Zadovoljna.si
Poppy Cross - 1

Novice

Štiri mesece je trenirala in jedla kot model

J.V.
09. 09. 2015 07.58
12

Manekenke spodnjega perila Victoria's secret, ki jih mnogi poznajo tudi kot Viktorijine angelčke, sodijo med najlepše ženske na svetu in njihova telesa jim zavidajo milijoni pripadnic ženskega spola. In ena od njih se je odločila, da v štirih mesecih izklesa svoje telo, kot ga imajo svetovno znane lepotice. Poglejte, kaj se je zgodilo!

 

 

Po tem, ko je lansko leto začela kampanjo 'Perfect body', se je priznana modna znamka Victoria's secret znašla na udaru kritik, češ da promovira nezdrave ideale lepote. Peticijo je podpisalo več kot 16 tisoč ljudi, ki so poskušali zaustaviti širjenje njenega sporočila. Direktorica podjetja je takrat dejala, da je biti Victorijin angleček enako kot biti olimpijski športnik – enostavno moraš biti v vrhunski formi. Manekenka Alessandra Ambrosio je že pred časom priznala, da telovadi kot profesionalni športnik, da vso svojo energijo vlaga v ohranjanje popolnega telesa.

Štirje meseci pekla

In tako se je fitnes blogerka Poppy Cross odločila, da štiri mesece živi na dieti in redno trenira ter tako na lastni koži preveri, ali lahko 'navadna smrtnica' doseže formo vrhunskega modela. To obdobje je poimenovala 'štiri mesece pekla'.

Njen glavni cilj je bil, da doseže nivo telesne maščobe pod 18 odstotki. Zdrava ženska, ki normalno trenira, ima med 20 in 24 odstotki telesne maščobe, športniki med 14 in 20, vse, kar je pod 13 odstotki, pa lahko povzroči resne zdravstvene probleme.

Njena prva naloga je bila, da poveča število treningov in po enem mesecu je Poppy trenirala šest do sedemkrat na teden, s tem, da je včasih telovadila dvakrat na dan. Zaradi velikega števila treningov in izčrpanosti je oslabel njen imunski sistem, vadbe z utežmi pa so povzročile kopico problemov.

'Ni čudno, da jim toliko plačajo'

»Alessandra Ambrosio je v preteklem letu zaslužila 3,2 milijona funtov, medtem ko sta Deutzen Kreus in Adriama Lima zaslužili vsaka po pet milijonov funtov,« pravi Poppy, ki je v štirih mesecih za osebne trenerje, nutricioniste, prehranske dodatke, redne masaže, ličila in frizerja potrošila več kot 15 tisoč funtov.

Kar se tiče strogih diet, je Adriana že pred časom razkrila, da je devet dni pred modno revijo na tekoči dieti in kasneje dekleta tudi opozorila, da tega ne počnejo same. Poppy ni bila na tekoči dieti, temveč se je odločila za hrano, bogato s proteini in malo ogljikovimi hidrati (piščanec, ribe, govedina, jajca). Tekom treniranja je jedla tudi veliko zelenjave (a ne tiste, ki raste pod zemljo). Znano je, da 12 ur pred modnim dogodkom, manekenke ne uživajo niti tekočine, kar še dodatno poudari mišice.

V štirih mesecih življenja kot model Poppy ni shujšala, je pa zmanjšala odstotke telesne maščobe z 22,2 na 17 odstotkov, zmanjšala je obseg prsi in trebuha in nivo holesterola s 5,46 na 4,55. Po končanem obdobju pravi, da gre za režim, ki ga je nemogoče vzdrževati ves čas, ampak samo med pripravami na snamenje in modno pisto. »Dosegla sem to, kar sem želela. Dobila sem telo angelčka in na to sem ponosna. Na prvem mestu je moje zdravje in zadovoljna sem s svojim videzom, zato se bom vrnila na svoj stari režim.«

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399