Zadovoljna.si
Moda

Moda

Pozabite na črno, metalik trend še nikoli ni bil bolj zaželen

N. Č.
04. 07. 2023 05.00
0

Metalne barve, ki so bile sprva rezervirane zgolj za praznični čas, zdaj vstopajo v vsakodnevno garderobo. Priznati morate, da bleščeči stajlingi še nikoli niso bili videti bolje!

Kljub temu, da vse vemo, da določene barve zaznamujejo posamezne letne čase, pa bomo srebrne in kovinske odtenke, ki smo jih bile sprva navajene nositi zgolj ob svečanih priložnostih in v prazničnem času, zdaj nosile tudi vsakodnevno, pa čeprav smo v poletni sezoni. 

Metalik trend

Medtem ko so že dolgo časa priljubljeni tradicionalni zlati in srebrni odtenki, ki jih videvamo predvsem na zabavah v zimskih mesecih, pa so zdaj vse bolj priljubljeni tudi svetleči dizajni v drugih, bolj nepričakovanih odtenkih, kot je 'Barbiecore' roza, ki jo to poletje videvamo na vsakem koraku. 

12 idej za rožnato manikuro, ki je trenutno 'in'
Preberi še
12 idej za rožnato manikuro, ki je trenutno 'in'

Metalik trend je s pastelnimi barvami združil že Brandon Maxwell, ki je v kolekciji pomlad/poletje 2023 predstavil obleke, krila in pajace v vijoličnih, roza, modrih in zelenih metalik odtenkih in tako napovedal porast priljubljenosti metalik trenda. 

Brandon Maxwell - pomlad/poletje 2023
Brandon Maxwell - pomlad/poletje 2023FOTO: Profimedia
NAGRADNA IGRA: Osvoji poletno brisačo Zadovoljna.si
Preberi še
NAGRADNA IGRA: Osvoji poletno brisačo Zadovoljna.si

Njegovo kolekcijo je pokomentirala tudi stilistka Lizzy Rosenberg, ki porast priljubljenosti metalik barv povezuje z Y2K modo, ki je prav tako v zadnjih mesecih doživela povratek. "Resnično prikazuje svež izraz trenda, hkrati pa se pokloni notam mode iz 90. let ter pop kulture in sloga z začetka 21. stoletja," je povedala, izpostavila pa je tudi modno znamko Paco Rabanne, pri kateri so se prav tako osredotočili na povratek metalik trenda. 

Kreativni direktor omenjene znamke Julien Dossena je pri snovanju kolekcije poletje 2023 uporabil kovinske odtenke, da je ustvaril masivne srebrne moto škornje, kromirane hlače z visokim pasom, srebrna krila z resicami in futuristične naglavne rute. 

Paco Rabanne – poletje 2023
Paco Rabanne – poletje 2023FOTO: Profimedia

Kako metalik trend vključiti v vsakdanje stajlinge?

Brez zadržkov posezite po kosih, ki izstopajo na policah in obešalnikih. Izbor je zares pisan in tudi zagrizenim klasičarjem uspe subtilno zablesteti s kosi oblačil, kot sta srebrn top ali oprijeta majica v metalik odtenku. 

Kljub temu, da je čudovitih kosov s futurističnim pridihom malo morje, pa je ultimativni kos te sezone, ki vključuje metalik trend, brez dvoma krilo srednje dolžine (lahko je ohlapno ali oprijeto), ki ga lahko nosite tako v dnevni in nočni različici stajlinga, za tiste, ki pa si v modi upate še več, pa so tu še kovinske hlače in izzivalne srebrne obleke. 

Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Paco Rabanne – poletje 2023
Paco Rabanne – poletje 2023FOTO: Profimedia
Brandon Maxwell – pomlad/poletje 2023
Brandon Maxwell – pomlad/poletje 2023FOTO: Profimedia
Brandon Maxwell – pomlad/poletje 2023
Brandon Maxwell – pomlad/poletje 2023FOTO: Profimedia
Čevlji, ki se najbolje podajo k širokim hlačam
Preberi še
Čevlji, ki se najbolje podajo k širokim hlačam

Vir: tportal.hr, marieclaire.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375