Zdravo!
Malce sem zgubljen v problemih in mislim da bi mi pomagal kakšen nasvet, mnenje ali pa vaše izkušnje.
Moja situacija je sledeča:
Končal sem srednjo elektro šolo. Takrat sem si predstavljal, da bom po končanem šolanju usposobljen za vsako delovno mesto, ki je povezano z mojo izobrazbo. Sicer se nisem naučil vsega, kar sem pričakoval, ampak spoznal sem nove stvari, ki so me prav tako navdušile. Ravno zaradi tega sem se odločil nadaljevati študij in se vpisal na fakulteto za elektrotehniko.
Že v prvem letniku so stvari začele zelo odstopat od mojih pričakovanj, ampak rekel sem si, da je do konca študija še dolga pot in lahko se še marsikaj naučim. Pa tudi nisem razmišljal o kakem prepisu, saj sem se bal, da bi še bolj zavozil.
Prvi letnik sem takoj naredil, vendar me sem že v 2. letniku doživel nov šok: statistično gledano naj bi bil na polovici študija in bi moral 50% stvari obvladati, mene pa na faksu matretirajo s čisto drugimi stvari. Tedaj sem spoznal, da me študij vse manj zanima, za prepis pa je že malce prepozno.
Pa sem vseeno vztrajal naprej in (z malo zamude) prišel v 3. letnik.
Zdaj mi manjka še 1 izpit in diploma. Da bi dobil motivacijo nazaj sem začel iskat zaposlitev v svoji stroki. Poslal sem nekaj prošenj na razna podjetja in večina jih zahteva določeno predznanje, ki pa ga jaz v času študija nisem pridobil.
Zadnje čase si velikokrat vzamem 5 minut časa in se malo zamislim:
Poklic, ki me je nekoč zaminal, je danes zame tabu tema. Danes s težavo iščem delo, v prihodnosti pa se skoraj ne vidim v vlogi mojega poklica. Drugega dela pa tudi ne morem opravljat, ker nimam znanj in ker se danes vse težje dobi službo. Večina mojih sošolcev ima cilje za nekaj let naprej, jaz si pa niti ne predstavljam kje bom čez 1 leto. Kje, kdaj v zadnjih 8 letih sem naredil napako, da so se stvari tako spremenile?
Ste se kdaj počutili tako? Ste si kdaj postavljali takšna vprašanja? Kako ste potem rešili težave? Mi lahko kdo kaj svetuje ali pa pove izkušnje, da vidim kako naprej?
02.06.2012 ob 15:49