Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Ich88
Število vnosov: 45
09.01.2010 ob 00:12

Imam en zelo hud problem in to je, da ne morem zaspat. Včasih po 2 dni ne spim..Utrujena sem zaspat pa ne morem,...
Primer : Zbujam se recimo ob 7 zjutraj zvečer pa ne morem zaspat in bedim vse do npr. 4 zjutraj(drug dan),...Vse to me živcira,sem slabe volje,tečna,...
Potem sem našla rešitev : Apaurin. Vzela sem dve tabletki pred spanjem in se nekaj ur lepo spala potem sem se recimo po 4-5 ur spet zbudila in spet vzela apaurin in spet sem lepo zaspala,...Zdaj pa ne morem več dobiti Apaurina,...smiley Torej lahko sklepate da spet ne morem zaspat,...Sem pa 3x bolj živčna,jočem,brez volje do vsega,imam bolečine v trebuhu,slabo mi je,...Občutek imam, da se mi bo zmešalo!! Zdaj včasih kaj skadim, da lahko potem mirno zaspim. Ampak jaz imam še dalje željo po Apaurinu,...Mi je bolj všeč..Ima kdo kak predlog kaj narediti? Kako rešitev še zraven teh dveh?smiley
aligatorcek
Število vnosov: 188
09.01.2010 ob 06:40

Ma kakšen Apautin baba... Kaj si tabletomanka ali kako?? Ne seri...
Pred spanjem si nadeni špotrne copate, ter pojdi na 5 km tek. Ko se vrneš vsa prešvicana, zvrni 2 štamperla domačega žganja, pod tuš za 2 min ter spat. Zagotovljeno spanje...
merien
Število vnosov: 35
09.01.2010 ob 08:54

Jaz sem imela podobne probleme, ko sem izgubila brata. Zaspala sem po kakih dveh urcah, potem sem se pa celo noč zbujala, premetavla, bila nervozna, utrujena... Potem pa mi je mami iz lekarne prinesla čaj RELAX. Super zadeva. Jaz sem drugače proti kakršnimkoli tabletam. Ta čaj je pripravljen na bazi samih zelišč in ne moreš postati odvisen od njega. Ti pa pomaga, da se umiriš in zaspiš. Meni je pomagal in upam, da bo tebi tudi. Pa srečno!smiley
Yosh
Število vnosov: 1239
09.01.2010 ob 08:55

Nevem, ampak apaurin lahko povzroci odvisnost.
Mislim, da imas problem.
POjdi zdravniku in povej svoje tezave.
Nehaj kaditi travo, ce je to mozno.
aligatorcek je dal super predlog, ampak to glede v kaksnem stanju si, tezko sama dosezes.
Bolje da imas nekoga, da gre s stabo, ki je zagret.
Moras imeti pravi ritem,.
Pojdi spat ob 22.00 tocno, torej lezi v postelji in probaj zaspati do 4.00 zjutraj.
In vsak dan tako.

To je dober zacetek.

Preko tega se ti bo uredil notranjo ravnovesje.. , max potrebujes od 7 do 8 ur spanja.
Res da je tole kar sem postavil premalo, ampak bo organizem se nastimal tako k je prav.
Najbolj pommebno pa je, da nehas se zastrupljat z razlicnimi toksini.

Pojdi zdravniku.
lopovka
Število vnosov: 633
09.01.2010 ob 09:32

mogoče ti bo pomgalo, da se ob glasbi sprostiš preden zaspiš....da si naštimaš nekaj nežnega in ne tumpaj, da to ne gre........ker vse se da samo voljo moraš pokazati in trenirati, da se navadiš.

Verjetno imaš še druge probleme kot pa samo težave s spanjem zato se skuliraj in ugotovi kako boš šla iz tega stanja ven.
IcH92
Število vnosov: 178
09.01.2010 ob 09:43

mogoče ti pa ne paše tk k maš postavleno poslo, jz tudi nism mogla spati če sm spala sm slabo spala....dokler nism postavla posteljo na drguo stran in zdj vredi spimsmiley
Ich88
Število vnosov: 45
09.01.2010 ob 13:28

Hvala vsem za nasvete!smiley Upam, da bo kaj pomagalo..
bb38150
Število vnosov: 9101
10.01.2010 ob 20:39

Uch88--Veš nisi edina ,ki ne more spat,nas je še dosti ,med njimi sem tudi jaz.Ti odsvetujem da zmanjšaš,ali celo prekineš apavrin.To je zelo močno pomirjevalo,katero zdravniki sploh nočejo predpisat mladim ljudem.Jaz včasih vzamem sanval, je tudi zelo močno in mi je zdravnica svetovala ,da naj ga vzamem samo kadar bom imela veliko krizo nespanja. ,ker se na njega lahko navadiš in je kakor mamilo.Zdravniki nam priporočajo pomirjevalne čaje,mleko z medom. Jaz včasih vstanem in popijem kozarec vode z žličko sladkorja.Opažam ,da tudi luna ima zelo velik upliv.smiley
miska55
Število vnosov: 18
17.01.2010 ob 09:13

Mleko z medom ne pomaga smiley Sem še ena izmed mnogih, ki ima zadnje čase probleme zaspat. Poskusam pa ne gre. Tablet pa nočem vzet - sovrazim tablete. Obstaja kaksen cajcek mogoce - ali pa kaj podobnega?
vicki
Število vnosov: 5
22.01.2010 ob 19:27
*Odgovor na: miska55 +

Tudi jaz sem imela med študijem, še posebej pa pred diplomo kar velike težave z nespečnostjo. Po naključju sem imela škatlo apaurina. Tako kot praviš ich888, sem tudi jaz lahko zaspala le za kake 3 ure, a si nisem upala potem vzeti še ene doze.

Obstaja zeliščna varianta pomirila - persen, ali pa baldrijanove kapljice, ki naj ne bi povzročale odvisnost tako kot apaurin.
Za čaje pa kakšen metin, melisin čaj, šentjanževka,... najbolje bi bilo, da se posvetuješ s kakšno zeliščarico / zeliščarjem, ki prodaja zdravilne rastline in ima morebiti pripravljeno že kakšno mešanico. Za najhujše krize pa tudi posvet z zdravnikom ne bi bil odveč.

Najvažejše pa je, da se čez dan (ne tik pred spanjem) dovolj giblješ, ker to zmanjšuje stres. Da ješ v rednih obrokih in nikoli tik pred spanjem. da se skušaš pred spanjem čimbolj sprostiti - npr. masaža, kožo si natreš z mlekom za telo, glasba... Če ne moreš zaspati zaradi kakšne konkretne skrbi, se tej stvari (npr. učenje) izogibaj vsaj kakšno uro pred spanjem.

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley