Zadovoljna.si
Trebuh

Fit do poletja

Hiter način hujšanja, ki je obnorel Slovenijo

J.V.
14. 02. 2018 08.01
2

Ste se odločile pred poletjem izgubiti kakšen odvečen kilogram in ne veste, kako se tega podviga uspešno lotiti? V pomoč vam je lahko tudi naslednjih osem najbolj priljubljenih diet v zadnjih letih!

hujšanje
hujšanje FOTO: iStockphoto

Dieta 20/20

Gre za dieto, ki jo je svetu predstavil slavni dr. Phil, ki se očitno ne spozna le na terapijo za pare, ampak tudi na hujšanje. V njegovi zadnjih knjižni uspešnici Dieta 20/20 trdi, da bodo bralci v njej odkrili 20 ključnih jedi, ki jih je poimenoval 20/20 hrana, ki naj bi pomagale telesu kuriti kalorije in ustvarjale občutek sitosti. Tisti, ki so dieto do sedaj preizkusili, naj bi na teden izgubili od 0,5 do 1 kg in zmanjšali obseg trebuha.

Kroženje hidratov

'Carb cycling' ali v našem prevodu kroženje hidratov je dieta, pri kateri gre za menjavanje dni z visoko in nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. V dneh z visoko vrednostjo hidratov lahko jeste vse od testenin, riža, kruha do krompirja, a le v primeru, da te dni tudi dvigujete uteži. Medtem ko v dneh z nizko vrednostjo hidratov oziroma dneh, ko ne telovadite oziroma so na sporedu le kardio vadbe, jeste predvsem zelenjavo, proteine in maščobe.

Paleo dieta

Dieta Paleo temelji na hrani, ki so jo poznali že naši predniki iz paleolitika. Uporablja jo tudi hollywoodska lepotica Megan Fox, ki s preprostimi triki ohranja čvrsto in zavidljivo telo. Paleo dieta temelji na prehrambenih živilih, ki so bili in bodo večno na razpolago vsem ljudem, poleg pa prepoveduje mnogo sodobne hrane. Na kratko, to pomeni izogibanje vsej predelani hrani, sladkorju, soli, žitom in žitnim izdelkom (kruh, koruza, pšenica, riž, testenine ...), stročnicam, mlečnim izdelkom, kvasu, kavi in alkoholu.

http://www.zadovoljna.si/clanek/fit-in-zdrava/paleo-dieta-hujsajte-kot-megan-fox.html

Atkinsonova dieta

Atkinsonova dieta je dobila ime po svojem “izumitelju”, doktorju Robertu Atkinsu, ki je trdil, da človek potrebuje le 20 gramov ogljikovih hidratov na dan. Po njegovi teoriji za zdravje in lepo postavo lahko poskrbite tako, da jeste predvsem meso in jajca ter le malo sadja in zelenjave. Osnovno načelo Atkinsonove diete je torej to, da jeste veliko proteinov in izjemno malo ogljikovih hidratov. Privržence diete navdušuje predvsem to, da s preprosto dieto in ločevanjem živil hitro izgubijo odvečno telesno težo, ne da bi ob tem sploh imeli občutek, da so na shujševalni kuri. Tisti, ki so dieto že preizkusili, pravijo, da ob tej dieti nikoli niso bili lačni.

7-dnevna dieta z juho

Čeprav obstaja več različic te diete, med drugim tudi dieta z juho iz zelja, pa je vsem skupno to, da en teden vsak dan pojeste več krožnikov izbrane juhe, ki vam pomaga telo oklestiti odvečnih kilogramov. Vsak dan na meni dodate tudi eno novo jed, kot je na primer sadje, rjavi riž ali mleko.

Dieta s 500 kalorijami

Gre za še eno izmed najbolj priljubljenih tehnik hujšanja v preteklem letu, pri kateri gre za to, to ste verjetno uganili, da vsak dan zaužijete 500 kalorij. Kar pa ni lahko. To namreč pomeni, da morate z jedilnika črtati sladkor, maščobo, škrob in alkohol ter se osredotočiti na nemastno meso, morsko hrano, zelenjavo in nekatero sadje. Nekateri se odločijo za 5:2 dieto, ki jim dovoli, da pet dni v tednu jedo normalno, v preostalih dveh dneh pa se držijo diete.

Dieta brez ogljikovih hidratov

S svojega jedilnika črtajte rafinirane ogljikove hidrate, kot so beli sladkor, bele testenine in drugi izdelki iz bele moke, kot je različno pecivo in podobno. Izdelke zamenjajte s polnozrnato različico, ki vas bo hitreje nasitila in bo imela na našo prebavo pozitiven vpliv, ribami, mesom in jajci.

Napitek z limono in peteršiljem

Potrebujete:
1 limona
60 gramov peteršilja
3 dcl vode

Priprava: Ožemite limono, sesekljajte peteršilj in prelijte z vodo.
Napitek si privoščite vsako jutro pred zajtrkom pet dni zapored. Nato naredite 10 dni dolgo pavzo ter postopek ponovite. Tretma lahko ponavljate, dokler ne boste zadovoljni s svojo težo in bodo vsi odvečni kilogrami preteklost. Napitek pospešeno topi maščobo in vašemu telesu priskrbi vse vitamine in minerale.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 387