Zadovoljna.si
Nikoli pozabljena ikona - Elizabeth Taylor

Novice

Dragulji Elizabeth Taylor na dražbi

STA
15. 04. 2011 11.58
0

Avkcijska hiša Christie's je javnost obvestila o prihajajoči dražbi, kjer bo na voljo nekaj draguljev, umetnin, oblačil in spominskih predmetov preminule filmske ikone Elizabeth Taylor. Z igralkino družino so se dogovorili, da vseh stvari ne bodo ponudili zgolj na eni dražbi, temveč bodo organizirali serijo dražb.

Nikoli pozabljena ikona - Elizabeth Taylor
Nikoli pozabljena ikona - Elizabeth TaylorFOTO: Reuters

Točni datumi dražb zaenkrat ostajajo skrivnost, avkcijska hiša pa obljublja, da bo javnost za njih izvedela pravočasno. Predmeti preminule filmske ikone, ki je umrla 23. marca v Los Angelesu, naj bi po napovedih dosegli vrtoglave vsote. Taylorjeva, ki je v mladosti pozornost zbujala z dih jemajočo lepoto, pa tudi z razburkanim zasebnim življenjem, se je poročila kar osemkrat. Leta 2002 je izšla njena knjiga "Elizabeth Taylor: May Love Affair with Jewelry", po njeni smrti pa je povpraševanje za omenjeno biografijo spet naraslo. Legendarno igralko je v 80. letu starosti izdalo srce, ob njenem poslednjem dihu, ki ga je dočakala v losangeleški bolnišnici, pa so ji ob strani stali tudi njeni otroci – Michael Wilding, Christopher Wilding, Liza Todd in Maria Burton.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399