13-letni Alen (Delovna akcija): Staršem želim omogočiti lepše življenje.

M. A.
17.05.2019, 14:34
0
Že pred nekaj tedni so mojstri Delovne akcije za prenovo hiše družine Ribnikar Prešern porabili devet dni, v tokratni oddaji pa so si spet vzeli več časa. A tokrat jih količina dela ni presenetila, družini Tirović so sklenili pripraviti največje presenečenje v oddaji do zdaj!

Ekipa Delovne akcije se je odzvala na Alenovo prošnjo za pomoč.
Ekipa Delovne akcije se je odzvala na Alenovo prošnjo za pomoč.FOTO: POP TV

Kljub številnim žalostnim in srčnim zgodbam, ki jih vsak teden spremljamo v oddaji Delovna akcija, je nocoj družina Tirović iz Beltincev dokazala, da pristna ljubezen premaga vse še tako hude ovire. Oče je zaradi hudih zdravstvenih težav izgubil službo, družinica pa se je bila prisiljena preseliti v 16 kvadratov majhen prostor, ki je nekoč celo služil kot hlev. 13-letni Alen je svojo družino prijavil na Delovno akcijo, a kot pravi, tega ni naredil zase: ’Predvsem staršem želim omogočiti lepše življenje.’

Mojster Ičo je med delom poskrbel za glasbeno spremljavo.
Mojster Ičo je med delom poskrbel za glasbeno spremljavo.FOTO: POP TV

Ana Praznik je na ogled hiše povabila kar vodjo gradbišča, Bojana Žlebnika, saj je takoj, ko je slišala, da je dom družine Tirović služil kot hlev, vedela, da odločitve o prenovi ne bo mogla sprejeti sama.

Mojstri delovne akcije pa so z Ano in Bojanom na čelu dokazali, da ni izziva, ki bi se ga ustrašili, zato se tokrat niso lotili le prenove stanovanja, temveč tudi dograditve, česar družini niso povedali. Kako se bo družina odzvala na veliko presenečenje, si oglejte naslednjo soboto ob 20.00 na POP TV, že 24 ur prej pa predpremierno na prenovljeni platformi VOYO.

PREBERI ŠE
Ana Praznik poskrbela za novo pesem

Tudi vi lahko pomagate družini Tirović.
Tudi vi lahko pomagate družini Tirović.FOTO: POP TV

Komaj 13-letni Alen pa kljub vsem izzivom, ki mu jih na pot polaga življenje, ne obupuje in ima zanj velike načrte. Športnik po duši, ki bi z judom rad prišel vse do olimpijskih iger, sicer sanja o računalništvu in se že pri svojih letih ukvarja s programiranjem in izdelavo spletnih strani, njegov cilj pa je postati programer.'Če bi mi to uspelo, bi imel dobro plačo in staršem omogočil vse, kar sta onadva meni,'pove mladi Alen.

Spoznajte Ano in mojstre!

Če bi tudi vi radi poklepetali s srčno ekipo Delovne akcije, je zdaj tu idealna priložnost! Na spletni strani dominvrt.si lahko namreč sodelujete v nagradni igri in z malo sreče se boste udeležili srečanja z Ano in mojstri, ki se bo junija zgodilo v Mariboru. Prijave zbiramo TUKAJ.

Sodelujte v nagradni igri in spoznajte Ano ter njene mojstre!
Sodelujte v nagradni igri in spoznajte Ano ter njene mojstre!FOTO: POP TV

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.