Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Leto, ki je pred nami nas bo iz višav spustilo na trdna tla

Špela Plemelj, astrologinja
05. 12. 2019 07.50
0

2. decembra Jupiter, vladar znamenj strelca in rib, tisti motivator, ki navdihuje, daje smisel, osvobaja in daje upanje, prestopi iz znamenja strelca v znamenje kozoroga. To bo največja sprememba zanj in za predstavnike, ki jih zastopa. Jupiter bo v znamenju kozoroga vse do 19. decembra 2020 in to leto bo zanj resnično polno preizkusov, zahtevnih nalog, izzivov in dosežkov.

Njegovega vpliva bodo deležni tudi predstavniki znamenja kozoroga, saj se bo premikal na njihovem terenu, kjer se bo tekom decembra in tudi januarja zbralo lepo število drugih planetov, ki bojo zapisali svojo zgodbo. Vpliv Jupitra bo za predstavnike znamenja kozoroga močnejša spodbuda in znak upanja, da bojo lažje prešli čez vse naloge in izzive, ki jih čakajo v naslednjem letu.

Mesečni horoskop: škorpijoni bodo osvajali nasprotni spol, leve čaka nekaj neprijetnosti
Preberi še
Mesečni horoskop: škorpijoni bodo osvajali nasprotni spol, leve čaka nekaj neprijetnosti
Prestop Jupitra v znamenje kozoroga bo predvsem poudarilo našo razumno in racionalno plat.
Prestop Jupitra v znamenje kozoroga bo predvsem poudarilo našo razumno in racionalno plat. FOTO: Dreamstime

Leto, ki je pred nami nas bo iz višav spustilo na trdna tla in tukaj bomo morali zopet začeti svojo pot na samem začetku, skoraj brez vsega. To bo za marsikoga velik pretres, saj smo se večina privadili na to svobodo, brezbrižnost, energijo, priložnosti in odprtost. Marsikatera vrata se nam bodo tokrat zaprla in to bomo doživeli kot veliko ujetost in odvzem svobode. Predvsem bodo te vplive zaznavali tisti, ki imajo v svojih astroloških kartah izpostavljenega Jupitra. To pomeni tisti rojeni tako v znamenju strelca, rib in pa tudi kozoroga, saj je bo Jupiter pomikal po tem znamenju, in tisti z znamenjem strelca ali rib na samem začetku svoje karte, kjer je točka ascendenta in prva hiša. To pomeni, da ti predstavniki bolj živijo to energijo Jupitra. Energije kozoroga imajo svojo zgodbo in v tem članku ne bodo toliko v ospredju.

Prestop Jupitra v znamenje kozoroga bo predvsem poudarilo našo razumno in racionalno plat. Jupiter simbolizira višja znanja, način komunikacije, učitelje, sodstvo, pravo, resnico in vse kar zadeva etiko, moralo, zakone, pravičnost in namero. Četudi znamenje kozoroga predstavlja trdno zemeljsko energijo, kjer ognjena in instinktivna energija Jupitra ne najde dovolj dobrih priložnosti, da bi se razplamtela, pa je to kljub vsemu dober primer, za postavljanje novih temeljev. V iskanju primernega terena se bomo tako velikokrat počutili izgubljene in nemočne, vendar bo do izraza prišla naša vztrajnost in živost. Ker bomo večkrat čutili nemoč in brezup se bomo morali zanesti na svoj razum, na pravila in dosledno upoštevati smernice, ki jih bomo dobili. To bo  velik preizkus naše lastne volje, saj bomo večkrat priča načelom in prepričanjem, ki ne bodo po naših merilih. Postavljanje mej bo nujno, vendar na določeni točki neustrezno. Čas, da prevrednotimo svoj položaj in se zavemo, kaj je tisto, kar je za nas sprejemljivo. Ali smo sposobni lastnih odločitev v okviru v katerem bomo delovali? Želja po preboju bo na trenutke izjemna, a to nam v tem letu dni ne bo najbolj uspevalo. To leto bo leto učenja, sprejemanja in spuščanja. Veliko učenja o vrednotah, ki jih živimo in upoštevamo.

Marsikatera vrata se nam bodo tokrat zaprla in to bomo doživeli kot veliko ujetost in odvzem svobode.
Marsikatera vrata se nam bodo tokrat zaprla in to bomo doživeli kot veliko ujetost in odvzem svobode.FOTO: Dreamstime

Prvo lekcijo bomo deležni že konec decembra 2019, ko bo povečan vpliv mrka. Težnja po spremembi stališč, pravil, meja in tudi spoštovanja bo močno v ospredju tako na kolektivni kot individualni ravni. Tokrat bomo imeli priložnost, da kljub razmeram naredimo spremembe, ki jih večinoma že zaznavamo. Bolj ko se bomo zavedali sami sebe in svojih stališč, lažje bomo reagirali in se odločili za spremembe. Da bi slepo sledili vsem pravilom in vsem zapovedim, tokrat ne bo tako samoumevno. Odločiti se bomo morali, kaj je stvar zgodovine, kaj je stvar sedanjosti in kaj bi radi za svojo prihodnost. Prevzeti vajeti v svoje roke tokrat ne bo najlažja stvar, a imeli bomo dovolj podpore pa tudi znanja, veščin in samozavesti, da naredimo ustrezno spremembo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375