Podarjamo vstopnice za hit komedijo, ki navdušuje Slovenijo

J.V.
08.11.2018, 9:17
0
Helena Blagne, Zvezdana Mlakar, Salome in Urška Vučak Markež so štiri ženske, ki so zelo uspešne vsaka na svojem področju. In čeprav so si glede mnogih stvari zelo različne, imajo eno stvar, ki jih je v zadnjih mesecih povezala in zbližala. To je hit glasbena komedija Menopavza, ki govori o ženskah in spremembah.

Zvezdana Mlakar, Urška Vučak, Helena Blagne in Salome
Zvezdana Mlakar, Urška Vučak, Helena Blagne in SalomeFOTO: Miro Majcen

"Ljudje bodo sedaj rekli, kako je Salome lahko v menopavzi, ampak jaz sem v globoki menopavzi, ker sem kot ženska, ki so ji odstranili maternico. Dodajam si namreč ženske hormone in nimam več moških hormonov," iskreno priznava Salome in pravi, da so zaradi predstave postale resnično dobre prijateljice. "Res sem srečna in resnično uživam na odru. Leta in leta sem sanjala o tem, da bi bila v teatru, in ko sem že pozabila na to v zadnjih letih, se je končno zgodilo. Letos praznujem 50. rojstni dan in evo, tukaj smo."

PREBERI ŠE
'Verjetno je bil to del celjenja in lizanja ran.'

Salome in Zvezdana Mlakar
Salome in Zvezdana MlakarFOTO: Dejan Nikolič

Predstava je namenjena vsem ženskam, ki so simptome menopavze že preživele, tistim, ki jih vse to še čaka, pevka pa bi jo priporočila še nekomu: "Predvsem moškim, ki bodo marsikaj izvedeli (smeh). Absolutno gre za komedijo, zato ni nobenega pritoževanja. Tu je zabava, rock'n'roll, to je to, to je življenje, optimizem in to je sporočilo! Da je vsako obdobje v življenju treba vzeti z dobro voljo," pravi Helena Blagne in doda: "Mislim, da smo se izjemno ujele, zelo smo kompatibilne, zelo si pomagamo. Učimo se ena od druge, jaz malo več pomagam z glasbenim področjem, Urška in Zvezdana npr. mene pripravljata odrsko, pa čeprav mi gledališki oder ni tuj, saj je to že moja tretja predstava. Ampak res dobro sodelujemo in zdi se mi zelo pomembno, da se ujamemo tudi v zasebnem življenju."

PREBERI ŠE
Helena Blagne: 'Moram priznati, da zelo težko usklajujem'

"S Heleno igrava skupaj v predstavi  “Najstarejša obrt“, ampak tam Helena samo poje. Sanjali sva, da bi skupaj stali na odru zares. Urško jemljem za “svojo”, saj sva obe Ptujčanki in naju vežejo korenine istega, prekrasnega mesta,"nam je zaupala Zvezdana Mlakar in razkrila, da v predstavi v sebi išče gospodinjo in se ob tem zelo zabava. "Nisem daleč od nje."

Urška Vučak Markež pa nam je zaupala: "S Salome bi se na cesti pred začetkom priprav na predstavo pozdravili, medtem ko bi si s Heleno in Zvezdano pokimale. Kasneje sem Zvezdani rekla, da ko sem bila zelo mlada in je ona na Ptuju imela predstave, sva sodelovali. A v tistem času sem bila jaz zelo mlada in mi namenjala veliko pozornosti. (smeh) Zato bi rekla, da sem imela največ stika z njo."

"Smeh, sproščenost in iskrenost vse prebijejo in tukaj se hitro najdemo. Poleg vsega tega pa imamo še super režiserko, ki je v bistvu pravi psiholog. Zelo smo si različne, ona pa vsako zelo dobro obvlada. Res je neverjetna. In ona je največ pripomogla k temu, da smo vse to zajele z veliko žlico in pozitivno naravnanostjo,"pravi Urška.

PREBERI ŠE
Salome: Sem kot ženska, ki so ji odstranili maternico

Menopavza
Menopavza

Vstopnice za predstavo Menopavza lahko kupite TUKAJ ali pa izpolnite spodnjo prijavnico in se potegujte za 2 vstopnici za predstavo Menopavza, ki bo 4. 12. 2018 v Špas Teatru. Ime nagrajenca bomo objavili 26. 11. 2018 na uradni Facebook strani Zadovoljna.si.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.