Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Vstopamo v obdobje, ko bomo priča boju za lastne pravice in svobodo

Špela Plemelj, astrologinja
16. 03. 2020 08.13
0

Saturn je vladar kar dvema astrološkima znamenjema in sicer kozorogu in vodnarju. Odkar je decembra 2017 prestopil v vladavino kozoroga, ima velike, zahtevne in pomembne izzive, ki jih po večini zaznamo vsi, najbolj pa seveda predstavniki omenjenih dveh znamenj. Še ta mesec (marec 2020) bo Saturn naredil prestop iz ene vladavine v drugo.

Zopet bomo primorani sprejeti drugačno diktaturo, ki pa sprva zaradi obrata retrogradno, ne bo najbolj radostno obdobje. Težko bomo sprejeli in se privadili na energije, zato bomo naloge in vse izkušnje, ki nas čakajo, morali veliko ponavljati in se od-učiti to, kar smo se naučili do sedaj.

Saturn v znamenju vodnarja bo seveda najbolj ugodno vplival na predstavnike rojene v tem znamenju.
Saturn v znamenju vodnarja bo seveda najbolj ugodno vplival na predstavnike rojene v tem znamenju. FOTO: Dreamstime

21. marec bo tisti datum, ko bo Saturn prestopil v znamenje vodnarja. Ne bo minilo dolgo, ko se bo 10. maja obrnil retrogradno. Zračno znamenje vodnarja že v osnovi predstavlja čas drugačnih energij, sprememb, obratov, napredkov in obdobje, ko sprejmemo veliko radikalnih odločitev. Časa za premislek ne bo prav veliko. Tudi zaradi tega, bo to za vse nas obdobje, ko se bomo počutili nekako spregledana, nepomembne in celo zapostavljene. V nas bo želje in vzgib po prestrukturiranju, kar ne bomo mogli realizirati, zato bomo še bolj uporniški in jezljivi.

Saturn v znamenju vodnarja bo seveda najbolj ugodno vplival na predstavnike rojene v tem znamenju. Saturn v tem znamenju prav tako deluje zelo vztrajno in tudi trmasto. To je prispodoba o odraslem človeku, ki ima že veliko izkušenj in se požvižga na norme in pravila, ki mu jih narekujejo drugi in predvsem sistem oziroma zakoni. Kot sam svoja avtoriteta se zaveda svojega položaja v tem svetu in zaveda se tudi svojih pravic in dolžnosti, ki jih ima kot človek. To nakazuje, da stopamo v obdobje, ko bomo priča nekakšnemu boju ali vojni za lastne pravice in predvsem svobodo. Potreba po ˝imeti prostor˝ za izražanje, gibanje in predvsem neodvisno življenje bo bolj izrazita. Vseeno nam začetno obdobje ne bo dovolj naklonjeno, da bi to lahko izrazili, zaradi česar je pričakovati več ugovarjanja, oporekanja, nasprotovanja in jezikanja. Ker se bomo začeli močneje in jasneje zavedati svojega statusa in svojih pravic ter vrednot, bomo jasno in glasno tudi zahtevali, da se nas sliši in upošteva.

Ne bomo si dovolili, da nas vse ˝tlačijo v isti koš˝, četudi bomo še jasneje zagovarjali stališče enakopravnosti. Začeli bomo ozaveščati, da je izbira, ki nam je dana, jalova izbira in nam ne ponuja vseh možnosti, ki so nam na voljo. Dolgo časa smo tlačili to grozdje in čas je, da si privoščimo ta izbrani sok, ki smo ga pridelali. Kmalu bomo spoznali, da ta sok ni pravega okusa in zato bomo zahtevali pojasnilo in opravičilo. Ne bomo se zadovoljili z vsakim odgovorom in to bo sprožilo val dodatnih pritožb in celo obsodb. Velik odziv družbe bo tisti, ki bo odločilen, da se bodo mlini začeli vrteti drugače in bodo produkti, ki bodo na voljo, dovolj jasno vidni ter na razpolago vsem. Vseeno bo zaradi retrogradnega obrata preteklo več časa, da bodo spremembe, ki jih bomo kot družba zahtevali, stopile v veljavo in postale del našega vsakdanjika.

V sklopu tega, pa se bodo zrušili tudi nekateri mostovi in zidovi, vse to z namenom, da zgradimo nove, boljše, močnejše in bolj fleksibilne.
V sklopu tega, pa se bodo zrušili tudi nekateri mostovi in zidovi, vse to z namenom, da zgradimo nove, boljše, močnejše in bolj fleksibilne.FOTO: Dreamstime

Kako se bo vse to zrcalilo v življenju posameznika? Najbolj pomembno je, kje v svoji astrološki karti se vam dogajajo ti tranzitni premiki. Nekateri bi to lahko zaznali kot vsiljevanje načel in norm, drugi kot dodatno spodbudo in odločnost. Začeli bomo prepoznavati kdo smo sami v krogu ljudi, ki jih poznamo in jih imenujemo za prijatelje. Kakšno vlogo imamo in v kakšnem odnosu smo z drugimi. Predvsem na teh področjih se bomo začeli zavedati svoje pomembnosti in svojega prispevka, ki ga dajemo. Ali smo upoštevani in ali moramo pridobiti še več informacij, da lahko postavimo svoje meje. Pravzaprav pa bo v nas začela prevladovati potreba, da razširimo svoj krog ljudi, meja, pogleda, da si razširimo obzorja in na ta način začnemo oblikovati svoja mnenja in stališča ter si zagotoviti vse tisto, kar potrebujemo za dostojno preživetje. V sklopu tega, pa se bodo zrušili tudi nekateri mostovi in zidovi, vse to z namenom, da zgradimo nove, boljše, močnejše in bolj fleksibilne. Brez predsodkov vstopimo v novo obdobje in si zagotovimo tisto, kar nam pripada.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375