Zadovoljna.si
Elastika za lase okoli zapestja

Novice

To počne vsaka ženska, a ne ve, da s tem resno ogroža svoje zdravje

J.V.
04. 12. 2015 07.47
6

Verjetno ni dolgolaske, ki ne bi elastike za lase nosila okoli zapestja, roko na srce, to je najbolj priročno mesto zanjo, kadar nimamo spetih las. Ko boste prebrale, kako nevarno je lahko to, je ne boste nikoli več nosile okoli zapestja!

Elastika za lase okoli zapestja
Elastika za lase okoli zapestjaFOTO: Pinterest

Audree Kopp je tako kot večina pripadnic nežnejšega spola elastiko za lase nosila okoli zapestja, da je ne bi izgubila in da bi jo imela ves čas pri roki, ko ji bodo lasje postali v napoto. To je zagotovo ena izmed najbolj pogostih navad, ki se jih poslužujejo ženske, a ji ne posvečajo pretirane pozornosti. Verjetno nikoli niste pomislili, da obstaja možnost, da je to lahko nevarno? Tudi Audree ni, vse dokler se na tem mestu ni pojavila rdeča bula, ki je iz dneva v dan postajala večja.

»Sprva nisem verjela, da je to zaradi elastike. Mislila sem, da me je ugriznil pajek ali nekaj podobnega, nikoli nisem pričakovala, da je zaradi elastike za lase,« priznava Audree. »Bula je postajala vedno večja, vedno bolj rdeča in postajalo je vse slabše.« Zdravnik ji je najprej predpisal antibiotike, a bula ni prenehala rasti. Zato se je odločila, da gre na urgenco.

»Rekli so mi, da potrebujem operacijo. Hvala bogu, da sem pravočasno ukrepala, sicer bi dobila sepso.« Življenje ogrožajoče stanje, pri katerem gre za zastrupitev krvi, ki je skoraj vedno posledica infekcije in prizadene organizem, ko se bakterije razširijo v krvni obtok. Dr. Gupta je pojasnil, da je bakterija z njene elastike prišla pod njeno kožo skozi njene pore in povzročila grdo infekcijo. »Bodite previdni, ne morete nositi vseh elastik za lase okoli zapestja,« svari dr. Gupta. »To lahko povzroči težave s kožo. Lahko pride do vnetja.«

Zdravniki trdijo, da elastike ne smejo biti pretesno nameščene okoli zapestja, kjer jih ne smete puščati predolgo časa ter jih morate čim večkrat oprati. Nekatere so izdelane iz blaga, ki se ga oprimejo bakterije, ki se nato drgnejo ob vašo kožo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375