Zadovoljna.si
Nezdrava prehrana nas sili v stres.

Novice

Hrana, ki spodbuja stres

Z.S.
27. 03. 2011 15.00
0

Da hrana vpliva na naše razpoloženje, je že dolgo znano, vendar ste vedeli, da nas določena hrana dela še bolj nervozne in podvržene stresu? Predstavljamo vam živila, ki se jim morate odpovedati, če je vaše delo umsko naporno in stresno.

Nezdrava prehrana nas sili v stres.
Nezdrava prehrana nas sili v stres.FOTO: iStockphoto

Stres povezujemo z napornim vsakdanjikom, ki močno vpliva na izbiro prehrane, prebavo in naše počutje. Znanstveniki so odkrili, da nas nekatera živila še bolj dekoncentrirajo in delajo nervozne, zato jih odsvetujejo predvsem ljudem s stresno službo in dolgim delovnim časom. Če ste torej ujeti v krogu obveznosti in stresnega dela, se odpovejte slaščicam in gazirani pijači. Sladke sokove nadomestite z naravnimi, kavo uživajte le enkrat dnevno, saj dehidrira in izčrpava telo, slani prigrizki povzročajo razdražljivost in utrujenost, zato jih nadomestite z oreščki. Omejiti je potrebno tudi vnos kislih izdelkov. Na vašem krožniku naj se zato znajde veliko naravnih antioksidantov, kot je zelenjava, prigrizki naj vsebujejo suho ali sveže sadje ter oreščke, če vas zgrabi želja po drugi skodelici kave, pa bo prava alternativa toplo mleko. Ne pozabite tudi na obvezno vodo in meso, ki telesu daje potrebno energijo in moč.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 395