Natalija Gros: Dobila, po kar je prišla!

M. A.
28.05.2018, 8:11
0
Andrej Škufca jo je že zelo zgodaj poimenoval kot 'plesno odkritje sezone'. Sinoči je plezalka Natalija Gros upravičila te besede in v boju za plesni globus s pomočjo plesalca Mihe Perata premagala igralko Gorko Berden in pevca Gašperja Riflja!

Natalija, Miha, za začetek tisto klasično vprašanje: kakšni so občutki?

Miha: Mislim, da sva oba še vedno v prijetnem šoku in zelo presenečena. Potiho sva v sebi to sicer pričakovala ...

Natalija: ... nisva pa si upala potrditi tega ...

Miha: Ko pa so povedali najini imeni, so to res taki občutki, ki bodo najbrž šele jutri povsem jasni. Zmedena sva, ampak se počutiva fenomenalno.

Miha, lani si z Majo Martino Merljak osvojil tretje mesto, letos z Natalijo zmagal. Se zasluga za to skriva v talentu, trdem delu, trudu?

Miha: Mislim, da večinoma to, kar si naštel ...

Natalija: ... pa večletno znanje, ažurne plesne informacije, modrost in še bi lahko naštevala, da ga še jaz malo pohvalim!

Zvezde plešejo, final (Natalija Gros, Miha Perat)
Zvezde plešejo, final (Natalija Gros, Miha Perat)FOTO: Bor Slana

Natalija, kako si ti doživljala Miho skozi vse te tedne?

Kot je že Miha dejal, da si ne bi mogel želeti boljše soplesalke to sezono, zame velja enako. Res sem srečna, da sem dobila njega, ujela sva se tako na plesnem parketu kot prijateljsko in vsak trenutek sva uživala, tudi tiste naporne trenutke sva rešila in nadgradila tako plesno znanje kot prijateljstvo, tako da mi je šov res prinesel samo lepe stvari.

Andrej Škufca te je že zelo zgodaj ocenil kot plesno odkritje sezone. Je ta komentar prinesel dodaten pritisk ali ti je to predstavljalo spodbudo?

Jaz sem vedela, zakaj sem prišla v ta šov, in sicer plesati s srcem in dušo, to sem si želela že vse življenje in želela sem si izplesati stvari, ki so me bremenile od prej. To mi je res odlično uspelo. Iz šova odhajam izpolnjena tako plesno kot življenjsko, osvobojena nekaterih predsodkov in preteklosti, srečna ter zadovoljna. To je zame res velika zmaga.

Spoznali smo te kot plezalko, zdaj tudi kot plesalko. Kako boš po novem vpeljala ples v svoje življenje?

Upam in želim si, da z Miho še skupaj nastopiva, mogoče ustvariva kakšno novo koreografijo. Zagotovo pa se prav kmalu vpišem v tečaj argentinskega tanga ali pa mogoče kakšnega drugega plesa, tako da ples zagotovo ostaja del mojega življenja.

V finalu je premagala Gorko Berden in Gašperja Riflja.
V finalu je premagala Gorko Berden in Gašperja Riflja.FOTO: Bor Slana

Presenetila si tudi s pričesko, za katero si povedala, da je tvoj nov začetek. Kaj ta nov začetek prinaša?

Nov začetek prinaša nove življenjske izzive in zmage. Že dolgo časa nazaj sem se odločila, da bom nekega dne šla naprej in res čutim, da je zdaj prišel ta čas. Z jutrišnjim dnem odpiram novo poglavje v svoji knjigi življenja, tako da je transformacija samo zunanji odraz moje notranje spremembe.

Kaj pa podobnost s pričesko Katarine Venturini, je to naključje ali poklon?

Tudi v preteklosti sem že bila rdečelaska in rdeča barva je barva strasti in ognja, kar tudi v sebi zadnje čase intenzivno čutim in to je res samo odraz tega. To, da je med najinima frizurama podobnost, pa si lahko gledalci sami razlagajo.

Miha, v zadnjih tednih si ti največ časa preživel z Natalijo. Kako si jo ti doživel?

Natalija je šla od prvega dne, ko sem jo spoznal, pa do tega trenutka, ko se je šov končal, skozi zelo močna, življenjska in čustveno obremenjujoča obdobja. Zdaj pa lahko rečem, da je vse iz preteklosti počasi puščala za sabo. Zraven se je morala soočiti še s sedanjostjo, za to moraš res imeti močno voljo in vztrajnost, se videti v karseda pozitivni luči in to ji je uspelo. In če sem na kaj ponosen, sem predvsem na to, da sem ji skozi ples uspel vzbuditi to ognjeno Natalijo in da bo tudi s pomočjo plesa lahko zaživela malo drugače naprej.

Natalija je preteklost pustila za seboj.
Natalija je preteklost pustila za seboj.FOTO: POP TV