Ko te na njem moti že najmanjša stvar ...

zadovoljna.si
03.02.2017, 7:59
2
Seveda želi tvoj partner vse najboljše zate. Ima te rad, prijetno mu je v tvoji družbi in prepričan je, da je idealen zate. Pa ni v vsakem trenutku tako. Včasih te moti že najmanjša stvar na njem.

 

Moški in ženska - 1
Moški in ženska - 1FOTO: Thinkstock

Ja, res je. Včasih te zmoti, kako te pogleda, kaj reče, s kakšnim glasom spregovori. A to so v glavnem manjše težave in jih lahko rešiš kar sama. Umiri se, spelji misli drugam in skušaj predihati kritične trenutke. Če pa so njegove navade zate moteče in če nisi ravno najbolje razpoložena, te lahko spravijo s tira. Da bi se izognila nepotrebnim konfliktom, beri naprej.

Moti te njegovo kajenje

Znanstveniki so dokazali, da je tvoje zdravje, tudi če ne kadiš, v veliki nevarnosti, če si v družbi kadilcev. Nevarnost možganske kapi se z leti lahko poveča tudi za 46 odstotkov. Z vso pravico lahko od kogar koli zahtevaš, tudi od svojega partnerja, da ne kadi v avtomobilu, doma in povsod tam, kjer je s tabo. V skrajnem primeru ga postavi pred dejstvo, cigarete ali jaz. In če se bo odločil za prvo, ti bo takoj jasno, koliko mu je do tebe. Spoštuj se in imej se rada. Če v zvezi nisi srečna, ne vztrajaj. Postavi se zase in kmalu se ti bodo odprla nova vrata, boš videla.

Naredi prvi korak in ne kuhaj mule. Življenje je prekratko za neumne in nepotrebne zamere.
Naredi prvi korak in ne kuhaj mule. Življenje je prekratko za neumne in nepotrebne zamere.FOTO: iStockphoto

Ponoči ne spiš, ker tvoj dragi smrči

Če tvoj dragi smrči, je verjetno potrebna strokovna pomoč. In, ja obstaja rešitev, le malo dobre volje potrebujeta. Pri cmokanju in žvečenju je zgodba drugačna. To težavo lahko rešita sama, na lep način, seveda. Ker lepa beseda, lepo mesto najde.

Stres je nalezljiv

Znanstveniki na kolumbijski univerzi so dokazali, da tudi tisti ljudje, ki so pod stresom, vplivajo na naše razpoloženje. Torej, stres je nalezljiv. Če neprestano, dan za dnem, poslušaš tarnarje sodelavca o tem, kako je utrujen in pod kakšnim stresom je, to vpiva tudi na tvoje zdravje. Glavni razlog je v nemoči, saj bi rada pomagala, pa ne moreš.

In kako lahko ugotoviš, če si v nevarnosti? Bodi pozorna na povišan srčni utrip, glavobol ali na nemir. Kako si lahko pomagaš? Najprej si dopovej, da to ni tvoj problem in da nisi odgovorna za reševanje tujih težav. Če nekdo neprestano toži o eni in isti stvari, si postavi meje. Povej mu, da ti ni vseeno, a da ne veš, kako in kaj. Predlagaš lahko celo strokovno pomoč, če je treba. Morda to ne bo najboljši odgovor, boš pa imela več miru.

Težave v zvezi
Težave v zveziFOTO: Thinkstock

V kritičnih trenutkih ohrani trezno glavo in ne bodi vzkipljiva. Razmisli, kako bi lahko rešila težavo in predvsem zaščiti samo sebe. Vprašaj se: je kaj, kar lahko spremenim? Bi bil moj odgovor primeren položaju? Je to zame pomembno? Ali bi moja reakcija kaj spremenila? Če si na vsa vprašanja odgovorila z NE, išči razloge za slabo voljo in nemoč v sebi. Če so odgovori JA in imaš svojega partnerja rada, se splača potruditi. Z lepo besedo opiši dogodek in povej, kaj te je zmotilo in kako vpliva nate. Previdno ga vprašaj, ali je možno, da bi ti stopil korak naproti. Če ne najdeš odgovora, poišči strokovno pomoč. V glavnem se težave z leti rešijo kar same, a kdo bo čakal tako dolgo?

Ne pozabi, da smo ženske in moški različni, da drugače reagiramo v določenih situacijah. Medtem ko so moški bolj vzkipljivi in radi povzdignejo glas, smo ženske pikre v svojih izjavah ali pa se zapremo vase. V vsakem primeru škodujemo sebi, svojemu zdravju in svojemu srcu, zato se čim prej naučimo govoriti o svojih čustvih.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

draghci
04.02.2017, 15:43:17
Ker je najmanjša, sklepam, da je to lulek.
ni_mi_vse_eno
04.02.2017, 16:01:12
10
+1
slušna koščica je še manjša in včasih je huje, da te ne sliši. :)