Forum

Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
Pelcika
Število vnosov: 7
25.05.2010 ob 23:58

Pozdravljene! smiley

Upam, da ta tema ne bo čudno izpadla,ker ne vem na koga se obrnit ne da bi se mi posmehoval.
Že nekje od 3. razreda OŠ imam probleme z bruhanjem. Zelo strah me je če kdo v moji bližini bruha ali če je meni slabo. To je moj edini strah, ki pa me v zadnjem letu zelo ovira pri vsakdanjih opravilih, v šoli in nasploh. Ko mi je slabo se počutim kot da me bo pobralo. Začnem se potiti,tresti in poskušam narediti vse da bi preprečila slabost ( čigumiji, odpiranje oken in podobno). Dobim nekakšen paničen napad, včasih brez nekega razloga, ki traja okoli 15 minut, potem sem pa kar naenkrat v redu. smiley za to moja družina ne ve, razen brata. Ko sem fantu povedala za to mi ni hotel verjet in mi je rekel da lažem smiley drugače sem zelo vztrajen človek, zelo rada jem in rada žuriram smiley to je moj edini strah in rada bi ga premagala.
Če ima katera s tem izkušnje naj prosim pove smiley pa prosim za malo strpnosti ker sem nova tukaj smiley
Yosh
Število vnosov: 1239
26.05.2010 ob 00:19

Vsi bruhamo. To je normalna reakcija, če ti je slabo. K to dozivis, podozivljas, se skusaj umirit, globoko vdihnij, nic se ti ne more zgoditi slabega.. ne bos umrla.. nevem, ce obstaja kaksna druga resitev kot le ta da si vzames stvari v svoje roke, svoj um in mu reces, umiri se, nehaj.. vse je ok in vdihnes..
avgustka
Število vnosov: 1773
26.05.2010 ob 18:47

Svetujem ti,da si poiščeš strokovno pomoč(za začetek psihologa).Odkriti moraš razlog za to,kar se ti dogaja.Ma zakaj bi trpelasmiley,če ti lahko nekdo pomaga!To ni nič takega!
Lpsmiley
Fabienn
Število vnosov: 393
27.05.2010 ob 10:42

najboljše poiskati stokovnjaka.ker mogoče se ti je kdaj kot otroku zgodilo(pa se sploh ne spomni&scaronsmiley kaj vem, da si recimo bruhala, pa so ti starši rekli, da ne smeš in zdaj je ta strah ostal v tebi. če je to res, bi verjetno bilo učinkovito \'"zdravljanje s hipnozo\'"

če ne želiš k zdravniku, lahko pišeš na www.vizita.si, tam izberi utreznega doktorja -psihologa in pošlji vprašanje. Odg ti kar hitro pošljejo nazaj, pa še stokoven po vrhusmiley
lopovka
Število vnosov: 633
27.05.2010 ob 11:14

pogovarjaj se z ljudmi ki so ti blizu, ker na psihologa se malce čaka.....daj čim več ven teh misli...........sam ven iz sebe
kokoro
Število vnosov: 64
27.05.2010 ob 11:49

Gre verjetno za neko vrsto fobije, kar ni nič groznega in se da odpraviti. Poišči strokovno pomoč psihoterapevta. Nikar ne pusti, da takšna stvar nadzira tvoj lajf, ker res ni treba. Kar pogumno.
Pelcika
Število vnosov: 7
28.05.2010 ob 19:06

hvala vam za nasvete smiley
res me jezi, ko je to edina stvar ko me ovira v vsakdanjem življenju :S
drugače pa delam na tem, da bom zrihtala smiley
lopovka
Število vnosov: 633
28.05.2010 ob 20:29

še to dokler se boš jezila bo še to sam se še bolj pogosto pojavljajo ...ko boš to sprejela verjemi se bo začel izbolješavat...
avgustka
Število vnosov: 1773
29.05.2010 ob 17:26

Ojla,Pelcika,lepo da si se odločilasmiley zrihtat to zadevo.Drži se!smiley
AnnaKatrin
Število vnosov: 4
16.07.2010 ob 17:40

Pelcika nisi edina s to težavo, še veliko ljudi je ki jih poznam.Jaz sem ena izmed njih...Že od otroštva imam nek strah pred tem ko sem celo noč bruhala in se kar nisem mogla ustaviti..od takrat naprej ne prenašam da mi je slabo napade me panika, tudi ko bruha kdo blizu mene ali samo če slišim da je nekomu slabo me obdaja občutek kot nekakšne tesnobe...Imela sem tudi probleme ko sem bila mlajša (12 let) nisem hotela po tem ko sem bruhala nič več jesti ker sem se bala da bom po hrani bruhala, zato so me zdravniki najprej diagnosticirali kot anoreksično,kasneje pa sva s psihiatrinjo prišli do moje fobije..Nehala sem jo obiskovati in po tem je bilo kakšna 3 leta v redu, normalno sem jedla, ni me bilo strah...Za tem sem dobila kot nekakšno trebušno gripo bilo mi je zelo slabo /vendar bruhala nisem) od takrat naprej pa spet...Strah da bom bruhala, po vsaki hrani imam čuden občutek v želodcu, strah me je takoj po jedi iti ven da nebi bruhala v javnosti,kadar mi postane slabo se tresem,švicam,in sem vsa panična,težko diham lovim sapo...Tako da pri meni je ta fobija kar zelo razvita :/ Staršem sem omenila da me je zelo strah bruhati ampak pravita da to ni nič takega...Isto pravijo moji kolegi...Tako da nevem.Glede na to pa da imam tako močen strah pred tem..Mislim da to je kar zelo huda fobija :Ssmiley
[ se opravičujem ker tako pozno pišem ko je tema že v mirovanju, samo sem se mogla malo razpisati o tej fobiji :S ]

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley