Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
tinayaa
Število vnosov: 424
24.03.2010 ob 19:38

pozdravljene.

zanima me če ima katera izkušnje ali z uporabo vaginalnega obročka. ta kontracepcija je pri nas v sloveniji dokaj nova vendar sem zasledila da ga nekatere punce že uporabljajo, saj naj bi imel manj stranjskih učinkov kot tabletke.

zanima me če ima katera izkušnje, kako ji obroček ugaja in če ima kakšne problene glede tega.
naj povem stara sem 20 let in sem že uporabljala tablete vendar sem prenehala z jemanjem zaradi stranskih učinkov (glavobol, povečana teža, depresija) zato bi rada vaše mnenje in izkušnje glede obročka

vsem hvala za odgovore.
lpsmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
niwaj
Število vnosov: 52
15.05.2010 ob 23:49
*Odgovor na: tinayaa +

Pozdravljena! Torej, jaz uporabljam ta obroček. Je super, nič ne rabim skrbet : Joj!! Sem vzela tableto?!?!
Je pa mal problem, kr sem enkrat pozabla kdaj sem ga vstavila smiley
Narobe ga ne moreš vstavit, ker niti ni važno kako je vstavljen, dokler je dovolj globoko. Dovolj globoko je, če ga ne čutiš. Pazit moreš malo pri veliki potrebi, ker z pritiskanjem bi ga eventuelno lahko iztisnil. Men se to še ni zgodilo, so me pa opozorili na to.
Med spolnimi odnosi ga lahko odstraniš iz nožnice, mislim da največ za 3 ure.

Mislim da nima nobene veze, če si rodila al ne. Jaz sem rodila pa ga tudi uporabljam. To nima veze.
Fabienn
Število vnosov: 393
29.03.2010 ob 11:23

jaz poznam dva vaginalna obročka. ker si šele 20 in predvidevam, da še nisi rodila ,verjetno misliš tistega iz gume, ki ima v sebi hormone in se sporščajo med nošenjem? en obroček deluje en mesec, naj bi imel manj stranskih učinkov, ker se sprošča lokalno, tablet pa zaužiješ in pride v celo telo.

sama ga sicer ne uporabljam, mi je bil pa ponuden, vendar, ker sem sama že rodila in ker mi je bolj ustrezalo, sem vzela spiralo \'\"mireno\'\". sem tudi zadovoljna, ker si lahko bolj sproščen, pri tabletkah pa moraš vsak dan paziti, da jo ne pozabiš.
tinayaa
29.03.2010 ob 14:12

res je nisem še rodila, in ja mislim tega silikonskega ki ga ustaviš v nožnico za 3 tedne. s tabletkami imam slabe izkušnje tako da res nevem za kaj naj se odločim.smileysmiley
*sončka*
Število vnosov: 13
29.03.2010 ob 18:58
*Odgovor na: tinayaa +

Hej!

Jaz ga uporabljam en mesec in moram rečt da sem kar zadovoljna...tut jaz sm mela težave z tabletkami - povečana teža, boleče dojke, katastrofalen padec libida in posledičo bolečine pri sexusmiley...zdej z obročkom je veliko boljše, tudi libido je malo boljši, bolečin ni več...jaz sm z njim res zadovoljna in ga priporočam je pa seveda odvisno od vsake punce kako ga sprejema
tinayaa
29.03.2010 ob 20:59

res je ja. v sredo grem do ginekologa pa bom videla kaj bo reku.
sončka praviš da tebi ugaja in da nimaš nobenih problemov z njim?. kako je pa z vstavljanjem kaj če ga narobe vstaviš??smiley
Fabienn
Število vnosov: 393
13.04.2010 ob 13:06

meni je na \'\"posvetu\'\" ginekolog povedal, da ga stišneš skupaj s strani in potem vstaviš kot tampon, nato gre sam na svoje mesto.smiley
tinayaa
13.04.2010 ob 13:17

ja...kako je pa s stranskimi učinki???smiley
monique1
Število vnosov: 148
13.04.2010 ob 14:17

Ne moreš ga narobe vstavit smiley
Jaz sem kar dobro občutila stranske učine močan padec libida, depresija, pa zredila sem se (kar je zame vredu ker sem bila presuha) ampak zdaj ko ga nimam več se zelo opazi razlika. Na žalost pa tudi fanta nimam več smiley
Drugače pa je praktičen ker ti ni treba vsak dan mislit na tabletko.
tinayaa
13.04.2010 ob 14:49

ja res je bol praktičen ampak stranski učinki so pa tam tam....
nevem razmišljam da bi poiskusila mogoče tanove tabletke qlaira...al pa cerazette ampak se bojim da bo isti šmoren k z drugimi tabletkami ( padec libira, depresija....povečana teža)

aaahh že čist obupanasmileysmiley

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley