti delo Anžeta Zavrla, člana Ansambla Gadi. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Če je bila narodnozabavna glasba nekoč nekaj, česar so se mnogi sramovali, se je to v zadnjih letih spremenilo. "Včasih je bilo sramotno, če si vrstnikom povedal, da ti je všeč "goveja" glasba, danes pa nas veseli, ko pod odrom z nami pojejo najstniki," pravi Maja in doda, da so tudi sami opazili, da je ta postala pravi trend med mladimi. "Res, ta zvrst je pravi trend med mladimi. Ne samo med mladimi, kar med vsemi. Kje je vzrok za to, ne vemo. Uživamo pa na vsaki veselici, koncertu, nastopu, kjer zabavamo naše poslušalce."

Pa jih v tolikšni meri kot narodnozabavna glasbena zvrst pritegne še katera druga? "Vsak glasbenik dela, igra in poje, kar čuti. In mi prav tako. To pa ne pomeni, da ne spoštujemo in cenimo ostalih glasbenih zvrsti in okusov. Zavedamo se, da je za vsako kvalitetno glasbo veliko dela, vaje, odrekanja in ljubezni. Mi smo ponosni narodnjaki in tako bo ostalo. Naše srce je že nekaj časa oddano (smeh)."

In kako bi nekoga, ki je kritičen do narodne glasbe in veselic, prepričali, da pride na njihovo veselico? "Žargonovci bi mu zagotovo zavrteli naš najnovejši komad, hitro polko Noro dobra. Prepričani smo, da bi ga navdušili. Če pa slučajno to ne bi bilo dovolj, bi ga med pavzo povabili na špricer ali pa dva. To bi ga zagotovo omehčalo. (smeh)"

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.